Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2015 18:20 - Нищожества родни! Спрете се!
Автор: freeoldmen Категория: Политика   
Прочетен: 6512 Коментари: 22 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Калина Андролова

image



 „Смачкайте гадината!” – този афоризъм на Волтер е призив срещу католическата църква, която той определя като извор на социалните злини и като враг на разума. Разбира се, нито Гого Лозанов е Волтер, нито „Деконструкция” е църква. Тази фраза е само пример за несъвпаденията на възгледите в едно общество. Историческото време не унищожи нито смисъла и значението на Волтер, нито огромното влияние на католическата църква. Наложи им се да преживеят живота си заедно.

Рухването на институциите идва веднага след рухването на съвестите. Това е правило. От онези правила, които са толкова видими, може да ги пипнеш и дори да се порежеш на тях. Нищожествата унищожиха тази държава. И днес в опустошената зловеща къща, наречена България, тук-там пониква трева, зелена, промъкнала се между камънаците,само за да покаже, че животът е по-силен от смъртта. И веднага се намира НЯКОЙ дребен политически мошеник, който да я стъпче, но с „лозунга за демокрация”. Така постепенно хората се научиха, че демокрацията може да бъде и тъпчене. Дори дранеможе да бъде. Зависи от поставените задачи, цели и прочее, но най-много зависи от интелекта на скачащите върху зелените стръкове. И чак след това от американския посланик в София. Защото нито Америка, нито Русия могат да причинят това на България, което тя сама си причинява, убивайки своите мислещи фигури във всички сектори на обществото. Включително в сектора на националната сигурност.

Президентът Плевнелиев, който е най-слабият президент на България, откакто съществува институцията (няма защо насила да крием този факт), отдавна притискаше СЕМ „Деконструкция” да се свали от ефир. Той смята, че така ще бъде по-малко жалък, когато от БНР никой не го посочва.

Нито един властник, господин Роско, не се е почувствал по-добре, когато е изгонил журналисти. Смятате, че ще ни запушите устите?!! Хм. Колкото президентът Първанов запуши устата на Иво Инджев. Но вие сте прекалено глуповат, за да схванете сравнението. И прекалено дребен, за да посрещнете критиката с достойнство.Разбирате ли, г-н Плевнелиев, когато карикатурен образ като вас иска по насилствен начин да си състави авторитет, всички се заливат от смях. Не си ли давате сметка, че досега НИКОЙ ДРУГ не е подронвал престижа на президентската институция както ВИЕ умело и с много хъс го правите?!

На този пост, господин Роско, няма НЕВИННА ГЛУПОСТ! На този пост невинната глупост се нарича ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Затова хората са толкова гневни към вас. Ако не бяхте президент, никой нямаше да се дразни от вашата мащабна карикатура. Но на този пост, поведението и споделените ви мисли в публичното пространство са НЕДОПУСТИМИ!

Не само ние по домашному ви се смеем. Смеят ви се всички чужди дипломати, експерти, политици. Това, че сте заобиколен от банда лакеи, които не смеят да признаят (но много добре виждат и разбират), че „президентът е гол”, и така живеете в илюзията за своето ВЕЛИЧИЕ, за съжаление не променя истината.

Има един важен модел, който УМНИТЕ политици знаят: „Там, където не те харесват, просто трябва да отминеш!” Отмъстителността е пагубна за политиците. Тя създава врагове. А на политиците им трябват приятели. Затова „отминаването” е важно умение. В противен случай се превръщаш в малък симпатичен „демократичен” Сталин, може би не толкова кръвожаден на пръв поглед, но само ако имахте възможност, щяхте набързо и по тъмно да попривършите всички другоговорещи.

Знаете ли, господин оглавител на Консултативния съвет по национална сигурност! В резултат на нарочните реформи в сферата на сигурността, България в момента е ликвидирала всяка възможност дори за качествен анализ (тоест властта да знае и да разбира какво е възможно да се случи и какво се случва, да осъзнава заплахите), да не говорим за реални действия и за стратегии за обезпечаване на сигурността. Поведението на българските правителства в международните отношения е на автопилот. То представлява брюкселска папагалщина, без капка разум и адекватно замисляне за възможни щети и наши стратегически цели и планове. През последния четвърт век, а и през последните 10 години, в които България е член на НАТО, а по-късно и на ЕС, у нас са изпращани посланици на други държави, които в огромната си част са служители на разузнавателните служби и в частност на военното разузнаване. Като отговор на това правило, ние българите, или по-скоро вие (властниците), реформирайки и разузнавателните, и дипломатическите служби, направихте тъкмо обратното: Изпращаме закачливи персонажи като Надка или разгулно-оргийни като Стефчо в сложни и мощни държави, включително в наши съседи като Турция, държава, с която винаги трябва да се отнасяме внимателно.

Но дипломатическите ни мисии и избори са само пример за тоталната разруха на сигурността и разума у нас. Не мога да проумея това несвършващо пиршество на самоубийството на България! Вие проумявате ли го, г-н Роско? Единствено ние прибираме експерти и професионалисти и ги заменяме с Надки и разхлабени наглеци, които главният ни „стратегически партньор” намира за по-симпатични, тъй като са безпомощни дори да разберат заплахите, камо ли да направят нещо повече. Дипломацията не е място за почивка, еснафлък и разгул. Дипломацията е стратегическо занимание за подготвени експерти, тя е част от структурите на сигурността на една държава. Вие, г-н Роско, не можете да бъдете ръководител на Консултативния съвет по национална сигурност, защото сте ментално неравновесен. Има опасност дори в гласа ви. Нямате балансирана и разумна преценка. Това е болест. Отслабване на личността.

Пиша този текст, защото СЕМ е просто ваш инструмент. Не се сърдя на посредствените. Те имат само своя страх. Но вие, … вие сте исторически фатален за България.

Трябва да знаете, че въпреки навежданията ви до върховете на обувките, американците няма да ви подкрепят за втори мандат. Просто американците не подкрепят загубеняци с нисък рейтинг. Ще заложат на друг. Така че свалянето на „Деконструкция” е излишно престараване. Не сте вечен на този пост, а това е доста неприятно за осъзнаване. Властта, г-н Роско, не се състои в това да разчистваш, чистките са губеща формула. Властта е в това да прибавяш. Костов, който ми е много симпатичен, съм сигурна, че го е разбрал, за съжаление обаче късно. Нямаше опит в началото.

Безсмислено е да пиша. Срещу войнстващата посредственост думите са безсилни. Но не към войнстващата посредственост е адресиран този текст. А към малкото останал нормалитет в тази държава. Хора, свалянето на „Деконструкция” от ефир, е поредният напън за ликвидиране на изговарянето на истината. Не виждате ли това, не го ли разбирате! Това е протекторат, в който медиите са фиктивни. В който истината е смазана. Колеги, помислете какво означава да има ЗАБРАНЕНИ хора за канене в телевизиите?! Какво означава да ви накарат ДА ПРЕЗАПИШЕТЕ предаването, защото гостът, който сте поканили си е позволил да каже истината или другата гледна точка? Ще спестя конкретните случаи, които знам. Но, колеги! Независимо дали споделяте или не възгледите и мненията, изразявани в „Деконструкция”, помислете за това, че комунизмът не си отиде, за да процъфти ТОТАЛИТАРИЗМЪТ НА НЕВЕЖЕСТВОТО! Вие, колеги, сте най-важната брънка в системата, която може да промени държавата!Защото вие, колеги, можете да ПРОМЕНЯТЕ УМОВЕТЕ НА ХОРАТА, ако искате, разбира се! Дори без да ви уволняват, дори иносказателно, както беше по времето на комунизма. Днес отново се налага да се търсят заобиколни начини за изговаряне на истината. Пелената на некадърността във всички сфери на живота УБИВА тази страна.И колеги, битката не бива да е с левите или десните, с този или онзи възглед, с това или другото мнение. Защото от сблъсъците на различията се ражда и умерената нормалност, в която обществото може удобно да живее. Битката на България е с невежеството.

Имам и един кратък въпрос към вас, г-н Янкулов. Нима мислите, че вашият предшественик не беше подлаган на натиск от властта ли??? Беше. Но издържа. Нито веднъж не опита да окаже влияние върху авторството и свободата в предаването. А предаването не беше по-малко критично към властта. И то в първия мандат на Бойко Борисов, когато той не беше толкова търпелив, както сега. Вие наистина трябва да подадете оставка. Защото унижихте БНР, сведохте тази институция единствено до дребни далавери и игри с бюджета й. Мислите си, че не знаем какво се случва ли??? Знаем, но си мълчим. Представяте ли си, ако проговорим?!




 На такива хора дойде времето
да се затваря устата.
За да останат само послушковците.

Честита ви демокрация! 

     



Гласувай:
25



1. bojinkata - Так стоят реално нещата! Това е и...
22.12.2015 19:40
Так стоят реално нещата! Това е истината по проблема! Неудобен!Не се подмазва, не иска да е лакей на чужди интереси! Волгин е посочил някои от основните причини да го спрат!
цитирай
2. freeoldmen - 1. planinitenabulgaria
22.12.2015 19:51
Ти си един тъжен, стар, ненужен никому човек ,с изпържен от немотия мозък през последните
26 години, дето единствената гордост му е, че некакъф потомък е залебил малце
във великото Америчко, и сега трепериш да не секне кранчето оттам, и затова ги
плещиш тези...
Ако потомъка беше на Изток, друга песен щеше да пееш.

Цял живот си бил нагаждач.
Не си нова порода.


цитирай
3. freeoldmen - 2. bojinkata
22.12.2015 20:01
Чест за мен е да вземеш отношение в мой постинг!
На фона на хиляди с удобно за властващите мнение в българския Нет, ти си като
бяла лястовица с предложената в твоите постинги различна гледна точка.
Благодаря ти!
цитирай
4. 1997 - Що така, бе Кали?
22.12.2015 20:34
"Мислите си, че не знаем какво се случва ли??? Знаем, но си мълчим. "
За Роско знаете и казвате, за Радко знаете, но си траете.

Е, няма нищо, и аз не пиша критично за партията която харесвам. Хора сме, грешни сме. Няма да хвърля камък, но ми е малко криво.
цитирай
5. freeoldmen - 5. 1997
22.12.2015 20:57
И на мен ми направи впечатление заплашителния крипто финал на
публикацията.
Ако понечим да размишляваме, идат некои предположения:
- Заплахата е лична, и иде да склони споменатия да поръмжи малко, но да отстъпи,
което ще върне Деконструкция в ефир, но вече оплетена в мрежите на статуквото.
Щото като се договаряме със злото, нещата са двуостри, и след време е трудно
да различим доброто от другото.

- Заплахата е в областа на фантазиите, и по този начин всички досега изречени
думи от Волгин и Андролова отиват в Средната земя, дето тъпаците кълват и на
гола кука.

Ти кое избираш?

-
цитирай
6. kvg55 - Класовата борба все повече се из...
22.12.2015 21:00
Класовата борба все повече се изостря.
Очакват ни велики събития.
Само да ги доживеем.
цитирай
7. freeoldmen - 7. kvg55
22.12.2015 21:34
Нета представя нещата доста пресилено, всъщност най-големите кресльовци
за дадена "опорна точка", ако нещата вземат сериозен и опасен обрат,
повече никога няма да ги видим тук.
Още по-малко на барикадите.
Обичам да вярвам, че Андролова и Волгин не са от гореспоменатите.


цитирай
8. dedenze - Страшна е държавната цензура !
23.12.2015 01:08
Спрямо днешната живковата беше едно малко мишленце ! Това е евроатлантически октопод, който шета навсякъде и раздава правосъдие и директиви ! Даже тук в блог.бг действува също ! Поздрави за постинга freeoldmen и весели празници !
цитирай
9. freeoldmen - 10. dedenze
23.12.2015 01:31
Поздрави, деденце!

Почнаха ни, безочливо и нагло, както подобава на безнаказани мръсници.
Ще ги видим как ще завършат.
Нека Новата година донесе всекиму своето!
цитирай
10. apostapostoloff - "Що е социализъм и има ли
23.12.2015 06:40
той почва у нас?" Последните избори доказаха, че българският народ не ще и да чуе за социализъм. Затова такива неокомунистически лайнари като Волгин и Андролова трябва да изчезнат. Те не могат да бъдат хрантутени с пари на избирателите, които не искат да ги слушат и виждат!
цитирай
11. balebalev - Планинарят да си плюе в промития ...
23.12.2015 08:05
kushel написа:
Планинарят да си плюе в промития извратен мозък.


Планинарят в момента е в слънчева Калифорния, където вас никога няма да ви пуснат да отидете. Да не говорим, че нямате пари за билет до там... хахаха. :)))
цитирай
12. freeoldmen - 12. apostapostoloff
23.12.2015 08:28
Eлате всички в паралелният свят на Апростолоф!

Там той е богат и уважаван, глаголит правда и е любимец на властимеющите.
...Че то не беше ли така и и в предишния омразен социалистически свят?
Дялан камък е Апростолоф...
цитирай
13. freeoldmen - 13. kushel
23.12.2015 08:36
Планинарчето е дребна озлобена душица, нелепа карикатура на
гордия изправен мъж, дето ходеше из балкана.
Сега кротко се е привел над ръчицата, която го храни.
Тъжна история.
цитирай
14. freeoldmen - 14. balebalev
23.12.2015 08:44
И къде мислиш предпочита да е някъде дълбоко в себе си планинарчето?
Дали в слънчева Калифорния или в родните планини?

Балев, точно демонстрирания от теб начин на мислене ще ви изяде душицата
на сребролюбците.
Ръце пълни, очи празни.
цитирай
15. apostapostoloff - Ние, знаещите и можещите, живеем
23.12.2015 14:39
навсякъде и винаги добре. А вие маргиналите ще сте винаги зле. Защо ли? Ами че то е много просто: бедните са бедни, защото са прости. Вместо да се хванат на работа и да печелят пари, те си губят времето с това миризливо комунистическо лайно Андролова! Вижа им акъла, па им крой гащи!
цитирай
16. freeoldmen - 18. apostapostoloff
23.12.2015 14:53
Шарлатанин като теб не може да стъпи на малкото пръстче на хора
като Андролова и Волгин.

Дори и в приказната реалност, в която си богат и известен..
цитирай
17. schumpov - Другарко Андропова, заради зло...
23.12.2015 19:55
Другарко Андропова, заради злобното Ви предаване, престанах да слушам "Хоризонт"/ радиото трудно хваща чисто станция/ Докато има предавания като Вашето, преливащо от комунистическа злост, българите ще се спасяват зад граница. Вие и Вашите защитници сте БОКОВЦИТЕ, които приемат вината с мезе. Вие се възползвахте най-много от демокрацията, един път от правата които тя Ви дава и втори път от възможността да оплювате срещу заплащане. Ето тук можете да се вихрите без никакви задръжки, но без да Ви се плаща бързо ще Ви омръзне. Замезвайте си.
цитирай
18. freeoldmen - 20. schumpov
23.12.2015 20:41
Хептен си объркан, човече.
Ма не бой се, тече ново раздаване на картите, да не се наложи да
изкараш на светло пак червената си книжка?

цитирай
19. wasp - Споделено в нета!
23.12.2015 23:41
Попитали Радио Ереван: - Вярно ли е, че Велислава Дърева е любовница на Петър Волгин? След кратка пауза от Радиото отговорили: - Така му се пада!
цитирай
20. freeoldmen - 21. wasp
24.12.2015 08:58
Само дето истината, както обикновено, е друга, различна от предлаганата
от демократични тролчета като wasp.

Млади момко, ако някога изобщо те погледне жена като Андролова,
то ще е за да отвориш вратата на таксито ти.
цитирай
21. wasp - @ freeoldmen
29.12.2015 17:30
Уважаемий Митьа!

Ако си на 52 трябва да ми казваш батко...но за ,млади момко, thanks!

А за вольгин си прав,не трябваше да свалят деконструкция от ефира на бнр
защото по този начин отнеха едничката радост на пеньсиите от бсп,един изчезващ вид,предаване в което можеха да се плюнчат на воля в ефир... та така.

Ай със здраве!
цитирай
22. bojinkata - Чест за мен е да вземеш отношение в ...
30.12.2015 20:18
freeoldmen написа:
Чест за мен е да вземеш отношение в мой постинг!
На фона на хиляди с удобно за властващите мнение в българския Нет, ти си като
бяла лястовица с предложената в твоите постинги различна гледна точка.
Благодаря ти!

И аз благодаря за вниманието! Радвам се, че не съм сам! Много сме! Соросчетата са малко, броят се на пръсти!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2679657
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031