Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2018 23:59 - Защо мъжете никога не напускат доброволно жилищата след раздяла с жена си?
Автор: irina1988 Категория: Тя и той   
Прочетен: 2520 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 06.03.2018 23:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 След като сама се сблъсках с тази ситуация се оказа, че в обкръжението ми има още три жени живеещи под постоянен тормоз от половинките си, без изход и затворени в общите си жилища.
Две от тях са с деца и нямат просто къде да отидат, третата за щастие все още няма дете (но не се знае) насилника може да й направи, за да я върже.
Колежки, приятелки... може би всеки от нас познава поне по една такава жена? Смазана от психически или физически тормоз, страхуваща се да пусне насилника от страх... да не остане на пътя, от страх "какво ще кажат хората", от страх да не остане сама (защото затворена в такава връзка, за нея други мъже спират да съществуват).
Но да се върнем на темата: защо мъжете НИКОГА не искат те да се изнесат, а чакат жените им да си вземат чукалата?
Първо, няма никакво значение кой как и защо е намерил жилището - те смятат, че по право и закон им принадлежи и дори са склонни да станат толкова нагли, че могат да посочат вратата и на жена с деца (да, собствените им деца).
Второ ако жената упорства и не иска да се изнесе тиранина може да започне вербален и физически тормоз, който да възпрепятства работата на "половинката му". (ако едно известно време си неработоспособна рискуваш да си изгубиш работата). Средствата за тормоз биват от скандали, алкохолни ексцесии до побой (някои са много добри в това, като удрят жените на места, където никой няма как да забележи).
И така - до тук насилника прави всичко по силите си жената да се махне от ОБЩОТО жилище, което вероятно и заедно са намирали, обзавеждали и влагали не малко пари в него. Защо насилника не иска да се махне ли? Ами има терен за следваща жена/жертва след като сегашната жена се изнесе. А  умственият капацитет на този индивид от мъжки пол е точно нула и за това той не е способен да се справи сам със ситуацията да се изнесе - а пък и маминка го е научила, че той винаги трябва да получава всичко което иска, а жените ли... те само се сменят и за нищо не стават.
Защо тези мъже имат такава власт над тези жени само с едно скапано жилище? Признавам си, че също не исках да се изнеса знаейки колко пари съм затворила в това жилище (да не говорим, че в момента в мебелите, които аз избирах и купувах се въргаля някаква "нова"), Но пък дали тормоза, който описах по-горе си струваше? Добре, той запази жилището - но пък аз се измъкнах от кошмара, в който вече живее друга "щастливка",
Избора дали да се бориш и да се измъкнеш от ада е само и единствено твой и всякакви извинения "ама заради жилището", "заради децата", "заради хората" само удължават агонията, която може да завърши и фатално ако насилника употребява и физическо насилие. И не той няма да се изнесе, той няма да се промени, той няма да стане същият джентълмен, какъвто е бил в началото, защото това е била само маска, която в подходящият момент е свалена и звяра показва истинското си лице.
Харесва ли ни да бъдем жертви и хората да ни съжаляват? Може би желанието да получаваме състрадание ни е убило до такава степен, че отказваме да бъдем щастливи просто защото това съжаление у хората ще ни липсва.
И не - не искам да ми се казва как не може и не става след като самата аз избягах от подобен кошмар между четири стени с човек упражняващ над мен психическо насилие (а ако бях останала по-дълго вероятно щеше да премине и във физическо такова).
Избора да сме свободни зависи от нас мили дами! Не бъдете жертви! Покажете, че сте нещо много повече. И... честит осми март....image



Гласувай:
5



1. tera - Че кой е луд да напуска доброволно?
07.03.2018 17:24
Но ако жената има деца, в общи линии съдът й предоставя общото жилище заради децата. Поне доколкото ми са известни подобни случаи.

цитирай
2. irina1988 - Но ако жената има деца, в общи линии ...
08.03.2018 10:56
tera написа:
Но ако жената има деца, в общи линии съдът й предоставя общото жилище заради децата. Поне доколкото ми са известни подобни случаи.



tera, ако той не посяга, но само тормози психически битката е загубена. Говорила съм с тези жени. Психическият тормоз не може да бъде доказан в съда, защото може да бъде "измислен" и "преувеличен". А тук в Германия не си позволяват как да е да удрят жените си, точно защото или биват веднага гонени от жилищата си с полиция или директно влизат в затвора. За това преминават към психическо насилие докато жертвата сама не се махне.
цитирай
3. zryncho - Разбира се, държавният ресурс в ...
26.03.2018 18:23
Разбира се, държавният ресурс в "развитите държави" все по- често ще се насочва в защита на сексуалните и етнически малцинства, вместо на жените- майки, особено ако те са с български произход. Все пак имате късмет, че мъжът Ви не е местен мюсулманин - трето поколение, защото тогава жална Ви майка.

Друго обаче ме учудва, защо дискутирате проблемите на "съвременното" немско общество в български блог. Нима "тук в Германия" обществото не е на светлинни години от българското, няма ли немски блогове!!?

Oder Ihr Deutsch ist immer noch nicht genuegend!?!
цитирай
4. krumbelosvet - Ай са
26.03.2018 22:23
Ай са истанбулска конвенция. Но снимката е абсолютно ДОКАЗАТЕЛСТВО! Като на Тереза Змей, което половин свят прие, Боже прости им.
Аз пък знам мъже, прогонени на улицата от апартаменти, които са купили сами. А един рекордьор успя да остане на улицата от ДВА апартамента, изкарани в Коми с дървосечене.
Знам и една жена, която умори с омраза мъжа си на 53 години.
Не че няма мъже-простаци, но авторката ОБОБЩАВА неубедително. Чунким няма жени за НЕмирисане.
цитирай
5. irina1988 - Друго обаче ме учудва, защо ...
23.06.2018 05:38
zryncho написа:


Друго обаче ме учудва, защо дискутирате проблемите на "съвременното" немско общество в български блог. Нима "тук в Германия" обществото не е на светлинни години от българското, няма ли немски блогове!!?

Oder Ihr Deutsch ist immer noch nicht genuegend!?!


Никой не ви кара да ми четете темите - като не ви харесва просто ги подминавайте. ;)

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: irina1988
Категория: Тя и той
Прочетен: 323589
Постинги: 84
Коментари: 360
Гласове: 685
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031