Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2015 17:09 - Г-н Путин, не хвърляйте камък срещу България!
Автор: freeoldmen Категория: Политика   
Прочетен: 15512 Коментари: 41 Гласове:
9

Последна промяна: 24.04.2015 17:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Г-н Путин, не хвърляйте камък срещу България! Не я заливайте с хули и обиди!  

image

Отворено писмо на Румен Петков, гл. редактор на сайта 
"Поглед.инфо", до президента на Руската федерация Владимир Путин

Уважаеми Владимир Владимирович,

Пише ви един съвсем обикновен българин, една средностастическа електорална единица (както обича да се изразява нашият евроатлантически елит), надявайки се да ме извините и да ме разберете защо искам да ви отнема от времето.

Знам, че сега много неща са се струпали на главата Ви. Светът в момента прилича на атомна електроцентрала, в която инженерите са се напили жестоко, а реакторът излиза извън контрол. Наясно съм, че управлявате най-голямата страна в света и ежедневно, дори ежеминутно Ви занимават много по-големи проблеми от този, който аз ще поставя, но точно поради тази причина ще се постарая да съм кратък, ясен и нетолерантен. Тоест - няма да фризирам истината, ще се опитам да Ви представя какво точно чувствам и ще го изразя крайно.

Владимир Владимирович, аз през целия си съзнателен живот съм бил русофил. Отдаден, енергичен и страстен русофил. Завърших своята аспирантура в Москва, не само защото това беше невероятна възможност, но и защото с цялото си сърце обичах Русия. Тази любов никога не ме е напускала. Любовта към Русия е част от моя български патриотизъм. Няма начин да обичам истински България, без да обичам Русия, защото противното би означавало да съм проводник на някаква голяма измама. Нашите народи са братски. В Москва се чувствам като у дома си. Приятно ми е да разговарям с руснаци, изключително топло чувство е да знаеш, че в този прекрасен и гневен свят (както казваше Андрей Платонов) имаш един братски народ, народ, с който делите обща емоционалност, ценности, вяра и надежди.

Заради това ме боли, много ме боли, когато виждам как в телевизионни предавания в Русия, във форуми, в статии, в анализи в момента у вас се прокарва тезата, че българите са някакви неблагодарници, някакви озверели предатели, които само търсят начини да забият нож в гърба на Русия.

Слушам често изявления на Владимир Жириновски в тази посока. Във форумите виждам, че думите му намират отклик, хората харесват това, което казва, и стават яростни и невъздържани. Ужасно е да видиш как геополитическото торнадо настройва братя срещу братя и е на път да пусне ледени бури между два народа, които просто не могат да спрат да се обичат.

Заради това на Вас, а и на всички руснаци, които се увличат да пишат по този начин, искам да кажа - не бъркайте нашите продажни и лакейски елити със самия народ.

Днес българският народ е лишен от глас. Една грантова прослойка от интелектуалци, чужди агенти и откровени шпиони е узурпирала властта и тласка нашата държава далеч от нейните истински корени.

Твърдят, че изборът на ЕС и НАТО бил наш цивилизационен избор.

О, само колко ми е писнало да ги слушам!

Нашият цивилизационен избор е направен от княз Борис I, който решава да приеме християнството през 864 година и то от Константинопол, което завинаги ни поставя в лоното на източното православие.

Самият аз може и да не съм достатъчно религиозен, но съм израснал в тази търсаческа, ценностна, хуманна култура и просто не мога да не я уважавам.

Утре може да го има НАТО, може и да го няма, но източното православие винаги ще остане белег за цивилизацията, към която принадлежим и чийто пориви носим в душите си. Това ни сродява трайно с руския народ и подобен факт не може да бъде променен, колкото и мнения из форумите да бъдат изписани.

Нашият елит е продажен, антибългарски, той води страната ни към национална катастрофа, към пълна икономическа изолация.

Хората усещат това. Гневните гласове у нас се увеличават все повече.

Българският народ не иска да подменят душата му. Не иска да воюва срещу своите братя. Не желае да участва в геополитическа конфронтация, която е насочена срещу Русия.

Вярно е - управляват ни продажници, но трябва да си давате сметка за истинските чувства на българите.

Тези, които ни тикат към катастрофа, са изразители на чужди, външни интереси и заради това целият народ не трябва да бъде поставен под общ знаменател.

Ние сме братя! И това също няма да се промени.

Но на всички, които днес вдигат ръка срещу България, искам да припомня няколко печални, но, за съжаление, истински факти. Двадесет години, в периода след 1991 година, България не съществуваше за Русия. Русия изчезна от нашите земи, нямаше я. Това не е било никога пречка за нашето русофилство, защото то е част от патриотизма ни, но, все пак, в най-бруталните и тежки години на нашия преход нашите братя просто ги нямаше. Русия се отдръпна и потъна в сянка.

Вярно е, самата Русия също имаше проблеми за решаване, но това, че тя избяга и изостави България, беше огромна грешка.

Тук се отвори голям вакуум.

Но природата не търпи празни пространства. По нашите земи се намести фондация "Америка за България", която купи съвестите на интелигенцията, плати за написването на нови учебници, даваше хонорари на исторически предатели и мошеници да изкарват Русия агресор. Точно по този начин израсна едно младо поколение с промит мозък, окъпано от най-злостна русофобия и това е една от причините Паметникът на Съветската армия, светиня за много българи, често да осъмва освеквернен.

Това са продуктите на американското влияние у нас.

А американците са ни чужди по дух хора, те не предлагат култура, те идват тук нагло с парите си, със своята арогантност.

Нашата грешка като русофили е, че не можахме да им се противопоставим.

Загубихме решителна битка.

Но Русия я нямаше никаква, за да ни даде сили.

Тук, разбира се, не става въпрос за пари. Само онези евроатлантиците са обсебени от парите.

Говоря за културно, ценностно присъствие на Русия у нас. Не проформа, а с активни действия.

Двадесет години Русия беше някакъв призрак на хоризонта, страна без ясни очертания и така България удари дъното.

Цели поколения изоставиха руския език, тази неземна съкровищница от богаство, и днес дори трудно се намират качествени преводачи на руска литература. Руската култура остана в сянка, нямаше руско кино, музика, театър...

И въпреки всичко, тази така мразена днес в Русия България успя да запази спомена за своите братя.

Направи го на инат.

От 25 години промиват мозъците на българите, че Русия е някакъв враг, нещо чуждо, а обикновените българи продължават да не го вярват.

Социологическите изследвания показват, че едва 3 % от нашия народ смята Русия за заплаха за страната ни. Около 85 на сто се обявяват за приятелски отношения с Русия.

Там, където в последните години се осъществи контакт между двете страни - на българското Черноморие, русофобия няма. Нашите народи са братски, и когато комуникираме, ние винаги ще се разберем.

И въпреки че ни промиват мозъците отдавна, и въпреки че американската пропаганда е щедро платена, ние като народ продължаваме да се съмняваме в клишетата на евроатлантизма. Заради това в цяла България се проведоха демонстрации срещу политиката на санкции към Русия, за мир, а не за война в Украйна.

Много българи осъзнават истината - Русия не е агресор, Русия се защитава и колкото й да съскат грантовите интелектуалци, любовта към Вашата страна, Владимир Владимирович, е вписана в нашия генетичен код.

Петко Р. Славейков бе написал стихотворение – "Кат Русия няма втора".

Да, наистина е така! Като Русия няма втора, и точно заради това си позволявам да кажа на глас всички чувства, които ме вълнуват.

Аз съм главен редактор на един сайт - "Поглед.инфо". Ние се опитваме да бъдем медия, която показва истината за световните събития, а не да се подвеждаме по глупостите за хибридната война. Знам от личен опит колко е тежко да избереш и да застанеш на страната на истината, а не на лъжата.

Наричат ни рубладжии, путинисти, предатели...

Разбира се, това е израз на обичайната злоба на слугите, които знаят, че са си продали душите за един хонорар.

Ние обаче сме на страната на истината.

Няма да си изкривим душата.

Няма да предадем нашите ценности.

Няма да се огънем в мразовитата буря на сегашния разделен свят. Но искаме просто нашите братя да знаят пълната истина. На какъв натиск са подложени русофилите у нас. Колко ни е трудно да казваме своето мнение. Каква желязна цензура има за нашите мнения в официалните медии.

Заради това, не хвърляйте камък срещу България!?

Не я заливайте с хули и обиди!?

Ние сме ваши братя!

С уважение и болка,

Румен Петков

Главен редактор на сайта "Поглед.инфо"

23.04.2015 г.

 

 






Тагове:   България,   Русия,   братя,


Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

1. podvodni - Е как така само 3 % от Българите ще са ...
24.04.2015 17:37
Е как така само 3 % от Българите ще са русофоби.
А ВМИР, Словомирчо, мумията на фарона, Андрешко, А.Пишкова, Джърманпудел, Дрисариян и другите НЕ-Българи къде ги слагаме.
цитирай
2. vdp - Поздрави старче,
24.04.2015 17:42
хубаво го е написал човека, но за да съм обективен и честен пред себе си, трябва да ти кажа, че това, дето паметника на Съветската армия бил светиня ми е малко в повече. Мисля, че днешна Путинова Русия не е Сталинова Русия и не бива да бъде, и затова се определям, като русофил, но в никакъв случай не мога да съм фен на грузинското чудовище. Това се опитвам да им кажа и на разни вмирчета, славимирчета и прочие боклук - лизането на американски задници по нищо не се отличава от лизането на СССР-ски по времето на Живков, ама на - лижат, пеят, че и стихове пишат.
цитирай
3. freeoldmen - 1. podvodni
24.04.2015 17:48
Е толкова де.
Лакейската продажна сган.
И три процента нямат.
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - Малко сте, малко.
24.04.2015 18:00
На изборите се вижда най-добре - и ще ставате все по-малко. И Куба изпуснахте, путьовци некадърни. Духайте супата, дишайте прах, пикайте газ - все едно.
цитирай
5. podvodni - хубаво го е написал човека, но за да ...
24.04.2015 18:02
vdp написа:
хубаво го е написал човека, но за да съм обективен и честен пред себе си, трябва да ти кажа, че това, дето паметника на Съветската армия бил светиня ми е малко в повече. Мисля, че днешна Путинова Русия не е Сталинова Русия и не бива да бъде, и затова се определям, като русофил, но в никакъв случай не мога да съм фен на грузинското чудовище. Това се опитвам да им кажа и на разни вмирчета, славимирчета и прочие боклук - лизането на американски задници по нищо не се отличава от лизането на СССР-ски по времето на Живков, ама на - лижат, пеят, че и стихове пишат.


Ако наистина трябва да бъдем обективни, то всяко Българско семейство ( иде рече за онези които наистина са Българи, а не за мангали, чифути и турскоговорящите) трябва да има в дома си портрет на Сталин и от 28-ми ноември до 1-ви декември ката година да палят свещ пред портрета му.
Защото, великият "демократ" Чърчил е настоявал, България, след приключване на ВСВ да бъде разчленена и всяка част да бъде предадена на съседите и за компенсация поради това, че сме били съюзници на Хитлер.
Но "сатрапа" Сталин никак не бил съгласен с тази идея!
цитирай
6. freeoldmen - 2. vdp
24.04.2015 18:05
Разбира се, фетиши не са ни нужни.
Но паметникът е на обикновените хора, сломили ужасяващият фашизъм.
А пък разни ренегати като споменатите от теб да дават тон
в живота на хората...тая няма да стане.
Мъжагата добре го е казал- на инат ще съхраним човещината си.
Напук на вечните лизачи...
цитирай
7. freeoldmen - 4. slavimirgenchev1953
24.04.2015 18:25
Какво се вижда на изборите, бе, Славунчо?
Истината казва човека- 85% са за нормални отношения с Русия,
12% са толкова стъпкани, че нищо не ги интересува,
и 3% сте бесните псета...
Ама време е да ви озаптиме.
цитирай
8. slavimirgenchev1953 - Ресто! Не стру ва!
24.04.2015 18:44
freeoldmen написа:
Какво се вижда на изборите, бе, Славунчо?
Истината казва човека- 85% са за нормални отношения с Русия,
12% са толкова стъпкани, че нищо не ги интересува,
и 3% сте бесните псета...
Ама време е да ви озаптиме.

цитирай
9. monarh1991 - Добра статия
24.04.2015 18:47
Особено дразнещ е езикът на омразата - русофобите твърдят, че едва ли не всеки русофил е комунист, работещ за поробването на страната ни от Кремъл, а могат да се посочат примери за противното - напр. нашият съблогър Григор Симов, един от малкото истински дисиденти. Или че щом симпатизираш на Русия, си изверг и продажник. Но най-ужасното е, че тези персони в повечето случаи са довчерашни апологети на комунизма и СССР като ченгето Иво Минджев.
цитирай
10. lidislidis - не камъни...бомби трябва да хвърля Путин по страхливите предатели с робска психика...
24.04.2015 19:03
Това плачевно писмо е истинска характеристика на безпомощноста на цял народ, който трепери за нищожния си робски животец и не прави нищо да измени съдбата си вече 25 год. се ослушва за милосърдие и помощ от вън...Този народ не знае, че никой го няма за нищо отвън, тъй като сам си е пожелал съдбата с примирението. Ако господина познава руската душевност, би знаел че руският народ презира примирението и измяната и непризнателността. Русняка е човек на действието и дълга. Стана ми жал, като прочетох писмото. Не камъни, бомби са малко за предателите и нерешителните мекотели послушници на врагове, които затриха България .
цитирай
11. podvodni - Лиде, прави разликща между народ и ...
24.04.2015 19:51
Лиде, прави разликща между народ и политици. Особенно силно това важи за България!
цитирай
12. freeoldmen - 8. slavimirgenchev1953
24.04.2015 20:02
Действително "не струва", човещината и българщината не се купуват.
Продавате се само измекярите, ама грантовете са ограничени...
цитирай
13. freeoldmen - 9. monarh1991
24.04.2015 20:06
Русофобската истерия не може да съществува без омраза.
Основна цел е всички да се превърнем в човекоподобни като тях...
цитирай
14. freeoldmen - 10. lidislidis
24.04.2015 20:10
Вариантът с бомбите за съжаление все повече стои на дневен ред.
Сами си ги търсим с американските бази и командни центрове...

Необяснимата пасивност и примирение на българите е ужасяваща.
цитирай
15. freeoldmen - 11. podvodni
24.04.2015 20:12
Как да правим разлика?
Нали утре, ако има избори, "народът" пак ще прати същите в парламента
да решават съдбините му.
цитирай
16. slavimirgenchev1953 - Кратки императорски истории
24.04.2015 21:25
Езически Рим
1. Основател – Ромул.
2. Последен император – Ромул Августул.
Християнска Византия
1. Основател – Константин Велики.
2. Последен император – Константин Драгацес.
Съветска Русия
1. Основател – Владимир Ленин.
2. Последен император – Владимир Путин.

Гай Славий Гракх
цитирай
17. podvodni - Езически Рим 1. Основател – Ро...
24.04.2015 21:38
slavimirgenchev1953 написа:
Езически Рим
1. Основател – Ромул.
2. Последен император – Ромул Августул.
Християнска Византия
1. Основател – Константин Велики.
2. Последен император – Константин Драгацес.
Съветска Русия
1. Основател – Владимир Ленин.
2. Последен император – Владимир Путин.

Гай Славий Гракх


Га слабоумнии грух, нещо яко го пере сачмата. Това е защото от сорос вече не плащат на тъпоумниците славомир и джосориан.
Първият император на Русия е Петър, а в момента нов Петър Руски не се предвижда в следващите 1800 години.
Виж долара е вече изпял своята песен, защото е проектиран (копюра от 1 долар) от ...... Николай Рьорих ( по някакво съвпадение - руснак) за период от сто години през 1911 година.
цитирай
18. getmans1 - Бас ли да хващам ... Че... няма да разберете ...
24.04.2015 21:48
... ПоЗдрави, Ку-ку-вци!
цитирай
19. blackpredator - хаха, кратки доноснически истории
24.04.2015 21:52
Гай Славий Гракх - ДСдент
цитирай
20. freeoldmen - 16. slavimirgenchev1953
24.04.2015 21:59
Джавкай си, помиярче, Русия се възражда.
Да не се наложи пак да сменяш боята...
цитирай
21. freeoldmen - 22. slavimirgenchev1953
24.04.2015 22:28
Това ти беше последният коментар в блога ми.
Явно освен злоба и гадост друго в сърчицето си продажно нямаш.
цитирай
22. bryunetsnakovalnia10 - Поздрави, Вади Фрии!
24.04.2015 22:35
По темата:
Не съм русофил - нито русофоб.
Не съм и американофил - нито американофоб.
Дори не съм и българофил!
/естествено българофоб пък още по-малко/
Макар и милеещ за Българщината, винаги съм бил на мнение, че човек трябва да е свободен.
Че държавни граници не трябва да съществуват и хората да не се делят на "наши" и "другите".
Естествено това е наивно да смятам, че някога това ще бъде постигнато.
Но както казах - по темата:

Русия винаги е била сила. Просто не го е показвала.
И не говоря за политическа /военна/ сила, а въобще.
Може да ме сметнете за откачалка ( нали така, Санкии :)), но ви питам:
Колко от вас знаят за военен проблем в най-новата ни история, при който Русия за един ден унищожи близо 1 млн. войници на противника?!
О-о-о-о - няма да ви се сърдя, че ще кажете, че съм мръднал.
Но рано или късно ви гарантирам, че ще го научите и вие.

Дано само не е чрез демонстрация заради дупедавщината ни към САЩ спрямо България.
Ще ни изпарят точно за два дни - помнете ми думата.
И аз се ужасявам, че това е подготвено и може да бъде реализирано.
Знаете ли къде е "Дългорукии" в момента?!
/риторичен въпрос/
цитирай
23. freeoldmen - 22. bryunetsnakovalnia10
24.04.2015 23:12
И мен от това ме е страх, друже...
Да не се окажем жертвеното агне.
Дали с модерни технологии или конвеционални средства, ние сме нищо
пред мощта на руснаците.
Още повече, че няма да се намери свестен българин, който да иска да
се бие срещу тях.

Сега отвъдморските господари насъскват пуделчетата си срещу Русия.
И те безмозъчно изпълняват, заслепени от блясъка на лесните пари.

Майната им.
Дано съм жив да ги видя осъдени за предателство.
цитирай
24. bryunetsnakovalnia10 - 26. slavimirgenchev1953 - 00:23 - Моли го да не хвърли камък,
25.04.2015 09:01
slavimirgenchev1953 написа:
защото Раша вече само камъни има, а ракетите й падат на половината път. )))
bryunetsnakovalnia10, леко раздразнен от неподготвеното изказване, като отговор написа:
Мога ли да попитам Вие с какво сте се занимавали /занимавате в момента/?! Не от любопитство, а защото говорите пълни идиотизми.
Кога за последно Ви викаха запас и в какъв род войски?!
Колко навътре познавате системата за стратегическа отбрана на България?!
/защото тя е разработена от руски специалисти и въоръжението все още на 99% е руско/
Познавате ли структурата на противоракетния щит на САЩ за Балканите и наясно ли сте докъде е стигнал в изграждането си?!
/щото има още доста годинки, докато бъде завършен и то именно, ако рашите го допуснат, позволят/
Говорите смехории - кухи думички, без никакво реално покритие.
Сега Френд Фрии ще ме прощава за офтопика ЛИ?!, но ще се самоцитирам. Ще пренеса мои коментари тук, защото след като "Инвестор" преди 4 дни изтриха блога ми - тези коментари висят като анонимни и ще бъдат заличени от системата рано или късно.
И, драги славимирдончев1953, както и особено субзеро3, аз й собствена снимка съм си сложил в аватара, и координати съм оповестил.
И по тези въпроси, разисквани тук /а и не само/ съм готов ВИНАГИ на среща очи в очи /не е нужно да е в София - бих дошъл аз в която и да е точка на страната, съобразено с ангажиментите ми/, за да се види, че мога да говоря без Гугъл и други подобни.
Че съм се занимавал достатъчно доволно с тези неща, че да имам основата и да мога само преглеждайки някои новини /не в българските медии, естествено - може и да не Ви се вярва, но българска телевизия не съм гледал повече от 2 години/, да разбирам нещата и да ги интерпретирам в правилна посока...

Но да си пренеса коментарите от тук:
http://debeloto.blog.bg/drugi/2015/04/09/koi-sa-nai-strashnite-oryjiia-na-rusiia.1353045
и тук:
http://debeloto.blog.bg/drugi/2015/04/10/nato-niama-zashtita-ot-ruskite-raketni-sistemi.1353275
цитирай
25. freeoldmen - Минусите от този постинг се изравниха с тези от миналия.
25.04.2015 09:06
Толкова могат обединените сили на Еврогейгрупичката и фантомните
Светлогейчета.
цитирай
26. bryunetsnakovalnia10 - Мой коментар 13 тук: http://debeloto.blog.bg/drugi/2015/04/09/koi-sa-nai-strashnite-oryjiia-na-rusiia.1353045
25.04.2015 09:06
Не разбирам от ползата на спора, а не, че не разбирам от отбрана и технологии в сферата.
/писал съм доста пъти по "темата"/

Наистина ли не е ясно, че при един бъдещ конфликт:
1-во: Ние, България, ще го отнесем сериозно! Днес писах май под буболина111 защо, но още не е одобрен коментара ми.
Ето го:
07:51 - Драга, bubolina111...
Не оспорвам, нито омаловажавам постинга Ви. Напротив - радвам се, че сте фен на разума.
Но обективизмът ме "задължава" да кажа следното:
Изречението Ви "Единият вид с обсег на поражениие 65000 кв. км.- сиреч половин България." е плод на погрешно тълкуване на информацията.
Цитираните километри, които сте чули /предполагам и самите журналисти не са наясно и така са представили информцията/ не са радиуса на унищожение на ракетата, а на нейното поразяване.
Тоест: този тип ракета може да порази която и да е цел в радиус от местонахождението си 65 хил. км.
Иначе съм съгласен с мнението Ви и опасността е изключително голяма, не само заради щаба за управление, който САЩ разположиха на територията ни, а и заради съседна Турция.
Още тук:
http://terca.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/04/14/kemtrails-ili-niakolko-takta-za-deca.1100389?reply=4378589
основно в коментара си №13 пиша, че България е в изключителна опасност при конфликт РУСИЯ vs САЩ.
И нашите управляващи когато и да ги строиш и разстреляш - все ще е късно!

Дупедавци!

Поздрави!
прашинката ж

Коментарът чака одобрение
Постинг: 3 минути след ПОЛША и после сме ние
Автор на постинга: bubolina111

2-ро: При един конфликт в момента... Особено, ако се намеси и Китай /а той според мен няма начин да не се намеси/ - победителят в крайна сметка ще е...
"неподвижният" перитрих.
/това го казах още преди години в коментарите си 1 и 2 ето тук:/

http://krutata.blog.bg/politika/2013/04/02/severna-koreia-privede-v-boina-gotovnost-raketite-si-nasoche.1070616

Така, че ДА СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ НЕ ОРЪЖИЯТА, А РАЗУМЪТ ЩЕ ВЪЗПРЕ И ТОЗИ ПЪТ МАЛОУМЩИНАТА!

Поздрави на всички и...
дано догодина да можем отново да си го кажем
цитирай
27. bryunetsnakovalnia10 - Мой коментар 14 тук: http://debeloto.blog.bg/drugi/2015/04/09/koi-sa-nai-strashnite-oryjiia-na-rusiia.1353045
25.04.2015 09:08
10.04 21:43
Всъщност съществено е да кажа и друго:
Дори Русия да не ударят директно България при един евентуален конфликт...
/а те няма как да не го направят/
Ще ударят база от противоракетния щит на НАТО на 100 км. от АЕЦ.
Нашата АЕЦ няма да издържи на натоварването от ударната вълна и...

И ме е страх да си помисля какво ще стане дори и без пряка атака на Русия спрямо нас.

Защото не мислиш ли, че не трябва да се гледа какво ще хвърчи във въздуха и как ще се противодейства?!
Смехотворно е!

ОК - и двете страни са Сила!
Неоспоримо.
Коя по-голяма - спорен момент.
Ще стрелят...
Ще отразяват...
Но кой и как ще спре замърсяването?!

Противовятърен щит има ли изграден от НАТО?!
А противоводен?!
Животосъхраняващ въобще?!
М?!
Май не!

/така си разсъждавам аз с тъпото познание по темата/
цитирай
28. bryunetsnakovalnia10 - Мой каментар 2 тук: http://debeloto.blog.bg/drugi/2015/04/10/nato-niama-zashtita-ot-ruskite-raketni-sistemi.1353275
25.04.2015 09:12
Сега...Нека кажа 2-3приказки, щото ги поназнайвам тези неща:
До момента „Топол-М“ са най-модерния клас руски ракети.
Комплексите "Триумф" и "Панцир-С" от тип С400,
може да прочетеш тук:
http://terca.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/02/24/tozi-posting-dinamichno-shte-byde-dopylvan.1057324
в едно със системата за разузнаване "Каста-2" е гръбнакът на Русия в отбраната и нападението.
Споменатите от Вас в предходния постинг „Сармат“ ще започнат изпитания чак през 2017-та и няма да се учудя да се окажат несполучливи както предшественика си.
При изпитанията на полигона Плесецк на 23-ти май 2012-та рашите „изоставиха“ проекта и започнаха разработката на комлекс „Баргузин“.
Русия има около 50 ракети с индекс по ГРАУ МБР РС-20, известни с индекс по НАТО Satan. Това са им най-мощните бойни ракети, способни да носят по 10 бойни глави и средства за преодоляване на противоракетната отбрана на НАТО. Именно тях мислят да изместят със „Сармат“ към 2020-та в компексите си в Ужур и Домбаровски, но пак казвам – ако излезнат сполучливи.
Все пак нека не пренебрегваме, че макар да е още от 1980-та – комплексът „Воевода“ с индекс по ГРАУ РС-20В, а по НАТО „Satan“, в частен случай в модификацията си ЗС-20В е най-мощната и без технически аналог Междуконтинентална Балистична Ракета и е с параметри, които не могат да се надскочат така лесно.
Течното гориво не мисли, че е предимство – напротив, недостатък е!
Ракетите на твърдо гориво са по-ефективните и съвременни. Но Русия пести средства.
Новите типове твърдо гориво намаляват времето за работа на двигателите на ракетата в активната фаза от траекторията, което води до по-трудно се засичане от защитни системи на противника и по-ефективно маневриране. И като казах „маневриране“ - бойните глави също могат да маневрират самостоятелно при отделянето си от носещата компонента.
И понеже под предходния Ви постинг споменах Китай:
В момента те са с междуконтинентални ракети с течно гориво DF-5A и DF-4, но вече започнаха подмяната им с новите ракети DF-41 и D
цитирай
29. freeoldmen - 24. bryunetsnakovalnia10
25.04.2015 09:13
Че кой не знае Славимир Генчев, кой не е слушал за него?
Виден поет и бояджия висш разряд.
Не се заблуждавай от името Славимир, да не е луд да хвали целия свят, неговите
венцехваления са запазени само за тези, които в момента са на власт, по практично е...
Фактите не са му силната страна, достатъчни са му опорни точки.
цитирай
30. bryunetsnakovalnia10 - http://debeloto.blog.bg/drugi/2015/04/10/nato-niama-zashtita-ot-ruskite-raketni-sistemi.1353275
25.04.2015 09:16
debeloto написа:
знам, че империята на злото няма никакъв шанс спрямо руссианс, но, защо никъде не споменават за комплекса "Смерч"??
bryunetsnakovalnia10, никак не весел от подобни изказвания, като отговор написа:

Защото 9К58 не е комплекс, който е меродавен в настоящия конфликт.
Той е сила при локални конфликти, а настоящия момент е на глобално противопоставяне.
И не мислете, че САЩ нямат също толкова ефективна /че и повече/ система за залпов огън.
/използваха я при "Пустинна Бюря", при дейстията с/у Садам/
Може и чудно да Ви се стори, но повярвайте ми: комплекси от такъв клас имат друго, коренно различно предназначение:
Те въздействат психологически.
Доказано беше с примера, който Ви дадох спрямо САЩ.
От залповия огън, който приложиха 10% от жертвите беше като унищожение /физическо/ на жива противникова сила, а 90% - като нервен срив.
Искам да кажа, че 90% от личния състав на противника постъпи във военните лазарети с тежки психически увреждания и реална недееспособност.

Защо имам усещането, че мислите, че Русия биха могли да пометат САЩ?!
Не симпатизирам на последните, но не пренебрегвайте и тяхната сила.
Дори само едните титаниеви пръти, които имат като система за изстрелване от спътници е нещо ужасяващо.
Защо имам усещането, че мислите, че при един бъдещ конфликт ще има победител?!

Вече казах - той ще е "неподвижния" перитрих.
Но сега да поясня, че перитрихът е най-подвижната бактерия.
Схващате ли?! - Опитвам се да се шегувам, че след това победителите може да са...
едноклетъчните организми.

Това не Ви ли ужасява?!
Или гледате само чия пишка е по- по- и най-?!
цитирай
31. bryunetsnakovalnia10 - И ще завърша участието си по въпроса с последен цитат от под "дебелото":
25.04.2015 09:19
debeloto - 07:52 - не мисля, че ще има победител,
всички губят при бъдещия конфликт.

bryunetsnakovalnia10 му отговори тогава и там, а сега го казва на вас и тук:

Дано да сте прав.
В смисъл да има кой да осъзнае, че всички са губещи.
Защото мен ме плаши вероятността да няма кой после да си даде равносметката.
Защото едноклетъчните не биха го направили.

прашинката ж
цитирай
32. slavimirgenchev1953 - Тъпако, че кой управлява
25.04.2015 10:11
след 10.11. до днес, бе, цървул? Ти си бояджия, дъртунгел. Деба швестъра проз, деба. Ще ти скъсам трътката, ако те пипна.
цитирай
33. bryunetsnakovalnia10 - 32. slavimirgenchev1953 - 10:11 - Тъпако, че кой управлява
25.04.2015 10:40
slavimirgenchev1953 написа:
след 10.11. до днес, бе, цървул? Ти си бояджия, дъртунгел. Деба швестъра проз, деба. Ще ти скъсам трътката, ако те пипна.
bryunetsnakovalnia10, наясно, че говорите на Фрии, като отговор написа:
Е па хамериканците управляват, кой друг?!
Вие кога сте били в Съда в София, за да видите каква голяма табела са лепнали, че видиш ли софтуера по работата на органите е "модернизиран" и "подарен" от САЩ?!
С каква ли цел?!
Идеална?!
Пробългарска?!
Аз не съм им искал такава "помощ"!
А Вие?!
Защо софтуера да не го направи моя фирма или на друг БЪЛГАРИН, а трябва САЩ да си вре гагата в Съдебната ни система?!
М?!

Но да попитам нещо друго:
Двама Ви с Фрии:
Първо - Вие на него ли говорите или на мен?!
Фрииолдмен ли наричате с разните там или Георги Гевечанов?!
Щото, ако е мен /а мен не ме радва и Приятелите ми да наричате така/ - то 0882/475-196, звъните и се срещаме - проблем никакъв.
А и Фрии да наричате така - пак звъннете, "мъжаго" - да приема прилагателните от негово име, фейс-ту-фейс.
Та?! - Имате ли смелостта да го направите РЕАЛНО или сте като повечето - балон в тръни, дуещ се тук, в НЕТа, докато си седи в мохерния пуловер в къщи "защитен"?!

Второто: Митак, кога ще наминеш към София, че да свършим нещо с теб при Дахтаров?!
Щото много обичам такива като въпросния! Знаеш го вече.
цитирай
34. freeoldmen - 32. slavimirgenchev1953
25.04.2015 10:40
32. slavimirgenchev1953 - Тъпако, че кой управлява
10:11
след 10.11. до днес, бе, цървул? Ти си бояджия, дъртунгел. Деба швестъра проз, деба. Ще ти скъсам трътката, ако те пипна.
цитирай

Този ще ти го оставя.
Хареса ми как десет години по- възрастен от мен ми вика дъртунгел.

И да отговоря.
От 25 години ни управляват такива като теб- ибрикчии, лизачи, измет,
дето е хванала българският народ за гушата и по заръки и методи на чужди господари унищожават България.

Ти си просто част от хора на скопците, дето им пее дитирамби.

цитирай
35. freeoldmen - Оформи се нов могъщ съюз!
25.04.2015 11:37
Еврогей Славомир обедини таланта си с Еврошизо Миладинка!
Непобедими са!

Ех, бедни ми Славомирчо, отдавна се вижда, че все
такива са ти източниците...
цитирай
36. bryunetsnakovalnia10 - Вади Фрии, не го изтривай този му коментар, моля!
25.04.2015 12:22
slavimirgenchev1953 написа:
36. slavimirgenchev1953 - 3.04 21:54 - Питате , Кой е freeoldmen :)) автор: milady категория: Тя и той прочетен: 108 коментари: 6 гласове: 0 последна промяна: 23.04 22:45
11:51
Еба ти се мамата, нали, смръдльо?

Абре Дончев...
Абре, Момко възрастни...
Ще си позволя да ти говоря на "ти", защото си ми смешен:
Твърдиш, че аз - Георги Гевечанов и Димитър Димитров сме едно и също лице, така ли?!
Че ние дори не се колокираме в една и съща държава в момента бре, Момко!
Не ми е понятно що така като ти дадох ГСМ не вземе да звъннеш?!
Нали така ще се убедиш, че ставаш смешен /всъщност явно затова не го правиш/ като черпиш инфо от въпросната бре.
Но пък има и друго: Ти и така си ставаш смешен. Защо ли?!
Защото се фраскаше /не му ги трий коментарите бре, Митак/, че видиш ли, ако срещнеш Фрии - ще му скъсаш трътката, а като ти давам възможност за среща /нали приемаш, че Той съм Аз/ - глас в пустиня.
Поне кажи от кой град си и аз ще ти дам дата, час и място, че да ме съзреш от далече и си прецениш мож ли ми скъса трътката или не ще ти стиска.
Естествено, че не те обиждам - аз наистина с всекиго съм готов да седна на по питие и поговорим.
А, ако някой го влече да къса трътки - може да посегне.
Гарантирам, че посегнала ми ръка я чупя на две места: едното като спомен, за да не посяга друг път, а другото... за здраве.
хах
Шегувам се, но... не съвсем.
И понеже ти едва ли ще си кажеш родния град - затова се обръщам към другите блогъри, ако някой го знае да ми го каже.
Наистина ще те черпя питие. Каквото ти душа сака - аз понеже не съм мъжкар пия само фреш и минерална вода.

Георги Гевечанов
0882/475-196
/звънни два пъти късо, ако ти е за стотинките - и аз ще те избера/
хах
цитирай
37. freeoldmen - 36. bryunetsnakovalnia10
25.04.2015 12:39
Съжалявам, изтрих го вече.

Инфо:
http://literaturensviat.com/?p=31176

Както виждаш, вечен бард на всяка власт...
цитирай
38. mamkamu - :)
25.04.2015 13:43
Бе тоя го е написал писмото, като към някакъв цар-батюшка :) Направо се чудя да се смея ли или да плача?!

Не мога да си представя, че условие за патриотизма на един човек е любовта към някаква друга държава, която и да е тя! Нещо сбъркано има в такива мисли...
цитирай
39. freeoldmen - 38. mamkamu
25.04.2015 14:07
Човекът казва, че тази любов е част от любовта му към България.
Ти какво предлагаш, да загърбим факта, че сме възкръснали след 500 години
единствено поради намесата на Русия?
Въпреки тоновете помия, която се излива от измекярите, хората няма да го забравят.
Както няма да забравят и десетилетията достоен живот, когато бяхме
истински братя.
Пак ще бъдем.
И животът ще е по- хубав, отколкото тази тъжна помия, в която сме потопени.
цитирай
40. freeoldmen - Стига се пенил бе, Генчев, слюнки и сополи ми потекоха от монитора...
25.04.2015 17:02
40. slavimirgenchev1953 - Свиньо, нищо раболепно няма в моето творчество, бос.клук миризлив. А ти си подло копеленце, което е топяло пирятелите си под път и над път.
16:43
.........

Без истерии, пази си ги за пред приятелчетата от гей- клуба ти, там харесват такива неща.

А кой, кой прокарваше тънката червена линия във всяко творчество преди?
Ти. И такива като теб.
Придворно поетче.
цитирай
41. freeoldmen - Поглед.инфо/ Уважаеми читатели на сайта "Поглед.инфо",
26.04.2015 12:20
Позволявам си да направя нещо необичайно - да се обърна директно към всички вас. Няма да злоупотребявам с тази привилегия, обещавам, но наистина изпитвам нужда да кажа няколко думи.

Аз бях "стреснат, трогнат, очарован" от отзвука, който срещнах в подкрепа на моето открито писмо до президента на Руската федерация Владимир Владимирович Путин. Написах обръщението до него под влияние на емоциите, които ме вълнуват поне от две години. Просто повече не можех да гледам противната евроатлантическа гавра с историческата памет на българите и грантовите мошеници, които като политически пирати се опитаха, и засега успешно взимат на абордаж нашата (именно Нашата, а не тяхната) държава. Изразих в писмото цялата мъка, болка, леко отчаяние и тъга, защото виждам как безгръбначните продажници се опитват да разделят два братски народа, този път не от желязна завеса, а направо от гореща фронтова линия.

Не очаквах, наистина не очаквах да намеря толкова много хора, които мислят като мен. Тази емоция ме завари неподготвен. Получих десетки обаждания, стотици писма от хора, които бяха решили да споделят с мен своите мисли, чувства и да ме подкрепят за идеите, които съм изразил.

Не казвам това като хвалба. Не мисля, че писмото ми е шедьовър. Дори го споделям с лека меланхолия, защото сега за пореден път разбирам, че хората с историческа памет, хората със здрав разум, хората, които не са приели да ги превърнат в зомбита, хората, които са запазили сърцата си са маргинализирани в тази държава.

Представяте ли си? Накараха ни да повярваме, че ние сме малцинство, а сега разбирам, че в малцинство са тези, които узурпираха тази държава и я превърнаха в социална и икономическа пустиня.

Не очаквах да открия толкова много съмишленици. Писмото ми беше и израз на отчаяние, да проверя дали пък аз не съм този, който полудява и да напиша онези думи, които отдавна се въртят в главата ми.

И когато хората започнаха да ми пишат, когато телефонът ми започна да звъни, аз разбрах, че времето за съпротива срещу безумието вече е дошло. И други не искаха да търпят като мен.

Това не е политически призив. Не е партиен призив. Защото покрай това писмо и покрай всички съмишленици аз открих истинската кауза, онази кауза, която стои над партии и политика.

Това е каузата България.

Онази България, която загубихме и която трябва да си върнем, ако искаме като народ да намерим бъдеще, цел и оптимизъм.

България, която не предава своята история.

България, която не предава своите братски народи.

Онази България, която можеше да защитава национални интереси, а не беше непрекъснато в железния юмрук на нечистоплътни външни влияния.

И заради това се обръщам към вас, драги читатели на Поглед.инфо.

Искам да уверя всички, че ние няма да се откажем от каузата да търсим справедливата България!

Няма да се откажем от битката с неравенството, бедността, от битката с онези демони, които грантовите интелектуалци възкресиха и ни накараха да повярваме, че са нещо нормално!

Това е отговорност тежка и трудна, но ние няма да се откажем да я носим.

Благодаря ви за мненията!

Благодаря ви за подкрепата!

Благодаря ви, че ми дадохте надежда!

Благодаря ви, че запалихте светлината в края на тунела и на тези години ме накарахте да вярвям, че тя съвсем не е толкова далече!

С уважение, болка, признателност и надежда,

Румен Петков

Главен редактор на сайта "Поглед.инфо"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2680749
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031