Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2017 16:13 - т. нар. цвят на греха...
Автор: troina Категория: Тя и той   
Прочетен: 1126 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 10.12.2017 17:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


  Дядо Коледа идва предрешен в т. нар. цвят на греха.

Защо инцидентите около Коледа се множат? Какво всъщност се крие зад митологемата за невинния старец, носещ подаръци на децата? Как ни мамят да пазаруваме още и още? Тези въпроси възникват по това време на годината. Защото и с просто око се вижда, че Санта Клаус, както на Запад наричат човека с подаръците, и Божия син водят неистова борба за сърцата на хората. Под дрехите на безобидния старец обаче се крие не кой и да е, а самия дявол, твърдят пуритани на вярата. Може да звучи страшничко, но доказателствата в полза на тази теория съвсем не липсват, включително и в България. Свръхсензитивни люде изтъкват, че откакто сме приели западния модел на честване са зачестили и трагедиите по това време на сезона. Годините само се сменят, но времето на случването странно съвпада – „Трагедията в дискотека „Индиго“ (21 декември), индицента с автобуса на моста край Бяла (7 декември), потъването на кораба „Ванеса“ (3 януари), военният ни лагер в Кербала бе взривен пак по това време (27 декември). „Дядо Коледа е предрешеният Дявол, борец срещу Исус, претендиращ за контрол на неговия рожден ден. А онзи, койтo не е бил роден, е обречен да изчезне от сърцата и умовете на хората“, подозират езотерици. Не е тайна, че всяка година споменът за Рождество Христово избледнява. На негово място в сърцата на младите се настаняват не христовите цености-прошката, милосърдието, вяра в любовта и доброто, а култът към недуховното-материалните блага, парите, подаръците.
image


Изследователи изтъкват, че първообразът на добрия старец може да се търси в лицето на Свети Никола. Той е роден и живял около III-IV век във византийската провинция Кападокия, днешна Турция. Останал е в историята като благороден, щедър, дълбоко религиозен и посветен на вярата човек. Дарил цялото си богатство на бедните и онеправданите. Смята се, че в памет на неговата щедрост е останала традицията хората да се разменят подаръци.

В наши дни обаче, компанията Кока Кола взима образа на духовника и го променя до неузнаваемост. Така той наддава на тегло, внушавайки, че преяждането и пиенето на сладката и вредна напитка освен, че не е грях е много здравословно и те кара да се чувстваш щастлив.

Теолози изтъкват, че още по-страшно ставало, когато милиони деца по света един ден узнавали, че добрият старец не съществува. После това разочарование на подсъзнателно ниво рефлектира върху тяхната вяра в Бога, в доброто, в истината и в любовта. „Защото – мислят си децата, – щом няма Дядо Коледа, то значи и приказките за Рождество Христово са бабини деветини“. 


image


         image




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. troina - magicbul.net/?p=1869
10.12.2017 16:15
Така култът (и астралната му енергийна проекция наричана егрегор-б.а.) към белобрадия старец расте главоломно с всяка година. Дали това приказно същество е само весел, стар, безобиден дядка, или нещо друго се крие зад този приказен герой?“, пита окултистката маг Зорница. Експертката-кабалистка по търсене на скирит смисъл в думите изтъква нещо прелюбопитно. Лингвистичният анализ показвал, че в американското име Санта Клаус (Santa Claus) се крие протообразът на думата Сатана (Satan). През годините същността на Луцифер е добре маскирана чрез езикова инверсия на гласната „а“ и съгласните букви „т“ и „н“. Втората дума е Clause – Клаус. И тук има тайно значение, защото това са същите букви, от които Клаус става Лукас (Lucas). „Енциклопедия на окултизма и парапсихологията“ (Encyclopedia of Occultism and Parapsychology) разкрива, че името на Дядо Коледа е анаграма на Сатан Лукас, което звучи много злокобно – „Светлина на Сатаната“. Някои теолози тълкуват, че носителят на светлината всъщност е името на падналия ангел, който поради гордата му природа въстана срещо Отца и се превърна в символ на злото.

От MagicBul
цитирай
2. troina - това е Огромен/паразитен/Егрегор, който се храни с нашата безценна Енергия..
10.12.2017 16:17
В селски наречия на северните народи белобрадият старец се среща като Стария Ник. Това обаче е прякор (евфемизъм), който древните са използвал от страх да не призоват Сатаната. Нумерологичен анализ пък изтъква, че звуците, които издава Стария Ник: „Хо-хо-хо“, давали точно числото на дявола: 6-6-6.
По външни белези също могат да се открият неподозирани семантични връзки между двата образа. В символично отношение предрешеният в яркочервено приказен герой кореспондира директно с Големия червен змей, описан в „Откровението“ на св. Йоан. Там изчадието Адово е със 7 глави и десет рога. И до днес книгата, наричана още „Апокалипсис“, е загадка за теолози и учени. В нея обаче многозначително е казано: „Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне“. Е, не трябва много да смятаме, за да прозрем, че седемте глави са джуджетата (според някои това са демони) на Дядо Коледа. Десетте рога, пък принадлежат на неговите „елени“. Според мита за белобрадия старец шейната му се дърпа от девет на брой – Дашър, Денсър, Пренсър, Виксен, Комета, Купидон, Донър, Блитцен и Рудолф. На кого принадлежи последният чифт рога? Отговорът е: вероятно на самия Дядо Коледа (Луцифер), изобразяван в християнството още с копита и опашка.
цитирай
3. milady - провокира ме тук една дребна ..веселелудка...
10.12.2017 16:59
„Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне“.

В символично отношение предрешеният в яркочервено приказен герой кореспондира директно с Големия червен змей, описан в „Откровението“ на св. Йоан. Там изчадието Адово е със 7 глави и десет рога. И до днес книгата, наричана още „Апокалипсис“, е загадка за теолози и учени. В нея обаче многозначително е казано:

„Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне“.

Е, не трябва много да смятаме, за да прозрем, че седемте глави са джуджетата (според някои това са демони) на Дядо Коледа. Десетте рога, пък принадлежат на неговите „елени“.
цитирай
4. troina - ето Я Чудоделка самоДелка, ей сега ще ми трупне още 300кила ЕС Карма/хихи
10.12.2017 17:23
Последни 20 регистрирани посетителя

16:59 - solharmony

жалко,самотно,егоцентрично..паразитиподобно блоК бъг с-во..
моето съчувствие,мила хАрмони
уви,прекали..
на рими ме изби...
твоето духовно..алиби..
/мога до утре ей така да тракам..
рими и витиеватости,чудерастии, заплетени, забъркани, омотани
в ниЗко астралната равнина на твоята Егопроекция..
/ просто Юлия..
цитирай
5. saankii - всичко е Любов.. https://youtu.be/RqUVGehmisk
10.12.2017 18:28
:)))

очаквах..жартиери, корсажи, рози в косите,
сладки устни..като..кръв
и..бълг.червено Мавруд...
Живота е..Пир по време на чума..
нали,така,милейди Джулия
наздраве..
цитирай
6. ladylady - hadzapi.blog.bg/
10.12.2017 21:45
07.12 23:48 - Coca-Cola под микроскоп: "Да пием, или да не пием"
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: troina
Категория: Тя и той
Прочетен: 726239
Постинги: 283
Коментари: 2729
Гласове: 2259
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031