Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2013 17:44 - влияние на ББД върху ромският проблем
Автор: freeoldmen Категория: Други   
Прочетен: 1198 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


 Един от най- често задаваните въпроси при обсъждането на Безуславният Базов Доход е какъв ефект ще има за решаването на циганският проблем в България. Всеки нормален българин е наясно с него, затова в проекта за ББД са залегнали принципи, които по естествен начин решават някои проблеми.
  Първо, едно от най- важните неща е, че Дохода се дава само на пълнолетни български граждани.Това е така, защото  в противен случай, ако се отнася и за децата, досещате се, че няма да има сила на Земята която да спре една ромка във фертилна възраст да не ражда на всеки 10 месеца! :) 
  Този подход поставя нещата в съвсем нова светлина. Може да смятате ромите за прости, в смисъл че нямат желание да учат, но те съвсем не са глупави и добре си знаят интереса. Скоро ще разберат, че безконтролното правене на деца ги поставя в неизгодна икономическа ситуация.


image
  
Не знам дали знаете, но огромната част от мургавите братя живеят в патриархални семейства, което включва ранен брак. В момента такива семейства, в които често и двамата родители са непълнолетни, преживяват от детските, все още полагащи им се и от бързото раждане на колкото се може повече деца, заради новите детски, социални помощи и десетки други благини, които им наливат многото ромски организации, разбира се с нашите пари. ББД променя всичко това. Социалните помощи и детските отпадат. Средства , под формата на карта, притежават само пълнолетните. Как мислите, дали Айше и Мемед  ще са съгласни да имат едно дете в повече, като толкова добре си поминуват само двамата с  двойният си базов доход 400 лв. а пари за новото чаве никой вече не дава?
    Да, но това ще удари българските майки, ще кажат някои. Хайде, нека каже поне една българска майка, че си е родила детенцето заради онези презрени 35 лв. детски, които и подхвърлят? Да не забравяме, че майката ще има Базов доход , защото българите мислим за деца обикновено след пълнолетие.

  Второ, ББД да се дава само на български гражданин, спазващ законите на България. И така, имаме ли закон за задължително основно образование? Ако нямаме, трябва да си направим. Защо? Ами така ще се появи изневиделица мощен стимул за завършване на образование и не е изключено да видим същите тези Айше и Мемед да преследват учителката с молби да изпита пак тяхното дете, защото тоя път е учило и двойка не го оправя, а не както е сега обратната ситуация, когато учителя се моли на циганите да водят децата си в училище.
  Дали няма да доведе до неусетно повишаване на авторитета на българският учител?
  Завършването на основното образование трябва непременно да бъде обвързано с изпити по български език и литература и български граждански права и задължения, така че няма да има значение дали детето ще носи и буквар  на друг език, защото важните изпити ще бъдат на български! 
   А защо пък трябва да се ограничаваме само с основното образование?

Трето, ромската престъпност. Необходима е  въвеждане на законова поправка – ефективни присъди от 6м. до 3 г. за лица, извършили дребни кражби. Присъдите могат да са по бързата процедура и да се излежават на места – с лек режим, подобно на западната практика. (по медии непрекъснато гледаме как на запад известни личности изтърпяват наказания за своите противообществени прояви, а в България има обирджии на стари хора, с по 3-4 висящи дела или условни присъди, които са като недосегаеми.)
   Оттук нататък, всеки един дребен престъпник / знаем, че в огромната си част са цигани /  отива в затвора, там го очаква интензивен курс по български и по български граждански права и задължения, при освобождаването минава на изпит, не, не дали да бъде освободен, човекът си е изтърпял наказанието и никой не трябва да го спира. Изпитът ще бъде за това дали ще си получи ББД картата обратно и най- вече дали е разбрал, че вече има "жълт картон" и при следващо провинение ще му бъде отнета ЗАВИНАГИ.
  Дали и най- големият тъпак ще рискува отново, само и само да гепи на бай Тодор железата от двора?
  Дори и само с 50% да намалим битовата престъпност, която е кошмар за милиони българи, нищо друго, това е достатъчно да пробваме Идеята!

 Накрая, най- приятното. По данни, известни в Нета, за ухажването на ромите от страна на "нашите" политици, годишно отиват 3 200 000 000 лв. След въвеждането на ББД делът на техният етнос, по база данни преброяването от 2011 г., при население от около 335 000 човека, от тях пълнолетни 250 000, годишно им се полагат 600 000 000!
  Толкова много ползи за толкова по- малко пари!



Всичко за Идеята:
 
bbd.bg
Не забравяй да подпишеш петицията! :))



   
  




 

   



Гласувай:
12



1. vishnichka - Често забравям да се логвам, гласувам или коментирам,
27.06.2013 09:29
но тази тема е нова, изключително интересна и аз благодаря, че събирате материали по нея...
Поздравления!
цитирай
2. freeoldmen - Благодаря Ви, vishnichka, ще пр...
27.06.2013 18:39
Благодаря Ви, vishnichka, ще продължа да се опитвам да събудя интерес, защото действително е важно...
Всъщност материали всеки може да пише, Идеята е отворена.
Касае всеки и всеки може да я моделира.
Пълна демокрация! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2679538
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031