Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2018 20:32 - Първи снимки се появяват на пътниците на борда на обречен джет, който се разби в морето на разстояние от Индонезия, "убивайки всички 189 на борда", тъ
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 7355 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Първи снимки се появяват на пътниците на борда на обречен джет, който се разби в морето на разстояние от Индонезия, "убивайки всички 189 на борда", тъй като се оказва, че самолетът е отишъл за ремонти преди последния полет https://www.dailymail.co.uk/news/article-6327571/Passenger-plane-crashes-near-Indonesia-shortly-taking-Jakarta.html?fbclid=IwAR2CHCkiFMrxgxXnmA3vTKvK-PLMOrJPxgpk9XHZhVHISSu4FZ8uDYu0oZ0



  • Lion Air JT-610 се разби в Индонезия скоро след излитане от Джакарта, заминавайки за Pangkal Pinang
  • 189 души са били на борда на самолета, когато се разбива на север от индонезийския град малко след 6.30 часа местно време
  • Картините от сцената показаха равнинни отломки и масло, плаващи във водните часове, след като самолетът слезе
  • Пилотът съобщи за "технически трудности" и поиска да се върне на летището минути след като самолетът излетя
  • "Джет", който влезе в употреба през август, беше влязъл в ремонт преди полета, отбеляза превозвачът
  • През 2001 г. в Индонезия има повече от 40 въздушни произшествия, довели до смърт 

От ХАНА МУР ЗА DAILY MAIL АВСТРАЛИЯ и ДЖУЛИЪН РОБИНСЪН ЗА MAILONLINE и WIRES

ПУБЛИКУВАНО: 02:29 GMT, 29 октомври 2018 г. | АКТУАЛИЗИРАНО: 16:26 GMT, 29 октомври 2018 г.

 

 

Първите картини са се появили на пътници на борда на обречена яхта, която се разбила в морето, когато Индонезия "убива всички 189 на борда". 

Полетът на Лин Еър JT-610 се отправи към Панкал Пинган, остров северно от столицата Джакарта, когато загуби контакт с въздушния контрол около 6,33 часа местно време - само 13 минути след излитане. 

Малко преди катастрофата пилотът на самолета, индийската национална Bhavye Suneja, съобщи за "технически трудности" и няколко минути след излитане поиска да се върне на летището, каза служител. Контролът на движението позволи връщането, но самолетът изчезна от радара и хвърли 5 000 фута в морето.

Властите все още не са сигурни защо самолетът се разби - времето беше слънчево, въздухоплавателното средство бе ново и пилотите се чувстваха. Но тази сутрин президентът на Lion Air каза, че Boeing 737 MAX 8, който влезе в експлоатация само преди няколко месеца, беше влязъл в ремонт преди последния полет.

 

"Поправи се в Денпасар (в Бали), а след това бе прелетяно в Джакарта", каза Едуард Сираит пред АФП. "Инженерите в Джакарта получиха бележки и направиха друг ремонт преди да излетят" в понеделник. Това е нормалната процедура за всеки самолет. 

Уебсайтовете, показващи полетни данни, показаха, че самолетът се ускорява, тъй като в минутите преди изчезването му внезапно е изгубил надморска височина. 

Фотографиите показват, че има отломки, включително и това, което изглеждаше като авариен плъзгач, и личните вещи, които се вдигат от повърхността на водата от кораби, достигнали зоната на катастрофа в Java Sea. Отделни изображения показват разбити на сърце роднини, които чакат новини в летището на Джакарта в Soekarno Hatta International и в терминала в Pangkal Pinang.  

Превъртете надолу за видеоклип 

image   37
     

Един роднина на пътниците се моли, докато тя и другите чакат новини за самолет "Лъв Еър", който се разби на остров Java на летище Depati Amir в Pangkal Pinang

image   37
     
image   37
     
 

Жена, наречена Lutfiani, показа картина на съпруга си Deryl Fida Febrianto (вляво), за когото каза, че е на борда. Майка, която плаче, показа картинка за завършване на сина си - Agil Nugroho Septian (център, в дясната снимка), който също беше пътник

image   37
     

Вътрешният полет изгуби контакт с контрола на въздушното движение на около 6,33 часа местно време (10,33 ч. AEDT, 23,33 ч. BST)

image   37
     
 

Самолетът Lion Air се разби около 13 минути след излитане за Индонезия. Не е ясно колко хора са на борда (на снимката е самолетът)

image   37
     

Спасителните служители са на мястото, където се смята, че самолетът Lion Air JT610 се е разбил само няколко минути след излитането. Водолазите (на снимката) се опитват да намерят останките

image   37
     
image   37
     
 

Отломки се виждаха на водата на север от столицата на Индонезия, Джакарта, тъй като спасителните кораби пристигнаха на мястото на бедствието

image   37
     

Спасителите са започнали мрачната задача да възстановят жертвите от сцената с торбички за тяло, видяни подредени в пристанище Tanjung Priok

image   37
     

Членове на индонезийски спасителен екип носят телесна торба в пристанище Танджунг Приок, Индонезия, в следствие на бедствието

  Отломки на индонезийски Boeing 737, плаващи във вода след трясък   Зареден: 0% Напредък: 0% 0:00 предишен Play пропускане Със звук   Current Time0:00 / Продължителност0:00 Цял екран            

Един от пътниците беше 22-годишният Джерил Фида Ферианто, който беше женен само преди две седмици и е на път за Пангкал Пинанг, за да работи на круизен кораб.

Съпругата му Луффини Ека Путри на 23 години каза, че съпругът й я е изпратил от самолета в 6,12 часа, като й е изпратил снимка от самолета и в 6.15 вече не отговаря на съобщенията си. Те бяха израснали заедно, казала на репортерите, показвайки снимка на усмихнатата двойка в сватбения си ден.

- Когато видях новината, съвпаднах с номера на полета с снимката, която Дерил беше изпратил - каза тя. - Веднага започнах да плача.

 Спасителите заявиха днес, че всички 189 пътници и екипажи са "вероятни" и че са намерени човешки останки. 

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • предишен
  • 1
  • Следващия
  • imageХеликоптерите са изправени пред забрана на стадиона, след като претенциите на собственика на Лестър ...Блъскане в дъжда!Тръмп небрежно изхвърля отворения си чадър ... Наснимката: Осем от 11-те жертви на синагогата, включително ...imageimage
СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ Дял

"Моята прогноза е, че никой не е оцелял, защото жертвите, които открихме, телата им вече не са непокътнати и са минали часове, така че е вероятно 189 души са загинали," Агенция за оперативното директор Бамбанг Сурио Aji пред репортери. 

Пилотът Suneja, първоначално от Ню Делхи, е работил за Lion Air от март 2011 г. и е записал 11 000 летателни часа.  

Пътникът е пропуснал обречен полет на Lion Air поради трафик 

Самолетният пътник има късмет, че е жив, след като задръстванията го накараха да закъснее за полет, който се разби в морето от Индонезия.

Sony Setiawan трябваше да бъде сред 189 души на борда на полет Lion Air JT 610, когато той излетя рано от столицата Джакарта в понеделник сутринта.

Но той се задържал на пътуването си до международното летище Соекърно-Хата и никога не се качвал на "Боинг-737".

Минути след излитане, самолетът изчезна от радара, преди да забие 5 000 фута в Java Sea. Длъжностните лица не очакват да намерят оцелели.

image

Самолетният пътник Sony Setiawan има късмет, че е жив, след като задръстванията го накараха да закъснее за полета

 

След като получиха приятели и роднини, които се втурнаха в дома си в Ню Делхи, когато чуха новината за катастрофата, родителите на пилота Сунейя тръгнаха към индонезийската столица.

- Моля те, помоли се за нас - каза майката на Санеея, когато влезе в кола. Един приятел от семейството, Анил Гупта, каза, че бащата на Суниея е бил потресен и не можел да говори, а сестра му и майка му не бяха излезли от стаите си.

Инцидентът е първият, за който се съобщава, че включва широко разпродадената Boeing 737 MAX, актуализирана и по-икономична версия на моторния самолет на производителя.

Картините и видеото, споделяни онлайн от главата на агенцията за подпомагане при бедствия в Индонезия, показват, че в резултат на катастрофата има отломки и нефт, плаващи във водата, за които досега няма известни оцелели.

"Вярно е, че беше поискано и одобрено RTB (връщане към базата), но все още се опитваме да разберем причината", каза Соержанто Тжахино, ръководител на комисията по безопасност на транспорта в Индонезия, пред репортери, позовавайки се на искането на пилота.

"Надяваме се, че черната кутия не е далеч от главните останки, за да може да бъде намерена скоро", каза той, като се позовава на записващото устройство за глас в пилотската кабина и записващото устройство за полетни данни.

Папа Франсис предаде съболезнованията си на засегнатите днес с държавния секретар на Ватикана Кардинал Пиетро Паролин, като каза в телеграма, че папата "предлага уверението на молитвите си за всички, които са починали, и за онези, които тъпчат загубата си".

Роднини бяха заслепени да плачат на летището в Пангпал Пианг, тъй като очакваха новините за близките си, а членовете на семейството също бяха наясно, че пристигат в централата на агенцията в Джакарта.

  Спасителите откриват отломки на самолета "Льон Еър" край бреговете на Индонезия       Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран             image   37
     

Човешки останки бяха поставени в торбички след като бяха възстановени от сцената на катастрофата в Индонезия

image   37
     

Индонезийски полицай в пристанище Танджунг Приок в Джакарта има останки от злополучния полет на Lion Air JT610

image   37
     

Полетът на лъвския въздух се разби в морето и достигна височина 5 000 фута малко след излитането

image   37
     

Портфейл, принадлежащ на жертва на пътнически самолет "Льон Еър", който се разбива, се вижда във водите на Уджун Карауанг, Западна Ява

image   37
     

Самолетът, който се разби в морето от Индонезия в понеделник, имаше технически проблем за последния си полет, който беше решен, каза президентът на Lion Air

image   37
     

Индонезийските роднини вземат снимка на списък с пътници на жертвите на катастрофата, докато чакат новините в офиса на Lion Air Branch в летище Soekarno Hatta

Фени, която използва само едно име, каза, че скоро се омъжила сестрата е на полета и планира да се срещне с близки в Панкал Пинган - скачаща точка за туристите, търсещи плаж и слънце, в близкия остров Белитгунг.

- Тук сме, за да намерим информация за моята по-малка сестра, за годеника и за нейния приятел и за приятелка - каза Фени.

- Нямаме никаква информация - каза тя, докато баща й изтри сълзите си от зачервени очи. - Никой ни не ни предостави никаква информация, от която се нуждаем. - Ние сме объркани. Надяваме се, че семейството ни все още е жив ", каза тя. 

На борда имаше 178 възрастни, едно дете, две бебета, двама пилоти и пет лекари. Имаше също така 20 служители от индонезийското Министерство на финансите на борда и общо 23 държавни служители според Ройтерс. Италиански гражданин също беше сред тези на борда. 

Sony Setiawan разкри, че има късмет, че е жив, след като задръстванията го накараха да закъснее за полет, който се разби в морето от Индонезия. Трябваше да бъде сред 189 души на борда на полет Lion Air JT 610, столицата Джакарта в понеделник сутринта.

Но той се задържал на пътуването си до международното летище Соекърно-Хата и никога не се качвал на "Боинг-737".

Ръководителят на агенцията за търсене и спасяване Басанас заяви пред репортерите, че части от тялото се виждат плаващи в океана близо до мястото на катастрофата. 

"Все още не знаем дали има оцелели," каза Syaugi на пресконференция. - Надяваме се, че се молим, но не можем да потвърдим.

image   37
     

Полетът на Льон Еър JT-610 се отправи към Панкал Пинган, остров на север от столицата на Индонезия. Спасителите се виждат, носейки равнинни отломки на лодка

image   37
     

Съдбата на пътниците е неизвестна, но роднините са видели, че плачат, докато те чакат новини за своите близки

image   37
     

На снимката: Чантата на пътниците, изтеглена от водата след полет JT-610, се заби във водата. Състоянието на телефона показва, че самолетът се разбива с голяма сила

image   37
     

Членовете на спасителния екип се виждат носещи това, което изглежда като торба за тяло по време на отчаяното търсене на оцелели 

image   37
     

На снимката: Bhavye Suneja беше един от двамата пилоти, седнали в пилотската кабина, когато полетът удари водата, съобщиха индонезийски информационни центрове

  Пътнически вещи, плаващи в морето след катастрофата на Lion Air       Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран             Най-смъртоносните въздушни катастрофи в Индонезия: Как бедствието от въздуха на Лъв е най-новото в Индонезия

Катастрофата на съвсем нов Lion Air Boeing-737 MAX в морето в понеделник, само минути след излитане от Джакарта, е последната от поредица от въздушни инциденти, които разтърсиха архипелага.

Индонезийският разчита основно на въздушния транспорт, за да свърже хилядите си острови, но през последните години е претърпял редица смъртоносни катастрофи.

Авиационният сектор се разраства бързо, когато икономиката се разраства, но има опасения, че авиокомпаниите се борят да намерят достатъчно добре обучен персонал, за да се справят с бързия растеж. След като бе забранено от европейското въздушно пространство над опасения за безопасността, ЕС премахна всички индонезийски авиолинии от своя черен списък за безопасност през 2018 г. след подобренията.

Ето най-лошите авиационни бедствия в историята на нацията:

Северна Суматра - Най-лошото бедствие в историята на авиацията в Индонезия остави 234 мъртви през 1997 г. Еърбъс A-300B4, експлоатиран от национален превозвач Garuda Indonesia, се разби в смог-обградена клисура в Северна Суматра, съвсем близо до летището на Медан.

Java Sea - През 2014 г. самолет AirAsia потъна в Java море по време на бурен време, убивайки 162 души. Малайзийската авиокомпания летеше от индонезийския град Сурабая до Сингапур.

image   37
     

Най-лошото бедствие в историята на авиацията в Индонезия остави 234 мъртви през 1997 г. Еърбъс A-300B4, експлоатиран от национален превозвач Garuda Indonesia, се разби в забулена в смог дере в Северна Суматра, съвсем близо до летището на Медан

Меданската катастрофа - вътрешен полет на Mandala Airlines се разби малко след излитането през 2005 г. в гъсто населено предградие в град Медан, град на два милиона души на остров Суматра, убивайки поне 150 души, включително пътници, екипаж и хора на земята.

Военни семейства - През юни 2015 г. един индонезийски военен самолет се разбил малко след излитането, също слизайки в жилищен район в Медан, убивайки около 122 души на борда, много от тях военнослужещи и жени и техните семейства. Около 20 души също бяха убити на земята и няколко жилищни блока, разкъсани. Въоръжените сили са били измъчвани от редица фатални произшествия през последните години.

Пожар на военновъздушните сили - През 1991 г. самолетът на ВВС се разби в Източна Джакарта минути след излитането, когато един двигател се запали, убивайки 135 души според съобщения. Онези, които умряха, бяха 121 души, 12 екипажа и двама души на земята. Един пътник оцеля.

Рекална катастрофа - През 1997 г. полет на "Силк Еър" се разби в река близо до индонезийския град Палембанг, докато пътува до Сингапур от Джакарта. Всичките 104 пътници и екипаж бяха убити в това, което беше разследвано като възможно пилотско убийство - самоубийство.

Новогодишна катастрофа - Самолетът "Адам Еър" потъна в морето от остров Сулавеси на Нова година 2007, като уби всички 102 души на борда. По-късно авиокомпанията е била забранена да лети. Индонезийските власти заявиха, че пилотите са загубили контрол, след като са се занимавали с неправилно функциониране на навигационното оборудване.

 

По-късно каза, че части от тялото се виждат плаващи близо до Tanjung Karawang, където се смята, че самолетът е паднал на около 34 морски мили северозападно от Джакарта, но е твърде рано да се каже колко са починали.

image   37
     

Около 150 души са се присъединили към спасителната мисия, включително 30 водолази, тъй като властите търсят отчаяно оцелелите. 

Службата за проследяване на въздуха FlightRadar 24  проследи самолета, показвайки, че се прибира на юг по време на излитане и след това тръгва на север, преди полетът да свърши рязко над Java море, недалеч от брега. 

Влекач, излизащ от пристанището на Джакарта, видял самолета, попадащ във водата, която е била около 30-35 метра дълбока. 

Джет е Boeing 737 MAX 8, който може да превози до 210 пътници.

В изявление Boeing каза, че е "дълбоко натъжен от загубата на полет JT 610" и изрази съчувствие за любимите на тези на борда. 

Изявление, издадено от агенцията за търсене и спасяване на Индонезия, заяви, че аварийният локален предавател на самолета не излъчва сигнал за бедствие, тъй като пада от небето, въпреки че е тестван и обявен за напълно функционален до август 2019 г.

"Потвърдено е, че то се е сринало", каза Юсуф Латиф, говорител на агенцията, когато се попита за съдбата на самолета "Лъв Еър". 

  Операцията по спасяване е в ход на мястото, където се е разбил самолетът на Льон Еър       Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран             image   37
     

Невероятни останки бяха разположени в океана близо до мястото на катастрофата, както от самолета, така и от пътниците

image   37
     

Никакви оцелели не са намерени, а седалките от самолета са били намерени празни, плаващи в океана, удрящи страх в сърцата на тези с близки на борда

image   37
     

Роднини се виждаха взаимно утешителни, тъй като всички чакаха като група на летището "Depati Amir" в Панкал Пинган, Индонезия, чакайки новини

image   37
     

"В момента не можем да дадем коментар, каза Едуард Сираит, главен изпълнителен директор на Lion Air Group. "Ние се опитваме да съберем цялата информация и данни"

image   37
     

Индонезийските роднини на жертвите на катастрофата плачат, докато чакат новините на летище Сукарно Хата в Джакарта

image   37
     

Спасителите започнаха да събират отломки и вещи, открити в мястото на катастрофата, докато търсенето на самолета продължава днес

image   37
     

Данните от уеб сайта за полетните радари показаха, че самолетът е излетял преди да престане да предава североизточно от Джакарта

image   37
     
image   37
     

Самолет, превозващ 189 души, се разби в морето северно от столицата на Индонезия Джакарта, малко след излитането. Спасителите са видели, че събират отломки 

  Индонезия гмуркачите се подготвят да търсят сайта за катастрофа на самолет Джакарта       Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран            

Главният изпълнителен директор на LionAir Едуард Сираит каза, че техническият проблем е бил повдигнат по отношение на самолета, преди да излети, но добави, че самолетът е бил изчистено от инженерите преди излитане в понеделник сутринта.

Той каза, че авиокомпанията притежава 11 от моделите 737 Max 8 и че никой не е имал проблеми до понеделник. 

Той заяви пред репортери: "Тази самолет преди това е отлетяла от Денпасар до Ценгкаринг (Джакарта). Имаше доклад за технически проблем, който беше разрешен по процедурата.

Предварителните данни за проследяване на полетите от Flightradar24 показват, че самолетът се е изкачил на около 1,524 м, преди да загуби, а след това да се възстанови, на височина, преди най-накрая да падне към морето.

За последен път е записано на височина от 1,113 м и скоростта му е нараснала до 345 възела, според суровите данни, заснети от уважавания сайт за проследяване, който не може да бъде потвърден веднага.

  Властите потвърждават 737 с 189 на борда след катастрофата       Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран             ПОВЕЧЕ ВИДЕОКЛИПОВЕ  
  • 1
  • 2
  • 3
   
    •   Гледам видео

      Видеонаблюдение показва момента, в който хеликоптерът на собственика на Лестър Сити се срине

      image
    •   Гледам видео

      Жена се сблъсква с човек, облечен с черна повърхност за Хелоуин в Лондонската тръба

      image
    •   Гледам видео

      Разрушителните останки от катастрофата на хеликоптера на собственика на Лестър Сити

      image
    •   Гледам видео

      Хамънд: "Universal Credit ще замести счупената система, оставена от Труда"

      image
    •   Гледам видео

      "Върни се": хеликоптер на собственика на Лестър Сити, моменти след катастрофата

      image
    •   Гледам видео

      Съпругата и синът на Шривадданапрабха носят венец извън стадиона

      image
    •   Гледам видео

      Филип Хамънд и неговият екип на Министерството на финансите напускат номер 11, за да доставят Бюджет

      image
    •   Гледам видео

      Полицаят извън службата случайно застреля приятеля си, преди да се самоубие

      image
    •   Гледам видео

      Хари и Меган се смесват с съществата от Средната Земя в Уелингтън

      image
    •   Гледам видео

      "Съдете ме по документите си": Филип Хамънд за универсалния кредит

      image
    •   Гледам видео

      Архивни кадри от хеликоптера на председателя на Лестър Сити, кацащи на терена

      image
    •   Гледам видео

      Принц Хари и Меган Марке официално затварят Games Invictus

      image
  image   37
     

Спасителите извадиха вещите на пътниците от морето, но все още не е известно дали някой е оцелял от катастрофата

image   37
     

На снимката: останки от самолета и различни артикули, принадлежащи на пътниците  

  Индонезийските спасителни екипи претърсват развалините от катастрофата на самолет в Джакарта       Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран            

Последната му записана позиция е била около 9 мили северно от бреговата линия на Индонезия, според справка на Google Maps на последните координати, съобщени от Flightradar24. Той загуби контакт с контрол на въздуха на около 6.33 часа местно време (10.33am AEDT, 11.33pm BST).

Инцидентът е първият, за който се съобщава, че включва широко разпродадената Boeing 737 MAX, актуализирана и по-икономична версия на мотоциклета на производителя с един пътека. Първите Boeing 737 MAX джетове бяха пуснати в експлоатация през 2017 г.

Малайдското дъщерно дружество на Lion Air, Malindo Air, получи първата доставка в световен мащаб.

Д-р Soerjanto Tjahjono, който оглавява националния комитет за безопасност на транспорта в Индонезия, заяви пред репортери, че обреченият самолет е имал едва 800 полетни часа от началото на сервиза през август. 

Междувременно министерството на външните работи на Австралия заяви, че австралийските държавни служители и изпълнители са инструктирани да не летят на Lion Air или на техните авиокомпании след катастрофата. Изявлението, публикувано на уебсайта на министерството, заяви, че решението ще бъде преразгледано, когато констатациите от разследването на катастрофата станат ясни.

  Полетният радар показва пътя на Лъв Въздух, който се разби в морето       Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран            

Lion Air е една от най-малките и най-големи авиокомпании на Индонезия, която лети до десетки местни и международни дестинации.

През 2013 г. един от неговите самолети Boeing 737-800 пропусна пистата, докато кацна на остров Бали, като се разби в морето, без да причини смъртност сред 108-те на борда.

Индонезия има ужасен опит в областта на безопасността на въздушния транспорт и едва наскоро Европейският съюз премахна всички авиокомпании от Индонезия от черния списък за авиационна безопасност.

Три големи авиокомпании от Индонезия, включително Лъв, бяха модернизирани до най-високо ниво на безопасност през юни след преминаване на ключов международен одит. 

През 2001 г. в Индонезия има повече от 40 въздушни произшествия, довели до смърт.

Бързото разширяване на въздушния транспорт през последните години доведе до експлозия на нискотарифните авиокомпании, опериращи в страната. 

  Членовете на семейството пристигат на летище в Джакарта след катастрофата на Lion Air       Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран             ВЪЗРАЖДАНИТЕ МАСА ОТ ЛЮБОВ ВЪЗДУХ

Пътническият самолет "Льон Еър", превозващ 189 души, когато се срива край бреговете на Индонезия, е последният от дългия списък с инциденти за бюджетната борса.

Евтината авиокомпания е участвала в многобройни катастрофи през последните години, разкриват  исторически доклади на AeroInside . 

През 2017 г. един от реактивните самолети на компанията Boeing се сблъска с самолет "Уинг Еър" по време на недобросъвестно кацане на летището в Куаланаму на остров Суматра.

Никой не беше ранен при сблъсъка.

През май 2016 г. два самолета "Льон Еър" се сблъскаха в летището Сокарно-Хата в Джакарта. 

Само месец по-рано, самолет, управляван от "Батик Ер", част от групата "Лъв", срязала самолет "ТрансНуза". 

Три години по-рано, през 2013 г., авиокомпания Lion Air, пилотирано от млад, неопитен новобранец, подценява пистата, докато се опитва да кацне самолета в Бали.

Самолетът, превозващ 108 пътници, се разби в морето и впоследствие се разцепи на две.

Няколко души бяха ранени при катастрофата, но никой не беше убит.

image   37
     

През 2013 г. самолетът Lion Air, пилотиран от млад, неопитен новобранец, подцени пистата, докато се опитва да кацне самолета в Бали

image   37
     

Индонезийските спасители помогнаха да се премахне част от "Лион Еър Боинг 737" от морето четири дни след като тя се разби, докато се опитваше да кацне на международното летище на Бали (Снимка на 2013 катастрофа в Бали)

Няколко други документа потвърждават, че има няколко случая, включващи грешно изчисляване на пистата за излитане и кацане, което води до леки щети на самолетите през 2012 г. и 2013 г. 

Най-малко 32 души са били убити, а други 61 са били ранени, когато самолетът Lion Air се е измъкнал от пистата в Централна Ява през 2014 г. след кацане при лошо време.  

Властите работят, за да определят колко хора са били убити по полета на лъвския въздух, който се разби в морето северно от столицата на Индонезия Джакарта 13 минути след излитането днес.

Съдбата на пътниците е досега неизвестна, но роднините са видели плач, докато те чакали новини за близките си, а части от тялото се виждали плаващи в морето близо до мястото на катастрофата.

Полетът на Льон Еър JT-610 се отправи към Панкал Пинган, остров на север от столицата на Индонезия. 

Вътрешният полет изгуби контакт с контрола на въздушното движение на около 6,33 часа местно време (10,33 ч. AEDT, 23,33 ч. BST).

Индустриалната индустрия за самолетни пътувания в Индонезия процъфтява, но има репутация на лоши правила за безопасност и често срещани инциденти.

Европейският съюз забрани на индонезийските авиокомпании да плават за Европа през 2007 г. поради опасения за безопасността. Lion Air получи разрешение да поднови полетите си до Европа от юни 2016 г., а забраната за всички останали индонезийски авиолинии бе отменена по-рано тази година. 

image   37
     

Най-малко 32 души са били убити, а други 61 са били ранени, когато самолетът Lion Air се е измъкнал от пистата в Централна Ява през 2014 г., след като каца в лошо време (на снимката е катастрофата през 2004 г. в Централна Ява)

Тя отразява репутацията на малайзийските авиокомпании, които са били опетнени от паметта на липсващата MH370 и свалената MH17.  

На 8 март 2014 г. полет 370 на Малайзия Авиолинии изчезна при полет от Малайзия до Китай и никога не се намираше - нито пътниците.

Само месеци по-късно, през юли 2014 г., полет 17 на Malaysia Airlines беше свален по пътя си от Амстердам в Малайзия, докато летеше над Украйна. 

Всички 283 пътници и 15 екипажа на борда умряха.

Извън тревожната авиационна история на Лъв Ер, аварията все още е голяма.

През август едно 12-годишно момче беше единственият оцелял от самолетна катастрофа, която уби всички осем други на борда на частен самолет.

Три години преди това, през август 2015 г., 54 души са били убити, след като самолетът Trigana се разби в лоши метеорологични условия.    




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39738334
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031