Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2013 21:00 - ряз
Автор: freeoldmen Категория: Други   
Прочетен: 4727 Коментари: 13 Гласове:
11

Последна промяна: 16.09.2014 19:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

 Eдна от странностите на кралското семейство е, че в продължение на много поколения обрязват своите  синове.

Това предизвика някои спекулации за това дали херцогът и херцогинята на Кеймбридж ще изберат да последват този пример и ще обрежат бебето
 Негово кралско височество принц Джордж.

 Всъщност при раждането на херцога на Кеймбридж Уилям  през 1982 г., се разбра, че Даяна, принцесата на Уелс, отказа да продължи традицията, в съответствие с  медицинско заключение, че това е ненужна процедура, при които рисковете надвишават евентуалните ползи .

 Къде е сега принцесата на Уелс да предотврати ритуала?

image


Я да видим какво става в Русия?


През 1700 г. н.е. Петър I издава указ за отмяна на стария календар, съществуващ в Русия, и въвежда западно-европейския календар от Рождество Христово. Той пренася началото на календара (Новолетието) от деня на есенното равноденствие (при славяните староверци) и 1 септември (при християните) на 1 генвар(януари). 

Датата на началото на новия календар не е избрана случайно от Петър I. На 25 декември целият християнски мир празнува Рождество Христово
. Съгласно Библията на осмия ден младенецът Исус е бил обрязан по иудеиски обичай, т.е.на 1 генвар (януари) християнската църква е празнувала Обрязването на Господа. Ето тази дата е избрал Петър I. Той със своя указ е заповядал на всичките си поданици да празнуват началото на новия календар и да се поздравяват с Нова Година.

image

 
Колко от вас го знаеха? 


А как е в САЩ?

Манипулацията се извършва още на новородените и ги изписват от родилния дом вече обрязани. Колко човека го правят? Около 75% от мъжете са резнати. Защо ли?


image




Я да видим как е в милата ни Родина?

Обрязването вече не е запазена територия само за последователите на юдаизма и исляма. Все повече българи минават през манипулацията, защото според някои изследвания тя намалява риска от онкологични и венерически заболявания. За новата тенденция съобщи в Разград майсторът сюнетчия Лютфи Мехмед. Той беше в града, за да извърши ритуално обрязване на 120 деца от целия регион в местната джамия.

image


Според Лютфи Мехмед интересът към обрязването сред българите се зародил преди 3-4 години. 

Лютфи Мехмед по образование е фелдшер. Изучавал е изкуството на сюнета или обрязването в Турция. Той прилага местна упойка и използва специален електрически инструмент, с който интервенцията  е безкръвна.

Родителите на малчуганите признаха, че са дошли в храма, защото не им е по възможностите да платят за манипулацията в лечебно заведение. Там услугата струвала 300 лв.

image


Някои от момченцата ронеха сълзи от притеснение още преди да са минали процедурата. Всички до едно плачеха след края й.  Татковците пък отсякоха, че навремето обрязването е било много по-болезнено, но такъв е пътят към възмъжаването. 





  Последната информация е от 2011 г. Почвам да се чудя, дали в България не почват да текат процеси, които ние, увлечени в бутафорни политически борби, не забелязваме...

image

Я да видим какво казват лекарите?   

Обрязването помага ли на добрата хигиена?

В действителност редовното миене е също така ефикасно, както и обрязвaнето.

Учените смятаха, че съществува но-голяма вероятност съпругите на такива мъже да се разболеят от рак на шийката на матката, но последните изследвания опровергаха това схващане. Проучванията  показваха, че в детството си необрязаните момчета са повече предразположени към инфекции на пикочните пътища. Тези проучвания не вземаха предвид добрата, редовна хигиена, ето защо няма достатъчно доказателства, за да се направи заключение, че единствено обрязването ще предотврати възпаленията  на пикочните пътища. (Обрязаните  също страдат от инфекции на пикочните пътища) Ако се хванат , тези инфекции могат лесно да бъдат излекувани с антибиотици, следователно не трябва да забравяте, че добрата хигиена на половите органи(редовно измиване по време на баня) е по-важна за здравето на бебето, отколкото обрязването. 

image

Крие ли рискове обрязването?

Образването е сравнително безопасно. Манипулацията крие известни рискове, като кървене или инфекция, които лесно могат да бъдат излекувани. Обрязването определено е болезнено, но не се изисква упойка поради съществуващия риск за бебето. Общо взето стреса от манипулацията отминава  за около 24 часа. Ако е неспокойно по-дълго време или  има кървене или оток на пениса, веднага се консултирайте с лекар.

Няма убедителни факти от медицинска гледна точка в подкрепа на обрязването. Някои родители могат да предпочетат обрязването по религиозни причини. В останалите случаи  е добре да оставите препуциума такъв, какъвто го е създала природата.





Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Поздрав за интересното инфо!...
25.08.2013 23:00
Любопитно е защо древните евреи са приели такава манипулация...
цитирай
2. freeoldmen - mt46, има само едно обяснение,
25.08.2013 23:10
и то е - ритуал. При това кървав и болезнен, чрез който завинаги те обричат на някого.
Въпросът е на кого?
цитирай
3. shtaparov - Ние Българите от над 1400 години ...
25.08.2013 23:36
Ние Българите от над 1400 години знаем,че обрязването не е християнски,а юдео-мюсюлмански обичай. Значи "кралското семейство" за какво иска да се има- за дервиши или за фарисеи?
цитирай
4. evrazol - Този свещен обред се състоял от о...
25.08.2013 23:56
Този свещен обред се състоял от обрязване с камък или с каменен нож на крайната плът на младенеца, което представлявало знака на вечния Божий завет с потомството на Авраам, подобно на кръщението в християнската Църква. Поради високото си значение, обрязването било вменявано в задължение на всички постъпващи в обществото на Божия народ, без да се изключват слугите и домочадието. Всеки евреин можел да го извърши, но предимство имал главата на семейството. В случай на нужда имали право да го извършват дори и жените. А неспазването му заплашвало с лишаване от живот. Обрязването служело като отличителен белег на избрания Божий народ, отграничавайки го от всички други народи, и било дълбоко уважавано от евреите като знак на народно превъзходство. Заедно с това този обред имал и друго, нравствено значение, посочвайки вътрешната потребност от духовна чистота и святост, които трябва да отличават избрания народ от другите народи. Като получил началото си чрез Авраам, законът за обрязването бил потвърден на Синай; и самият Моисей от собствен опит бил убеден в необходимостта от него, защото Бог заплашил и него със смърт заради необрязаността на сина му[8].
цитирай
5. freeoldmen - shtaparov, нещо повече-
26.08.2013 00:12
при нас има ясна граница.
Или си рязан, или си от нашите.
Може би затова сме толкова мразени от определени кръгове...
цитирай
6. freeoldmen - evrazol, пак стигаме до заключението,
26.08.2013 00:23
че е ритуал. Представи си, извършван е хиляди години без никаква практична цел, с каменни ножове, при огромен риск от инфекция. И защо? Да си чист? По какъв начин, като постоянно една от най- чувствителните ти зони се трие в потурите без никаква защита?
Знак за превъзходство казваш... По- бива. Но повдига въпросът сега защо го правят хора и извън избраният народ?
цитирай
7. leonleonovpom - Ритуал е, болезнен и опасен Мой ...
26.08.2013 15:40
Ритуал е, болезнен и опасен
Мой съученик, лекар, се беше специализирал в сюнета.
Един ден дойде в къщи и под претекст да види току що обрязано дете ,предложи разходка.
Отидохме, свиреше музика, черпеха се Той го видя, прегледа го, каза ми, че от това ,за което се е притеснявал , се е разминало.
Разбрах, че не е само безобидно рязване на кожичка, а може да се получат и опасни, дори смъртоносни кръвоизливи
цитирай
8. freeoldmen - leonleonovpom, твоят съученик се е опасявал
26.08.2013 16:47
сега, при високо ниво на медицината. На мен ми е чудно как хората са си налагали да следват ненужен обичай толкова години. Със сигурност е имало проблеми, дори и смъртни случаи...
цитирай
9. mt46 - Това също е доста странно -
26.08.2013 20:40
"А как е в САЩ?

Манипулацията се извършва още на новородените и ги изписват от родилния дом вече обрязани. Колко човека го правят? Около 75% от мъжете са резнати. Защо ли?"
Дали е достоверно?...
цитирай
10. freeoldmen - Да, дори трябва да откажеш писмено да го направят,
26.08.2013 22:13
иначе операцията се провежда. В последните години се наблюдава лек спад.
"За последните 15 години обаче се наблюдава спад в обрязването на национално равнище с около 8%, а за периода 1965 - 2008 г. обрязаните регресират от 85 на 57%.
Бумът
Интервенцията в САЩ - по хигиенични, медицински или религиозни причини, се практикува от края на XIX век, като в началото едва 30% от мъжете са били обрязани. Числата се променят драстично през XX век. Възход на процедурата се отбелязва през 50-те, 60-те и 70-те години - по време на така наречения бейби бум и малко след него, като през последните 3 десетилетия процентът регистрира спад. Въпреки намаляващите случаи на процедурата САЩ е страната с най-много обрязани (по нерелигиозни причини) мъже в света. Единственият конкурент е Индонезия, където обрязването е религиозен ритуал. По приблизителни изчисления в азиатската страна има с около 10 млн. повече обрязани мъже, отколкото в САЩ (90 млн.)."
90 000 000! От 300 000 000 население.
И само благодарение на големият брой латинос, които не се обрязват, числото е по- малко.
цитирай
11. bojil - За Щатите обрязването също е лесно ...
31.08.2013 10:49
За Щатите обрязването също е лесно обяснимо- те са новия Хазарски каганат,който иска да просъществува повече от стария. Неслучайно народът ни е казал: "Много хубаво не е на хубаво",което бе валидно за Германия по времето на Хитлер,валидно е и за Щатите днес. Днес там е хубаво за интелектуалците и изобретателите,които биват приемани с предимство (целенасочено несъмнено!),но утре техните потомци ще трябва да се запознаят с тъмните страни на юдаизма,а след още време няма да има прошка и всички ще трябва да го приемат по заповед "отгоре"! Неговите носители са търпеливи като мюсюлмани и могат да чакат,ако трябва,с векове! А за тях необрязаните явно не са "свои",макар този обичай да не е изконно техен!
цитирай
12. bojil - иначе операцията се провежда. В ...
31.08.2013 10:57
freeoldmen написа:
иначе операцията се провежда. В последните години се наблюдава лек спад. "За последните 15 години обаче се наблюдава спад в обрязването на национално равнище с около 8%, а за периода 1965 - 2008 г. обрязаните регресират от 85 на 57%. Бумът
Интервенцията в САЩ - по хигиенични, медицински или религиозни причини, се практикува от края на XIX век, като в началото едва 30% от мъжете са били обрязани. Числата се променят драстично през XX век. Възход на процедурата се отбелязва през 50-те, 60-те и 70-те години - по време на така наречения бейби бум и малко след него, като през последните 3 десетилетия процентът регистрира спад. Въпреки намаляващите случаи на процедурата САЩ е страната с най-много обрязани (по нерелигиозни причини) мъже в света. Единственият конкурент е Индонезия, където обрязването е религиозен ритуал. По приблизителни изчисления в азиатската страна има с около 10 млн. повече обрязани мъже, отколкото в САЩ (90 млн.)."
90 000 000! От 300 000 000 население. И само благодарение на големият брой латинос, които не се обрязват, числото е по- малко.

Че то в Щатите близо половината им население са мексиканци,негри и китайци! Това означава,че над 60-70% (над две трети!!!) от белите им хора са обрязани! Да не би да се готвят за приемане на исляма тия катъци???
цитирай
13. freeoldmen - bojil, май не
31.08.2013 20:06
на исляма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2681546
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031