Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2017 15:55 - Некои мисли за Козяк, Уикилийкс и шифрограмата.
Автор: freeoldmen Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5517 Коментари: 7 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

image

 През годините попадах на много цитати от шифрограмата на посланик Байърли, но винаги се отнасях с недоверие, като към поредната партенка.
 Днес тя е публикувана изцяло в Гласове на Явор Дачков.
 Оказа се, че е публикувана и в Евестник, Биволъ, както и в сайта на Уикилийкс.
 Още 2011-та.

 Може да я прочетете там, на български и английски.

Моето мнение:

 Шифрограмата има голяма вероятност да е истинска.

 Където са допуснати неточности, то те винаги явно са от чужди източници, като твърдението, че " 
Бил му е отказан прием във военната академия и в по-елитни факултети на полицейската академия, тъй като дядо му е бил екзекутиран от комунистите през 1950 г. след показен процес."

 Това всъщност показва, че грамата не е писана от българин, защото на всички нас, живели и тогава, е ясно, че ББ при това положение изобщо няма да " е посещавал Висшия институт на МВР (главната българска академия за обучение на служители в сигурността и полицията), който е завършил през 1982г. ..... От 1985-та до 1990-та г. работи в МВР и получава докторска степен по „Психологическо и физическо обучение на оперативните работници”."

 Друго симпатично твърдение е, че " българското съкращение „ГЕРБ”, с което то е познато, означава „герб” като хералдически символ и има силно патриотично звучене.". 
 На мен не ми е познат българин, който да го възприема така...

 Според мен има и сериозни нелепости в превода, като как ББ " 
ръмжи срещу водещата роля на потомците на „старите комунистически семейства”.
 Но да кажат тези, които по-добре знаят английски...

 Критиците на грамата изтъкват, че дори да е вярна, то американските другари малко небрежно са се доверили на разни клюки.

 Добре, нека е така.

 Но там, където стъпват на собствени данни, това няма как да се случи.
 А според мен, точно там са най-гнусните моменти от доклада.

 Да видим:

 
 В миналото Борисов сътрудничеше тясно с Посолството в правоохранителната дейност, и, поне публично, остава силно проамерикански настроен. Борисов, обаче, е обвиняван в сериозна криминална дейност в миналото и поддържа тесни връзки с Лукойл и руското посолство."


 " 
В скорошен разговор с нас, Борисов беше по-директен, като заяви откровено „Ще сваля правителството, след като се договорим за базите”.

Важен съюзник в установяването на военните бази."


 " Понякога, обаче, Борисов променя посланието, особено когато се опитва да критикува непопулярния начин по който правителството се ангажира с инициативата. В реч в Хасково на 5-ти април, той каза на публика от няколкостотин човека, че лично той подкрепя базирането на американски войски в България, но описа нежеланието на правителството да проведе референдум по темата като „фундаментален пропуск”. Други коментари, в следващо интервю, бяха по-твърди. „В Ирак (правителството) казаха, че ще изтеглят войските ни незабавно. Не ги изтеглиха, изпратиха още една бригада там. Те дадоха и бази на американците, без да поискат нищо в замяна.” Писмо от Посланика, адресиращо категорично тези коментари, постигна желания резултат – кметът се отказа да критикува правителството по този въпрос, и в обширна статия, излязла на 5-ти май (повтаряйки дословно аргументацията на Посланика) изрази подкрепа за съвместните военни бази."

 "Журналистите споделят в частни разговори, че Борисов плаща в брой за позитивно отразяване и заплашва тези, които пишат негативни репортажи." 

"Въпреки уличното си образование Борисов често изглежда наивен, както когато директно ни заяви, че очаква американска подкрепа за политическата си кариера..."
 

"...публичните договорки на Борисов с „Лукойл” са само една страна на неговите много по-дълбоки и по-широки бизнес взаимоотношения със Златев, информация за които получихме по други канали."

"С други думи, ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа."


Та така, дами, господа и други.

 Знаете ли кое ме убеди най-силно, че шифрограмата не е менте?

 Ами за толкова години нямаше никакво опровержение нито от засегнатото лице, нито от американското посолство.
 Както и от руското, между другото.
 


Тагове:   Борисов,   Байърли,


Гласувай:
17



1. freeoldmen - http://glasove.com/categories/na-fokus/news/poslanik-bajyrli-bojko-borisov-e-svyrzan-sys-seriozna-kontrabanda-na-metaamfetamini
13.11.2017 16:01
Тук е. От там има линк към евестник, от там- към Биволъ и Уикилийкс.
цитирай
2. kvg55 - freeoldmen,
13.11.2017 17:40
За дядо Му нещата се изясниха. Познат ни е и сикаджииския Му период. Ясен ни е и сега. Като слезе от властта, ще падне голям смях.
цитирай
3. freeoldmen - 3. kvg55
13.11.2017 18:49
Не съм сигурен, че ще падне в обозримо бъдеще.
Хорицата си го искат.
Ще му се радваме и като президент накрая, пожизнен.
цитирай
4. merlin68 - По принцип до колкото ми е известно ...
13.11.2017 22:36
По принцип до колкото ми е известно няма опровержение за нищо изнесено от Уикилийкс, напротив множество американски висши чиновници заявиха, че незаконно някой е откраднал тяхна информация, ставаше дума май за над 500 000 грами разменяни между Вашингтон и посолствата им в различни страни.

Това, че има там неща които ни се струват нелепи и неверни, в никакъв случай не означава, че са фалшиви. Относно миналото на Борисов, американците просто са се задоволили с неговите приказки без да ги проверяват. Нима има съмнение, чии са приказките за екзекуцията на дядо му след шумен процес. Не си мисли, че американците са супер разузнавачи, и супер анализатори на информация. Много повече внимание са обърнали на бизнес делата му обаче.
цитирай
5. merlin68 - Не съм сигурен, че ще падне в обоз...
13.11.2017 22:40
freeoldmen написа:
Не съм сигурен, че ще падне в обозримо бъдеще.
Хорицата си го искат.
Ще му се радваме и като президент накрая, пожизнен.


Никой не го иска много отдавна, но американците вече са свикнали с него, а изборите не се решават от гласуващите, дори не и от броящите по места бюлетините, решават се от ЦИК.
цитирай
6. freeoldmen - 5. merlin68
13.11.2017 23:25
Това си е класическо донесение от дипломатическа мисия, половината от служителите които са за това- да пресяват информация от открити източници и лични контакти.
Не са се справили много добре, но като за България става.

За изборите, не съм много сигурен.
Цялата държавна и местна администрация, семействата им, облагодетелствени фирми, както и многобройни идиоти, дето просто си го харесват с лекота гонят милион гласа.

Няма голяма нужда от фалшификации.
цитирай
7. jelezov - Някъде в "НЕМСКА ИДЕОЛОГИ...
15.11.2017 12:13
Някъде в "НЕМСКА ИДЕОЛОГИЯ" Карл Маркс пише, че съзнанието на господстващата класа е господстващо съзнание. Днес у нас господстваща е компрадорската буржоазия, която е разслоена на едра, средна, дребна и съвсем дребна. В тази структура тя наброява по-малко електорални единици отколкото са гласовете подадавани за ГЕРБ. Разликата, която не е голяма са гласове на дебили. Пиша това като мнение за мислите от коментарите 5 и 6 на merlin68 и freeldmen
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2675525
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031