Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2017 18:44 - От серията "Счупени опорни точки".
Автор: freeoldmen Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5176 Коментари: 32 Гласове:
14

Последна промяна: 29.09.2017 18:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image


 Всички знаем, как руснаците ни цакат с най-скъпия природен газ.
 То просто си е като условна реакция,  щом чуем "руски газ", веднага
 в ума възниква "най- скъп в България".
 Благодарение на усилията на вредствата за масова информация,
 битуващи в нашата страна.
 И на хиляди безименни тролчета, разбира се.

 Ама я да видим цифрите.


 фейсбук на 
Ogi Pavlov 15 юли

 
Предполагам, че ако кажа как България в момента потребява най-евтиният природен газ измежду всички страни в Европейския Съюз, вероятно много хора ще ми се изсмеят, други ще ме разприятелят, а трети директно ще ме пратят да си поркам с мужиците в Москва. Дори най-верните ми приятели сигурно ще почнат да се замислят преди да ми звъннат за дежурните съботно-неделни кафета image:D

Обаче фактите са точно такива. България действително потребява най-евтиният природен газ измежду всички страни в Европейския Съюз.
 В страницата на Европейската статистическа служба (Евростат) статистиката не е представена в ползваните в България мерни единици от 1000 куб. м, а в джаули, тъй като европейските правила са за цени на енергия, а не за количества, но и така информацията е повече от красноречива (в приложената снимка).
 
 
След извършване на конвертиране, според данните от Евростат крайният потребител в България плаща за 1000 куб. м природен газ около 359 $, като изпреварваме в това отношение Румъния (373 $), Унгария (415 $), Литва (447 $) и Латвия (469 $). Оказва се, че плащаме газа два пъти по-евтино от Германия (740 $), три пъти по-евтино от Холандия (932 $) и повече от четири пъти по-евтино от Швеция с техните 1 318 $ за 1000 куб. м.

Ок, някой сигурно ще попита как тогава се е наложил този мит за скъпият руски газ. Ами, много просто. Преди време Ноам Чомски нагледно беше описал 10 начина за манипулиране на общественото мнение от страна на средствата за масова информация и сега посредством част от неговата прекрасно формулирана методика ще обясня как се съхранява един най-дългогодишните и старателно поддържани митове, които битуват в нашата медийна и политическа среда.

Чомски казва, че за да наложиш една непопулярна теза, трябва да го правиш постепенно – ден след ден, година след година. Ето за сравнение една статия на 24 часа отпреди 4 години (https://www.24chasa.bg/Article/2480904), която излиза с гръмкото заглавие „Природният газ излиза най-скъп на българина“. Статията започва с изречение, което пряко преповтаря заглавието и след това продължава с вметка, че сравнението на цените е правено според стандарта на покупателната способност на Евростат. Тук веднага сработва друга точка от методиката на Чомски, според която поддържането на невежество сред населението е от водещо значение в поддържането непопулярните за обществото, фалшиви тези. Понеже масовият читател не е запознат с предназначението на Паритета на покупателната способност, повечето не се замислят върху термина и приемат абсолютно първосигнално манипулацията, която статията внушава.
 
Всъщност Паритетът на покупателната способност е икономически коефициент, който се използва най-вече за да изравнява разликата в стандартите при сравнение между икономическите показатели в различните държави, а приложението му в статията показва съотношението между цената на природният газ и средната работна заплата в страната.

 Тоест, реално погледнато паритетът показва НЕ ТОВА, че газът ни е скъп, а че стандартът на живот (и съответно заплатите ни) в България е нисък, което като извод е нещо съвсем различно от представеното в статията внушение. 

 Според този показател и според нивата на средна работна заплата в България крайният потребител може да си позволи да закупи 1119 куб. м природен газ, въпреки, че цената на газа е най-ниската в Европа. За сравнение в Германия, въпреки че цената газа е два пъти по-скъпа от нашата, местният потребител може да закупи три пъти по-голямо количество (3356 куб.м). Ще се съгласите, че генезисът на проблема тук няма нищо общо с цената природният газ, както се опитват да ни внушат медиите и някои грантово зависими експерти.

Видно е, че статии като тази създават проблем, вид "ситуация", която трябва да предизвика съответната реакция сред населението, което, само по себе си, вече трябва да изисква и приемане на мерките за преодоляването на този „проблем“.
 Тук вече се включва следващото звено по веригата, което трябва да намери решение. Появяват се т.нар. експерти, лобисти и прочие проводници на чужди интереси, които започват постепенно да павират пътя за крайно непопулярното решение, което рано или късно ще ни доведе до необходимостта да плащаме прескъпо за нетрадиционни решения.
 За сравнение прилагам едно видео (http://www.bloombergtv.bg/…/martin-vladimirov-za-pazara-na-…) от участието на някакъв анализатор от т.нар. Центъра за изследване на демокрацията, който покрай тезите за необходимостта от диверсификация на газовите доставки (нещо наистина положително за интересите на България), тънко прокарва и решението – втечнен природен газ (LNG), което решение преди няколко дни вече коментирах (https://www.facebook.com/ogi.pavlov/posts/10213640703522158?pnref=story).

..............

Четете бре, то сляпото окато прави.

 .




Гласувай:
15



1. cortana - Фрии, под страх трудът ми по писането да остане напразен и ти накрая без капчица уважение да изтриеш коментарите ми,
29.09.2017 19:22
ще се опитам лаконично, че да не засегна чак толкова изкривеното ти самочувствие, да ти поднеса своето мнение. :)
Бих могла да попиша доста аргументи като обосновка защо смятам, че ти е сбъркан правдивия мироглед, но вече казах, че ще се въздържа.
По-скоро ще ти цитирам заглавие от пресата или телевизията, все тая - измислям го :)))
- 'По границите на България се извиха невиждани километрични опашки от румънци, унгарци, литовци, латвийци и дори германци, чакащи да заредят газовите си бутилки в страната ни' :)))
В същото време българите масово емигрират и то не към Русия, откъдето идва газа и е още по-евтин, а към същите тези Германия, Италия, Испания, САЩ и т.н., където да могат да плащат скъп газ.
Как би коментирал този газов феномен от позицията на здравите си опорни точки? :)
цитирай
2. freeoldmen - 1. cortana http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=433&aid=10106
29.09.2017 19:51
Понеже си голем професор, виж за какво става въпрос.

Не се изказвай неподготвен друг път в моя блог, знаеш, че трия безжалостно.

Бутилчице моя газова празна...
цитирай
3. cortana - :))) Фрии, извини ме, но много точно си описал именно себе си в язвителността си към мен.
29.09.2017 20:26
И сега фактите, за да те напъне да ме изтриеш, защото те са безмилостни спрямо теб и показват пробойните в твоите опорни точки, а не моите:
- Ти говориш празнословно! И самият го показваш с това, че цитираш медия, която да приемаме, че е достоверна понеже ти я четеш и 'и вярваш, а останалите не? :)
Е аз, неподготвената, ще ти нахвърлям, дървени философе, малко факти:
- Първо от мое лично впечатление, тъй като точно изтичащият месец монтирахме такава инсталация в дома на родителите ми и представи си съм най-запозната, понеже аз се разправях и плащах.
- Второ, ще говоря от позицията на ставащите в България неща, а не като теб, четейки разни статийки, докато живееш ИЗВЪН страната.

Значи: първо плащаш (чети 'платих') една такса от 250 лева НА ПРОМОЦИЯ за летния период (стандартно и в момента е 500) и... чакаш. :) И като казвам 'чакаш', чакане му е майката, защото в нашия случай аз платих почти в средата на МАРТ, а получихме одобрението в началото на СЕПТЕМВРИ!
Дотук с цитираните в статията от линка ти 170тина лева, която ти четеш и си склонен да 'и вярваш, а аз се сблъсках и повтарям, че платих промоционално 250 от стандартните 500 лева! :)
Медната тръба, която свързва разпределителното табло на улицата с началната точка в дома ти е 25 лева на линеен метър.
Котле средна хубост... ще те излъжа точно колко беше, но като се прибирам ще ти преснимам фактурата. 1980 лева мисля, че беше. Има и по-евтини, има и много по-скъпи. Един клапан ти е 30 лева.
Да продължавам ли? :)
Така на мен, 'неподготвената' за разлика явно от теб :))), но реализирала такава инсталация в дома на родителите си, газифицирането ми излезе малко над 4 хил. лева.
Което, фрии, за голям процент от сънародниците ни, част от които ти не се свениш да критикуваш и то при положение, че си абдикирал от родината им :))), е непосилна сума.
Тоест: битовото потребление е силно ограничено засега поради височката за стандартите ни първоначална инвестиция. Това, наред с факта, че нямаме силна и работеща индустрия, за да има високи темпове на потребление - определя ниската цена на газа у нас.
Не казвам, че е единствения фактор, но според мен е най-решаващия.
В момента, в който потреблението скочи, бъди сигурен, че рашите и последващите разпространители на място, няма да се посвенят да вдигнат цената на газа. Чисто пазарни принципи.
Така, както за една и съща стока от която и да е група, в България плащаме съизмеримо по-малко спрямо същата в развитите държави.

С две думи, фрии: ти сигурно ще ме изтриеш, но истината си остава тази, че и в случая аз говоря от първо лице и мога да подкрепя думите си с конкретни цифри, част от които цитирах, а мога да приложа и фактури, снимки, въобще материали, не просто прочетени в една медия, а изпитани на гърба ми. А ти копна от някъде статистика, която не споря да е невярна, но просто не е никаква опорна точка, а е чиста проба дърдорене.

По тая логика, фрии, да се бием в гърдите, че едно погребение в България е по-евтино от такова в западна държава?
Смешно, не мислиш ли?
цитирай
4. born - Извини ме, Корти,
29.09.2017 20:40
но в коментара ти става въпрос не за цена на газа, а за цена на ИНСТАЛАЦИЯТА И СЪОРЪЖЕНИЯТА за ползването на газа. Двете цени нямат нищо общо ! Ако не вярваме на цитирания от автора на постинга Евростат, на кого да вярваме ? Или Евростат е нещо от рода на "Брадва.бг" ?
цитирай
5. blackpredator - тъй нареченият газ,
29.09.2017 20:41
пропан-бутанът по бензиностанциите е дериват на нефта и няма нищо общо с природния газ в БГ
цитирай
6. freeoldmen - 3. cortana
29.09.2017 20:44
Абе, ти олигофрен ли си?

Та нали точно стремежа и инвестициите, които са направили близките ти,
потвърждава, че виждат някакви икономически предимства от това?

А за твърдението, че колкото по-малко потребява една държава, толкова е
по-евтин договора за цената, показва интелектуалната ти безпомощност.

В следващият ми коментар ще закова правилата за коментиране в блога ми.

Ако не ти изнасят, свободно можеш да не коментираш тук.

цитирай
7. freeoldmen - Да внеса некои разяснения.
29.09.2017 20:51
В блога ми вече не толерирам логорейски изстъпления.
В постинга е изнесена гледна точка на умен мъж, подкрепена с документи.
Коментарите могат да бъдат насочени само по конкретната тема, и само с
документи, за или против.

Не се приемат доказателства от сайтове като фактор, клуб зет, брадва, скандално, терминал 3 и други обидни към здравия разум местенца.

Благодаря за вниманието!
цитирай
8. cortana - 4. born - Извинен си, адашче! :)
29.09.2017 20:53
Но не виждам думите ми да не са по темата, напротив.
За да има смисъл дърдоренето за цената на газа и да я приемаме като опорна точка, би следвало да има потребление, нали така?
А, за да има потребление специално в битовия сектор, би следвало да има инфраструктура.
Какво като цената на газа в България е евтина?
Кажи ми, какво от това?
Ти възползваш ли се?
Колко от тук четящите и чешещи езиците си имат газифициране и наблюдение за ефективността?
Аз например след предстоящия отоплителен период ще мога да говоря от първо лице и по отношение на сметките. Затова говоря за неща, за които твърдя, че мога повече от домакина да говоря, защото съм тази, която е минала по пътя, а не просто си чеша езика.

КАКВА ОПОРНА ТОЧКА СЕ ЯВЯВА ГАЗА В СЛУЧАЯ?
КАЖЕТЕ ДЕ?
Какво 'и е опорното?
С какво тя се явява опора на жизнения стандарт в България?
С какво го подобри?
Чесане на езици, ето това са болшинството от 'дискусиите' от подобен род, а на мен ми е смешно, че във фокуса уж помежду другото се поставя политическия елемент.
цитирай
9. freeoldmen - 4. born
29.09.2017 20:59
За това говорим!

Как е възможно, в демократична България, да ни промиват мощно мозъците с
твърдение, нямащо нищо общо с реалността?

И то на едро, няма тва-онова, най-скъп газ в Европа и туй то!

Колко пъти и местни блогови тролчета пискаха тази лъжа като неоспорима
истина за подлите руснаци?

Ами ето, табличката е там, ако му стиска на някого, да отиде да потроли на
страницата на Оги Павлов, той, между другото, работи като дистрибутор на горива.

Густо ще му е...
цитирай
10. cortana - 6. freeoldmen - Аз не, но ти явно си!
29.09.2017 20:59
Не близките ми, а аз направих инвестицията, фрии!
Ти четеш ли, или едно си баба знае - едно си бае?
Защо я направих ли?
Не мисли, че е от гледна точка на икономия, а от гледна точка на удобство.
Бъди сигурен, че например отоплението на дома им ще е поне два пъти по-скъпо отколкото досега. Минимум два пъти!
Предпочитам обаче да плащам (защото като добра дъщеря аз плащам сметките, нищо, че не живея дори в същия град) по-високи сметки, но на родителите ми да им е удобно и лесно, отколкото да ми е евтино, но да зная, че се мъчат.
Не всичко е икономика, фрии. Има и човешки фактори. :)

А по отношение на правилата и изтриването на неудобни коментари като моите, твое право.
Но пак ще си оставаш смешен и жалък!
Основно с факта да коментираш процеси в държава, от която си емигрирал!
Не е ли жалко?
цитирай
11. freeoldmen - 5. blackpredator
29.09.2017 21:00
Ама некои въздухари не го знаят...
цитирай
12. freeoldmen - 8. cortana
29.09.2017 21:05
Ти си кретен.
Ако в предишният ми постинг не те бях отрязал, сега щеше да си съгласен
с представеното по-горе, просто защото е необоримо.

Представяш се за жена в сегашното ти превъплъщение, и започвам да мисля,
че имаш действително доста нещо женско у теб.

В случая- безсилната злоба на ползваната и напъдена женица...
цитирай
13. freeoldmen - 10. cortana
29.09.2017 21:07
Имаш ли да кажеш нещо, което ще бъде принос към темата, без значение
плюс или минус, или пак да трия?
цитирай
14. cortana - 13. freeoldmen - Ами аз го говоря бе, фрии. :)
29.09.2017 21:23
Но ти явно не вникваш в това, което искам да ти кажа.
ОК, ще опростя след като не ти се отдава:

Цената на газа в България е най-ниска. ОК. Съгласна. Не съм се интересувала, но приемам изложената статистика.
Аз говорех за това, че КАКВО ОТ ТОВА?
Бъзиках се с това, че да го приемаш за опорна точка е смешно.
И с примери по допирателната, които ти ме провокира да напиша с това да изказваш твърдения спрямо мен без изобщо да ме познаваш и познаваш битието ми.
Но да се върна на опростяването:
Когато един бизнес е успешен, акциите му се котират и са с висока цена. Развиващият го може да иска повече за единица от него, завишавайки политиката по отношение на печалбата.
Следиш ли ми мисълта? :)

В момента България е с почти нулева индустрия, където би имало сериозно потребление на газ...
Българите са с ниска покупателна възможност и ниски доходи (именно затова много правилно статистиките са както си загатнал) и не потребяват газ...
Оттам, газта е с ниска цена.
Няма (достатъчно) търсене - съответно доставчиците не могат да си позволят агресивна ценова политика.
При положение, че това се промени, бъдете сигурни, че особено в светлината на фактически монопол в този сегмент, цената на газа няма да остане непроменена.
Тост, започне ли България да потребява газ в сериозни размери, държащия кранчето, подобно на дилъра, който си е свършил работата по зарибяването, ще покачи цените.

Но аз визирах друго в коментарите си, а именно това, че след като газа не е жизненоважен и необходим продукт в пазарната кошница на българина, той НЕ СЕ явява каквато и да е опорна точка.
Справяли сме се без газ стотици години. Бихме се справяли още хиляди.
Стана ли ясно?
Аз газ няма да си вкарам в София и с това нищо не губя.
Но например без ток...

СТАНА ЛИ ЯСНО? :)))
цитирай
15. freeoldmen - 14. cortana
29.09.2017 22:02
Ако четеш изобщо, щеше да знаеш защо е опорна точка.

В стотици и хиляди коментари в българския Нет, високата цена на природния газ е
споменавана с гнусно наслаждение от патологичните русофоби.

Като неоспорима истина.

Ами ето, и това е лъжа.

Не е първата, разобличена в моя блог.

Пък ти си живей в лъжи. На местно ниво.

Всеки следващ безсмислен коментар ще ти бъде изтрит.
цитирай
16. born - Пак те моля да ме извиниш, Корти, но наистина не мога да схвана за какво е спора.
29.09.2017 23:44
Фрии развива със статистически факти тезата, че цената на природния газ, внасян от РФ все пак е най-ниска в рамките на ЕС. В същото време /аз наистина мога да го потвърдя/, цялата медийна среда упорито ни убеждава в противното. И наистина това се явява една опорна точка, която е манипулираща и невярна. Цялата тази игра е на политическа основа с прозрачната цел да се убедим, че Русия е "заплаха" и нас ни прекарват. Ако се замислим малко повече, използват се политически карти в една чисто търговска сделка. И то сделка, която се оказва, че е по-изгодна за България, отколкото за другите страни от ЕС. Но хората не се замислят и реагират първосигнално. Що се отнася до удобствата от ползването на газ при домашни условия едва ли някой може да го оспори. Видял съм го с очите си преди повече от 40 год. в някои страни. Но у нас това наистина е скъпа инвестиция.
На последната ти реплика за руския компютър бих могъл да ти отговоря, че космическите програми на САЩ са комбинирани с руски двигатели. Тук оправдавам американците, които са прагматични до мозъка на костите си: защо да пръскат излишни средства за нещо, което вече е измислено и реализирано. Та по-лесно и по-евтино е да го купиш, нали ? В тази връзка искам и да обърна внимание на факта, че ако Фейсбук бъде ограничен в РФ, това няма да е болка за умирачка.Те си имат Вконтакте, което си е същото. Всеки си има предпочитания: американска или руска стока. Аз например предпочитам руска водка пред американска /не зная има ли такава/. И ирланско уиски пред българско ! Но най- вече трябва да сме българи и да си пием ракийката с шопската салата !
цитирай
17. freeoldmen - 16. born
30.09.2017 00:07
Тази "Корти" е нашият незабравим френд Жорко, не го ли позна по логореята.

Същият, дето преди време се закле, че ще превърне блог.бг в хубаво място.
Същият, дето щеше да осъди някоя си Милейди.


Същият от охранител в Билла се превърна за месеци в елитен IT тузар.

Абсолютен въздухар.

Не си губи времето с него.

А, и това е важно, ако ти иска пари назаем или да те включи в някакъв много печеливш проект, не му давай, за Бога!




цитирай
18. cortana - Охранител в Била?!?? Това е ново 20, което не бях чувала, но тя лудостта не ходи по гората. :)))
30.09.2017 00:22
Ако беше следил творчеството на Жоро, щеше да видиш снимки на дипломите му, от които става ясно, че охранител му идва множко за ценза. :)))
Не мисля, че някога Жоро се е клел каквото и да е, а камо ли да оправи блогбеге, но щом ти казваш - коя съм аз, че да споря с професор от твоята величина? :)
Да, щеше да съди Юлия и Борни отлично го знае, както е и факт, че направи куп нотариални заверки на гнусотийте 'и по негов адрес.
Но... докато неблагодарни копелета като теб се обърнаха срещу него, тя прозря, че не той създава гнилоча тук и сега май те дразни, че са в приятелски отношения, м? :)

Но да те попитам нещо:
Какво лошо на когото и да е е направил Жоро тук?
Не е ли бил десетки пъти в полза на вас, блогърите и теб персонално включително?
Искаш да кажеш, че охранител Ви е давал всичките тези IT решения и помощ?
Че охранител демонстрира такова ниво не само на компютърни познания, а въобще на ерудиция?
ГОРДЕЯ СЕ ТОГАВА, ЧЕ СИ ОСТАНАХ В БЪЛГАРИЯ, А НЕ КАТО ТЕБ ДА СЕ ЗАПИЛЕЯ НЕМИЛ-НЕДРАГ В СТРАНИ, В КОИТО ОПРЕДЕЛЕНО ОХРАНИТЕЛИТЕ НЕ СА НА ТОВА ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО КАТО НАШИТЕ! :)
цитирай
19. cortana - О и дописваш! :)
30.09.2017 00:25
Намеци, че Жоро е измамник? :)
Борни, когато му дойде времето - не приемай поканата на Жоро да пренесеш творчеството си на друго, създадено от охранител място с в пъти по-големи възможности от това.
Особено в светлината, че там няма да е безплатно членството и политикантство няма да се толерира, а ще бъде място за творчески изяви на интелектуалното ниво на... охранители. :)))
цитирай
20. freeoldmen - 18. cortana
30.09.2017 00:37
Чакай бе, аз му следя творчеството.

Нали, след като беше високопоставен агент на ДАНС, нееднократно поставян под закрила поради пробивите му срещу престъпниците в България, после имаше период на кротка охранителна позиция?

С 300 ейро заплата, както свидетелствуваше милейдито.

Да не е бил под прикритие?

Или сега е под прикритие, като виден IT специалист?

Щирлиц в Силиконовата долина...
цитирай
21. freeoldmen - 19. cortana
30.09.2017 00:42
Ммм, ма как те жегна тази гадна думичка "охранител".

Май съм на прав път.
цитирай
22. cortana - Ами явно не го следиш достатъчно, след като си изпуснал момента с дипломите.
30.09.2017 00:45
Да ти дам ли линкове?
Все пак нали съм самия Жоро и имам достъп до профила и мога да погледна. :)))

Изчакай за миг. :)
цитирай
23. starforlife - Не, Корти, аз ще го направя в това извънредно включване от "охранителя":
30.09.2017 00:53
Фрии, какъв ти е проблема?
Ако те сърби някъде - няма проблем да те почеша пък ще гипсираш!
Само кажи къде и кога.
И тогава ще видиш всички мои дипломи, трудовата ми книжка, фишовете ми за заплати, а и нотариалните заверки и действия по това, за което говориш.

Не льольо, а пълен путьо се оказа ти, пич!
Който е освен плиткоумен, е и просто локумджия.

Георги Стоименов

ПС: Като си такъв ербап да говориш врели-некипели по мой адрес, когато се прибираш към България - назови мястото и часа и аз ще бъда там.
Ако ли не, когато идвам към Испания (започвам да събирам от 300-те евро заплата) - ще ти пиша тук на всеослушание, ти ще назовеш там мястото и часа и после ще си говорим пак тук на всеослушание кой е празнодумеца.
цитирай
24. freeoldmen - 22. cortana
30.09.2017 00:54
Айде, ако обичаш, линкове в твоя блог.

Освен ако не пуснеш линка към охранителната му диплома.
цитирай
25. freeoldmen - 23. starforlife
30.09.2017 00:57
Здраве желаем!

Да продължавам ли, въздухоплавателю?

Или си мислиш, че само ти имаш архив?
цитирай
26. starforlife - Всъщност - защо да чакаме и локумеем:
30.09.2017 00:57
Пиши ми на лични в кой град се колокираш и бъди сигурен, че преди Нова година ще намина, за да се убедиш с очите си, че логореите са от твоя страна, а не моя.
Тогава в очите ми можеш да ме наречеш както искаш, а аз ще реагирам както ми дойде на момента.

Към момента фактите са, че аз съм реален човек, когото познават доста хора тук (пазаруващи в "Била" - ха ха ха), а ти си просто един НИК.
цитирай
27. starforlife - А за дипломите, ми ок - активирам постинг за по-лесно:
30.09.2017 01:01
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/08/20/snimkov-pytepis-do-quot-raffy-quot-v-plovdiv-i-nazad-s-priia.1563037

19-ти коментар.
Разпечати си снимките, ако искаш, и когато се срещнем очи в очи - ще сравниш и после, ако не си дърдорил пак така, че да фъфлиш - може би ще ми се извиниш публично тук.
Не, че ми пука де...
цитирай
28. freeoldmen - 26. starforlife
30.09.2017 01:03
След като съм само ник, що се косиш?

Всъщност, къде беше/си/ охрана?
И какво срамно има?
Всеки има тежки моменти.
цитирай
29. cortana - :)))
30.09.2017 01:06
starforlife написа:
Всъщност - защо да чакаме и локумеем:
00:57
Пиши ми на лични в кой град се колокираш и бъди сигурен, че преди Нова година ще намина, за да се убедиш с очите си, че логореите са от твоя страна, а не моя.
Тогава в очите ми можеш да ме наречеш както искаш, а аз ще реагирам както ми дойде на момента.

starforlife написа:
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/08/20/snimkov-pytepis-do-quot-raffy-quot-v-plovdiv-i-nazad-s-priia.1563037

19-ти коментар.
Разпечати си снимките, ако искаш, и когато се срещнем очи в очи - ще сравниш и после, ако не си дърдорил пак така, че да фъфлиш - може би ще ми се извиниш публично тук.
Не, че ми пука де...
Ето така се прави, фрии! :)
Именно затова 'мъжете' не го харесвате Жоро, защото е безкомпромисен и неочаквано 'луд' за образованието и ума си.
:)

Лекинка от мен! :)
цитирай
30. freeoldmen - 29. cortana
30.09.2017 01:19
Направо съм очарован, такъв мъж редко се среща.

Да не му пука, ама да е тука посред нощ.

Всяка нощ.

Освен, когато е отпуска от Била и поради тва нема достъп до компютър...
цитирай
31. starforlife - Фрии, ти си един страхлив неудачник!
30.09.2017 01:29
freeoldmen написа:
Направо съм очарован, такъв мъж редко се среща.

Да не му пука, ама да е тука посред нощ.

Всяка нощ.

Освен, когато е отпуска от Била и поради тва нема достъп до компютър...

Тук съм, защото обикновено до 2-3 часа работя по мои си проекти, а Корти ми пусна СМС и прочетох пълните ти путкенски изцепки по мой адрес.
Като имаш архиви и си следил творчеството ми - значи имаш и снимки на компютрите ми. Защо тогава е тази необоснована агресия и изкривяване на Истината?
Ако ти си охрана в супермаркет и затова пречупваш през тази призма - няма лошо, но когато твърдиш нещо за реални личности като мен - имай достойнството да го обосновеш.

Не обичаш логореи, но вместо да дадеш място и час (говоря когато си в България) или на ЛС ми сведеш инфо за града (говоря, за да не чакаме да наминеш през пропадналата ни според теб Родина), че да се организирам и да те навестя в държавата, в която си - ми разтягаш тук едни точно такива празни откъм смисъл и истина локуми.

Охранител казваш... Доказателства?
Ако за теб например кажа, че си педераст, трябва ли да е вярно?
Защото против твоето твърдение аз изложих снимки на дипломи, от които е виден част от ценза ми, а ти само злорадстваш и то непонятно за мен защо.

Но да те оставя да се перчиш, след като не си склонен да ме провериш лично - очи в очи.

Георги Стоименов

ПС: Ако все пак се решиш на такава среща - няма проблем, дори те приканвам, да водиш със себе си най-добрия в компютърната материя, когото познаваш, за да проверим нивото ми не само на хартия и дипломи, а в реални действия.

Какво ще кажеш?
Имаме спор (твоето всъщност е ехидно и злобно дърдорене без фактология) - не виждам друг по-добър начин да го разрешим.

Поздрав за теб. Направен от охранителя на "Била", за капацитети като теб във великото блог.бг:
https://www.youtube.com/watch?v=X-MXO5tVimY
цитирай
32. kvg55 - От днес цената на природния газ, а то ...
01.10.2017 12:00
От днес цената на природния газ, а то освен руски, друг няма, намалява с 7,29%.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2679679
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031