Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2014 16:40 - Планински загадки
Автор: freeoldmen Категория: Туризъм   
Прочетен: 5247 Коментари: 29 Гласове:
19

Последна промяна: 21.05.2014 17:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image

  Уместно ще бъде провеждането на полицейско разследване на поведението на трите изчезнали момчета, за намирането на които бе мобилизиран огромен човешки ресурс и техника. Това заяви пред "Марица" шефът на сопотския спасителен отряд Цветко Цветков, който ръководи цялата акция за намирането на младежите.„Информацията, която те подаваха, както и поведението им бяха нелогични. До три-четири дни ще бъде завършен анализът на акцията и ще бъдат оценени разходите по нея. Практика е в такива случаи Планинска спасителна служба да предостави тази сметка за плащане на хората, които е издирвала. Според Цветко Цветков акцията е била организирана добре.

Родителите и момчетата обаче не са се срещнали със спасителите, нито са благодарили на хората, които бяха ангажирани в спасяването на младежите.

Благодарностите в случая не са от значение, но официалната практика е спасителите и спасените да разговарят дълго и подробно за случилото се, да изясняват вксички детайли и всички причини за изгубването на хората в планината, защото този опит е безценен за хората, които рискуват живота си, изоставят работата си, за да спасяват чужд живот, смята Цветков.







image


"Искам да се извиня на всички, които бяха на място и отразяваха събитията. Реагирах малко грубо и може би си излях напрежението върху тях", заяви майката на Веселин пред кореспондентите на TV7 във Велико Търново. Тя е категорична, че няма да плащат за разноските по търсенето.

"Нямам думи за такива хора, които говорят колко струва акцията и че ние трябва да платим разходите! Аз ще ги попитам колко струва един човешки живот, три човешки живота! Дори определили цената, че трябва да бъде по 20 хил. на момче", ядосва се Мария Иванова.

Приятелите на Веселин и Христо от Велико Търново също не приемат обвиненията, че те са виновни. Съседите ги определят като добри момчета и не допускат, че всичко е било инсценировка.




ПЛАНИНСКА ЗАСТРАХОВКА
Философия
Ценоразпис на услугите на ПСС за български граждани

Застраховка можете да направите в клоновете на следните застрахователни компании в цялата страна:
ЗК"Уника"QBE internationalHDI ЗастрахованеДЗИ-Общо застраховане АД, Булстрад,ОЗК АД ,ЗПАД "Армеец",Дженерали животозастраховане АД ,Лев Инс АД ,Бул Инс АД,ЗАД Виктория , както и във всички бази на ПСС в по-големите планински центрове и в някои подстъпи на планините.
ДЕЙНОСТТА ПЛАНИНСКО СПАСЯВАНЕ Е СКЪПО СТРУВАЩА ДЕЙНОСТ. Големи са разходите за обучението и последващата квалификация на спасителите, за поддържането на постоянната готовност на отрядите, постовете и съоръженията, за материално-техническата база, за защитната екипировка и съоръжения, за медицинските, техническите и енергийните консумативи. ПСС не е на бюджетна издръжка, а се подпомага доколкото е възможно от държавата чрез БЧК, поради което средствата са крайно ограничени и недостатъчни.

От 01.08.2000г ПСС при БЧК въведе 
"Списък на видовете помощ, оказвана от ПСС при БЧК на български граждани и съответната им цена". С приходите от оказаната помощ ще се покрият част от направените разходи по спасителните действия. Това ще позволи дейността да се поддържа и развива, тоест да се продължи да се помага на пострадалите. Планинските спасители дават безвъзмездно своя труд при спасителните акции в планината, но всяко действие, всяка спасителна операция има своите разходи /предварителна готовност, консумативи, горива, обучение и т.н./ и пострадалия, който предизвиква тези действия, следва да поеме и разходите по тях. Отново подчертаваме, труда на планинския спасител не се заплаща, ПСС оказва долекарска помощ на мястото на нещастието, обикновенно при сложни теренни и метеорологични условия, някъде високо в планината след което извършва транспорт със специализирани спасителни съоръжения и предава пострадалия там, където се извършва медицинска спешна помощ.

ПЛАНИНСКА ЗДРАВНА ЗАСТРАХОВКА
От началото на декември 2000г., на българския застрахователeн пазар се предлага най-после дългоочакваната планинска здравна застраховка. Това е една добра алтернатива на директното разплащане и считаме, че е по възможностите на всеки, който практикува планински спортове и туризъм - застраховка на стойност около 30лв на година, покрива разходи до 1000 лв, като за сравнение, при нещастен случай на ски-писта, за спасителната работа(400лв) и транспорта(160лв) се заплаща общо 560лв. Планинската здравна осигуровка отдавна е влязла в практиката на жителите на планинските държави, излетуващите по планините. Там е немислимо да практикуваш ски, алпинизъм, сноуборд, парапланеризъм, планински велосипед, туризъм и да нямаш планинска застраховка. Това внася сигурност, това е и икономически изгодно, защото ако няма застраховка, пострадалият във всички случаи следва да заплати в брой разходите по спасителните операции.

ПСС ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ПЪРВО ДА ОКАЗВА ПОМОЩ - НАВРЕМЕ И ЕФЕКТИВНО, но ще изисква и 
полагащите се суми за покриване на разходите по спасяването.

ПСС ПРИЗОВАВА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, ПРАКТИКУВАЩИ ПЛАНИНСКИ СПОРТОВЕ И ТУРИЗЪМ, ДА ЗАКУПЯТ СВОЕВРЕМЕННО СВОЯТА ПЛАНИНСКА ЗАСТРАХОВКА, а пишещите братя от медиите да проявят както винаги своето добро отношение и разбиране към хуманната задача на спасителите и да подпомогнат нашата кампания за въвеждане на планинската здравна осигуровка в бита на българина. Когато купуват своята застраховка, добре е туристите да се поинтересуват за реда на покриване на разходите при настъпване на застрахователно събитие - някои застрахователни компании изплащат директно дължимите суми на ПСС, а други изискват пострадалият да плати и му ги възстановяват след това на базата на протокола за застрахователното събитие.

СПИСЪК НА ВИДОВЕТЕ ПОМОЩ , ОКАЗВАНА ОТ ПЛАНИНСКАТА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ПРИ БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ 


No Видове помощ Цена лв
1 Нещастен случай в планината 557
2 Нещастен случай на ски-писта 400
3 Акции за търсене 724
4 при повече от 24 часа 40/час
5 Акция при лавинно нещастие 955
6 при повече от 48 часа 40/час
7 Транспортиране на пострадал със специални спасителни средства на ПСС 160
8 Транспортиране на мъртвец 280
9 Поръчка за издирване 90
10 Първична мед. помощ в спасителен пост или база на ПСС 30
11 Акция с използване на хеликоптер 2800/час


Застраховка можете да направите в клоновете на следните застрахователни компании в цялата страна:
ЗК"Уника"QBE internationalHDI ЗастрахованеДЗИ-Общо застраховане АД, Булстрад,ОЗК АД ЗПАД "Армеец"Дженерали животозастраховане АД ,Лев Инс АД ,Бул Инс АД , ,ЗАД Виктория, както и във всички бази на ПСС в по-големите планински центрове и в някои подстъпи на планините.




 ползвани са материали на  БЛИЦ


Тагове:   няма,   да платим,


Гласувай:
20



1. cell - freeoldmen,привет !
21.05.2014 17:27
Харесвам стила Ви във това условно място за контакт ,за изява :-) в "любими" сте ми ,но да добавя нещо към темата - "планинските загадки" ,с което може и да се дистанцираме ." ПОВЕЛИТЕЛЯТ НА МУХИТЕ " на У Голдинг прочетох преди да съм студентка ,а тези момчета - вече студенти - подозирам ,че не .А толкова много полезни знания има, за да си сам в хармония с природта ,което си е извечно - и за нас - хората ,и за Природата !Отделно, още в основното училище - скорошна световна статистика или Европейска , се получават толкова практични знания и за ориентиране,адаптиране в бита ... и за какво ли не ...В "класирането" България беше на едно от незавидните последни места по образованост на 9класниците си.Тъжна илюстрация е тази случка със "загубените момчета" и то тъй близо със страдащите от наводненията съседи ... по-важното е ,че оцеляха! Трябва ,обаче ,това със сигурност да научат от приключението си - за всичко се плаща ,особено за своите си отговорности .Малко ми е елементарно с тези ценоразписи - всеки средно интелигентен може да се справи ,но стига да има онова нещо ,наречено Съвест .Извинявам се ,за дългия пост ,но не мога да устоя на изкушението и постна едно покъртително с искреността си - за вас ,момчета - Писмо на големият Петко Йотов ,светла му памет .http://www.bulgarianhistory.org/%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%B4%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D0%BA/
цитирай
2. minevv - да ама не
21.05.2014 17:54
малки, самонадеяни и неопределени
Мъжът е отговорен- а тези?
Мъжът се подготвя- ???
мъжът слуша вишестоящия
мъжът упорито върви
мъжът не иска помощ
цитирай
3. freeoldmen - Здравейте, cell !
21.05.2014 17:55
Радвам се, че ви допадат моите писания.
В случаят синтезирах няколко информации, за да подтикна хората от блога да вземат отношение по интересните въпроси, които повдига случаят.
Ключовата дума в според мен е отговорност.
Тези млади хора, студенти, подкрепени от родителите си, май не я знаят тази думичка...
цитирай
4. dedenze - Много ми е странно поведението на подобни момченца !?
21.05.2014 18:11
Много ми прилича на демократично, надрусано и хомосексуално, защото да тръгнеш гол и бос в дъжда, снега, светкавиците към връх Ботев, двугото е пълно отсъствие на акъл!? Надрусването е било с по сериозни субстанции, държащи по дълго, за да не се сетят да ползуват мобилните икономично и последователно !
На всичко отгоре са били и непушачи, един огън да не могат да стъкнат за три деноношия !?
Чак тогава идва въпроса за застраховката, която като сума е нищожна! Ако са поискали официално помощ от спасители и организации, трябва да платят, ако не всички разходи, поне една солидна, помнеща се глоба !
цитирай
5. freeoldmen - 2. minevv
21.05.2014 18:19
Одобрявам всичко без последното.
Разбира се, че е трябвало да поискат помощ.
Във всичко останало са в издънка, като особено фрапиращо е неподчинението на препоръките на спасителите...
цитирай
6. freeoldmen - 4. dedenze
21.05.2014 18:32
Сумата никак не е малка, три денонощия ги търсеха над 100 човека...А хеликоптерите?
Ако някой от спасителите беше пострадал? Колко щеше тогава да предложи тази майка, за да обезщети роднините му?
цитирай
7. freeoldmen - Сега излезна грубата сметка за масрафа.
21.05.2014 19:16
Около 200 000 лева.
цитирай
8. coacoa11 - Просто са още деца, а не мъже, за да ...
21.05.2014 21:52
Просто са още деца, а не мъже, за да поемат тази отговорност, за която говориш. Не са съзнавали, че рискуват живота си и подлудяват родителите си. Ще им остане урок за цял живот.
Иначе разглеждам спасителните операции на ПСС като полицейско издирване на безследно изчезнали или вид "Бърза помощ". Трябва да са безплатни за всички здравно осигурени в нужда. Първата помощ и спасяването на човешки живот трябва да са безплатни, без значение къде се намираш - в град, на село, на морското дъно или на някой планински връх.
Не мога да приема работата на спасителите като частен бизнес. Най-малкото, представи си, че никой няма нужда да бъде спасяван в планината, тогава как ще се финансират?
И друго - не съм много сигурна доколко компетентно и професионално е извършена спасителната операция, след като цели четири дни не са успели да намерят момчетата. Виж претенции за заплащане могат да имат...
цитирай
9. neznayko - Безплатен обяд няма
21.05.2014 22:04
Спасител пред БЛИЦ: Арогантността на изгубените момчета и на родителите им е безкрайна! -> http://www.blitz.bg/news/article/268838
цитирай
10. freeoldmen - 8. coacoa11
21.05.2014 22:41
Съжалявам, но от 25 години живеем в друга държава, при която всичко се плаща.

Компетентността на спасителите е била подронена от неразумното поведение на младежите, което на моменти е било неадекватно...
цитирай
11. freeoldmen - 9. neznayko
21.05.2014 22:44
Има нещо много тъмно в историята.
То ще се чуе...
цитирай
12. minevv - free
22.05.2014 09:27
ти хленчиш ли за помощ-т.е. някой друг да ти свърши работата????
или работиш. и се подготвяш, че ако попиташ за помощ. да си се подготвил преди това?
цитирай
13. minevv - до coacoa11
22.05.2014 14:15
Мъжете трябва да се възпитат за да станат мъже
А ти описваш мамини синчета , с неопределен 'профил'
Ако са малки-- с придружител
-ако са сбъркали- да са слушали сопасителите
-ако са тюфлеци- да си плащат!!
цитирай
14. blackpredator - Абе оставете ги момчетата
22.05.2014 16:23
Всеки с пишка, ако не е правил подобни глупости, требе да си сложи кавички на бубата. :)

За мене тоя ценоразпис, требе да е за сумите, които ПСС да плаща за рекламата на спасените.

Щото цялото спасителско войнство, се оказа кьорфишек.
А за четиридневната заря, едва ли зрителите требе да плащат...
цитирай
15. coacoa11 - 13. minevv Прав си, напоследък ...
22.05.2014 17:32
13. minevv
Прав си, напоследък жените са повече мъже от мъжете, но все пак помисли си, ако бяха твоите деца, така ли щеше да реагираш... Възрастта на тези момчета е средна, нито са мъже като мъжете, нито са деца като децата. Човешкият живот е безценен, не трябва да сме коравосърдечни. Не всичко в живота е пари.
Оставам на мнение че ПСС трябва да се финансира от държавата, за сметка на данъкоплатците. По-разумно е да се плаща за спасяване на човешки живот, отколкото за нови лимузини например... А ако някой е решил да прави бизнес със спасяването на човешки живот, много е сгрешил!
цитирай
16. hadzapi - Отговорни са тези младежи за неадекватното си поведение, това
22.05.2014 18:33
че видите ли, били още деца, не са деца, а ненаучени да поемат отговорност мамини и таткови момченца. Ето заради такива неотговорни и незнаещи нищо пишман-младежи, си е нужно поне 6 месеца да бъдат войници, щом като маметата и татковчетата не са ги научили да си носят отговорностите в живота - за това нещо няма оправдание, млади били, деца били, след 7-год. отговарят напълно за всяко свое действие, поне казармата да ги понаучи да поемат отговорност.
цитирай
17. hadzapi - И ако невъзпиталите си момченцата родители не искат да плащат, да ги съдят
22.05.2014 18:36
и ако трябва и имоти да им отнемат и заплати да запорират, докато не се изплати сумата по акцията, има все пак някакви закони в тази държава, още повече пишлигарчета, се мислят да се правят на планинарчета, и до в дъжд на вр. Ботев тръгнали.
Днешните младежи повечето почти нищо не знаят от живота, все наготово чакат голяма част от тях.
планината даже в ниските си части е опасна за неподготвени, какво остава за високите.
цитирай
18. freeoldmen - Блaгодaря нa всички коментирaли!
22.05.2014 20:23
Когaто си опрaвим държaвaтa, тaкивa дребни неприятности без жертви сaмо приятно ще вдигaт aдренaлинa...:))
цитирай
19. coacoa11 - Хм, как си представяш това с опра...
22.05.2014 21:25
Хм, как си представяш това с оправянето на държавата? Или с оправянето на ПСС?
Тези неразумни момчета са една голяма метафора за положението на целия български народ - всички трябва да се самоспасяваме, държава и бизнес в страната няма...
Все пак, браво на тези безотговорни, неразумни момчетата, че се самонамериха и самоспасиха... че ако разчитаха на държавата или на ПСС, а не на себе си можеха и да оставят кости в планината. Арогантно е да се иска заплащане след толкова неуспешна акция, която показва безсилието и неподготвеността на държавата и ПСС.
цитирай
20. neznayko - Версия
23.05.2014 09:11
freeoldmen написа:
Има нещо много тъмно в историята.
То ще се чуе...

Младежите под Ботев се хванали на бас могат ли да вдигнат "Кугър"! -> http://www.blitz.bg/news/article/269108
цитирай
21. freeoldmen - 19. coacoa11
23.05.2014 15:02
Според мен излишно обвиняваш спасителите. Нашите планини са изключително опасни, а тези момчета са се отнесли без нужното уважение към тях, явно от простотия. И все пак имаха късмет, една от най-тежките трагедии в Балкана се разигра именно май месец...

Ето едно мнение, което ми хареса:

Albena Dimitrova · Follow · Top Commenter · Works at Technical, Medical, Legal and Financial Translations

Аз не разбирам докога ще упорстват яростните защитници на "дечицата"? Абе, хора, ходили ли сте в планината? Я си представете 3-4 дни глад, спане на открито без екипировка и преход от 100 км. Как ще се чувствате? Как ЩЕ ИЗГЛЕЖДАТЕ след това? Зализани, сресани, чистички, избръснати, с отпочинал вид ли? Обвинявате спасителя... Ами той търси хора, които искат, стремят се, надяват се да бъдат намерени. И разберете, че самите спасители са доброволци. Кугърът е държавен (плащат данъкоплатците), но останалите въртолети (летателни часове, наети пилоти и др.) са частни и трябва да бъдат платени. Спасителят ли (който обикаляше няколко дни планината, за да намери "дечицата") да ги плати, а? Това не са загубени, бедстващи и т.н. деца, а пълнолетни, безотговорни младежи, които трябва да си понесат общественото порицание, а родителите да се оправят с финансовите въпроси. Това е.
цитирай
22. freeoldmen - 20. neznayko
23.05.2014 15:04
Накрая ще има олеле...

Едно добро предложение:

Georgi Kazakov · Top Commenter · ОТМТ КАЛИНИН ПЛОВДИВ

Браво на тримата келеши-успяха да вдигнат,,Кугър".Сега следва държавата да ги осъди на по 500 ч.обществено полезен труд,за да видим дали така успешно могат да вдигат камъни,тухли и цимент.Още повече,че ние данъкоплатците имаме право да погледаме-така и така ще платим малоумната им игричка.
цитирай
23. elanor11 - freeoldmen
27.05.2014 08:15
"Трябва да правим добро от злото, просто защото то няма от какво друго да се прави!"
Това е мотото на вашия блог.
С този постинг дали наистина правите това?!
Урокът,който получиха тези младежи от самия Балкан е най-суровия,който ще запомнят за цял живот!Друг не може да им даде по-добър от този!
Техният случай се превърна май в една предизборна надпревара по рейтинг за някои...
Да,има много неясноти.Да,има нещо гнило! Но то е от другата страна-не е в поведението на момчетата! Колко от вас дето пишете тук и ги обвинявате в какво ли не,вярвайки дословно на написаното от кого ли не,познават този Балкан?!
Колко от вас са се губили в него?Колко от вас са изпадали в паника там и какво е според вас адекватното поведение на изпаднал в паника човек?!
На онези,които упорито лансират версията,че били "чистички и излъскани"-намерете и прочетете думите на Красимир Иванов,човекът,който пръв ги е ВИДЯЛ!
цитирай
24. minevv - до elanor11
27.05.2014 13:14
ми мислиш като жена ,, в женски свят
Ама Балкана не е женска работа:
-ако бяха мои деца- да съм ги намерил и сега щяха да лежат в пирогов разкулачени от бой... за да се научат
ако бяха мои - аз щях да съм за бой
- ми изкъпани,,, ама без последствия--- седяли са някъде на пийване и хапване
-Младши план.спасител съм-- знам аз как изглеждах след 5 дневен преход--- кръв , синини и Огромна умора.. няма как да се скрие
- паника.. мъж и паника.. лелеее... земете си ги в къщи.. да си ги доносите!!
- И ДА< НА МЛАДИНИ много по-големи магарии сме правили - и резултата си беше наказание и поумняване.. и не ангажирахме големите с нашите си проблеми
цитирай
25. elanor11 - Към minevv
27.05.2014 18:59
Мисленето ми е като на ОЧЕВИДЕЦ на спасителната акция!
И виждам колко ЧУДОВИЩНО ЛЕСНО може да бъде манипулирано мнението на средностатистическия българин!
Младежите имаха Голямото Нещастие да се загубят там ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ-който умее ще разбере сам за какво става дума!...
В момента,в който приключи тази акция ,започна друга от същите спасители по издирването на един адвокат...
Защо не се отразява така това издирване по всички телевизии?
Защо там не пращат Кугъра?
Защо там не се поставя въпроса за плащането на спасителната акция?....
И още много защо!...Които водят до един отговор-адвокатът изчезна по ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ!
цитирай
26. freeoldmen - 25. elanor11
27.05.2014 22:15
Прекалено политизирате случая, според мен виновна е свойствената вече журналистическа некадърност и душевна и професионална нищета на повечето списващи...
Много сте права, че на тези не може да им се вярва.
За съжаление, въпреки резервираността ми към "фактите", представени от журналисти, общата ми идея е, че има нещо недообяснено, нещо, което пречи на съчувствието към момчетата...
Дано не съм прав.

Колкото до адвоката...нека си представим, че сме спасители и заварваме положение, че на едно въже от двата края на ръб, водещ към пропасти, висят адвоката, не, нека бъдат трима адвокати, и от другата страна трите момчета.
Единственият шанс е да срежем въжето, но едните ще паднат.
Дали има дилема??:-)))

Поздрави! ;)

цитирай
27. elanor11 - Здравейте, freeoldmen
28.05.2014 06:44
Не аз го политизирам-такива са изводите от всичко,което стана.
Ще посоча факти,на които не беше дадена никаква гласност:
-Там в района на действията има секретна база на военните от социалистическо време,за която никой от местните хора не знае какво има в нея;води се за изоставена,но си стои табелата,че се стреля без предупреждение-Въпрос:Дали е случайна намесата на военните в спасителната акция и пращането на Кугъра там и каква е истинската цел на полета на Кугъра?
-Защо никъде в медиите не се появи мнението на Калоферските спасители-тези мъже най-добре познават своя Балкан-те са отрасли там!,а като че ли бяха игнорирани през цялото време?
-Момчетата не са водили "разговори с близките,които им изтощили батериите"-търсели са ги от различни инстанции,на които те трябвало постоянно да обясняват отново и отново ситуацията,в която се намират и от всяка са получавали напътствия.-Въпрос:Какво ли ще чуем,ако възпроизведат разговорите,които са водили и напътствията,които са им давали!?
-Тук сте написали,че "родителите и момчетата не са благодарили на спасителите".
Родителите и момчетата благодариха горещо на всички спасители и други участници в акцията-кметът на Калофер,полицаи и други,които бяха в онзи момент там и НЕЗАБАВНО тръгнаха към болници!
НЕЗАБАВЕН ПРЕГЛЕД ОТ ХИРУРГ изискваше дясната ръка на Веселин ,поради опасност от гангрена! И беше ескортиран от полицейска кола до болницата в Казанлък-НЕЗАБАВНО!
цитирай
28. freeoldmen - 27. elanor11
29.05.2014 20:49
Интригуващи факти, моят пост го компилирах на базата на последни публикации, Вие предлагате интересни нови подробности, може би добре ще е да направите пост с новите факти и допускания, би било интересно...
цитирай
29. elanor11 - Отново здравейте, freeoldmen
29.05.2014 21:53
Отначало мислех да пусна такъв постинг,но помията,изливаща се в мрежата по адрес на момчетата беше толкова огромна,така вдигаше адреналина ми,че нямаше да мога да съм спокойна и обективна.
А след това се отвратих!Отвратих се от всичката тази дребнавост и тесногръдие,пошлост и слабоумие...
Включвам се с коментари там,където виждам,че се разсъждава.

Мислех да включа и още един факт,но съм го пропуснала.
Той също е показателен: Още на втория ден от издирването,в неделя,бащата на Виктор е искал да плати на 300 мъже ловци от ловни дружинки,които много добре познавали района,да се включат и те в издирването- НЕ СА ИМ РАЗРЕШИЛИ.

А аз лично чух думите на местен мъж ,калоферец,за място,на което той предполага,че се намират,но НИКОЙ НЕ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ.
Впоследствие се оказа,че те са били там! И е могло търсенето да свърши с ден по-рано...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2675430
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031