Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2014 12:33 - Източните фронтове
Автор: freeoldmen Категория: Други   
Прочетен: 3342 Коментари: 11 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image

Преминаването през Москва на 57 хиляди немски генерали, офицери и войници, пленени при провеждането на освободителната операция „Багратион” в Беларус, 17 юли 1944 г.



Може с увереност да се предположи, че западноукраинският „Десен сектор” едва ли е създаден с чисто научна цел, за да развива целокупната историческа наука например, организацията по-скоро е част от експеримент, който изследва развитието на фашистката идеология в съвременните условия.


image

Понякога знанията ни за миналото наистина се проверяват чрез експеримент, проведен в съвременни условия, които се преправят да наподобяват възможно най-близко историческите. Така експерименталната археология проверява чрез съвременно наподобяване нашите представи за строителството на жилища и селища в праисторията или в Средните векове, изработката на съдове, оръжия или накити. „Десен сектор” вероятно са част от нечий проект по експериментална история, а може и да е медико-биологичен експеримент, кой знае, дейците на „Десен сектор” представляват със сигурност значителен интерес за модерната психиатрия, криминология и лингвистика.

image

Понеже дейността на „Сектора” бе решаваща за успеха на февруарския държавен преврат в Киев, поведението на организацията се следи внимателно. Така научихме онзи ден, че все същата паравоенна фашистка организация открива „източен фронт” и шие руски военни униформи, очевидно за да наподоби нападението на Хитлеристка Германия над Полша на 1 септември 1939 г.

Както е известно, единствено срещу невежеството и глупостта съвсем нищо не може да се направи, няколкото следващи думи имат друга насоченост, те само припомнят на онези, които не искат да забравят нищо от миналото. Макар да подозирам основателно, че подопечните в експеримента редови членове на „Сектора” твърде често са бягали от часовете по история, трябваше поне да са чували за едни други „източни фронтове” и за техния унил завършек.

image

Ще излезе вярно май, че Западът се съчетава отлично с малки гадни фашистки организации като „Десен сектор”, но и никакво впечатление не му правят шествията на бивши есесовци в прибалтийските републики – днес имаше такова в Рига. Ако самият Хитлер възкръсне, Западът и с него ще си другарува отлично, както в Мюнхен през 1938 г., стига само да има достатъчно източни фронтове…

Нека да се доверим на историята – след всеки източен фронт Русия, а и целокупното славянство изобщо излизат по-могъщи и по-обединени. Точно такава Русия излиза след края на Северната война (1700–1721 г.) и главно след решителното сражение в нея – Полтавската битка.

image

Тоя „източен фронт” отварят цяла поредица от западни и северни държави, но още преди края на първата четвърт на ХVІІІ в. на картата на Европа се появява нова могъща империя – Руската. Впрочем в западноукраинската историческа литература можете да прочетете, че войната била всъщност между Украйна (всъщност държавата Украйна е създадена през 1918 г. и нито секунда по-рано, тя е основно Ленинов и Сталинов проект) и Швеция, от една страна, и Русия от друга. В действителност 2-те хиляди казаци (при 26 хиляди шведи) са оставени от Карл ХІІ в резерв, понеже като нередовна войска са твърде неустойчиви.

image

Следващ „източен фронт” отваря Наполеоновото нахлуване в Русия век по-късно, през юни-декември 1812 г. Изходът от тая война е толкова добре известен, че едва ли е нужно да се припомня тук. В резултат на разгрома на тоя „източен фронт” Русия постига блестящи победи в така наречените Следнаполеонови войни и играе известно време водеща роля в европейските военни и дипломатически дела.

image

Понеже значителните „източни фронтове” са по един на всяко столетие, не можем да подминем, разбира се, и Хитлеровия „източен фронт”. В резултат от разгрома на Германия, Япония и Италия във Втората световна война Съветският съюз се превърна в световна сила и в продължение на половин век бе една от двете свръхсили в света.

image

България бе „обект на въздействие” по западния „източен фронт” както през 1940–1944 г. – с безсмислените от военна гледна точка бомбардировки на англо-американската авиация на българските градове и села, така и след това с една нарочна, но необявена война.

image


Но за гадна като плъх, но малка организация като „Десен сектор” всъщност ни е думата, когато говорим за поредния „източен фронт”, тия фашизоиди само изпълняват чужди заръки срещу заплащане. Сегашният „източен фронт” е всъщност на целокупния Запад и на всички трябва да е ясно как ще завърши той – както и тези през предходните три века. Не знаят изхода само тези сред нас, които не вярват в силата на историческите внушения, мисля си, че те съвсем не са много.

Понеже западните средства за масово осведомяване не вярвали в съветските победи и в официално съобщавания брой на пленените германски войници, офицери и генерали, през лятото на 1944 г. започва подготовката на грандиозен спектакъл – на 17 юли около 57 хиляди пленени немци са прекарани през цяла Москва през гъст шпалир от наизлезлите масово жители на града. „Маршът на пленените” преминава при пълно мълчание, а след колоната от пленници десетки водоноски измиват московските улици. Това събитие често се нарича и Големият валс.

image

Новият Голям валс за организаторите и извършителите на държавния преврат в Киев, за организаторите и изпълнителите на поредния „източен фронт” сигурно няма да се забави твърде дълго. Защото, както вече бе написано по-горе, след всеки източен фронт Русия, а и целокупното славянство изобщо излизат по-могъщи и по-обединени. Това е добре да се запомни най-сетне.

Автор: Иван Петрински

Източник: http://glasove.com






  Да, историята може да се преиначава от силните на деня, но основните събития си остават...


Тагове:   фронт,   Източен,


Гласувай:
26


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Мого хубави и смислени материали ...
18.03.2014 14:19
Мого хубави и смислени материали започнаха да излизат напоследък. Умните хора са събудиха за нов живот.
цитирай
2. freeoldmen - kushel, мисля, че 25 години след победата на Запада в студената война
18.03.2014 14:40
дойде време за оценка на станалото.
Победителите се провалиха. Не можаха да предложат на света нищо повече от все по-жестоки кризи и не можаха да измислят нищо друго от обикновен обир на победените.
Но махалото се връща...пак благодарение на Русия.
цитирай
3. djani - Да, махалото на историята, колелото на историята...
18.03.2014 16:50
За мнозина закономерността на някои събития все още са пълна енигма. Мнозина не разбраха, че големите държави не са въртиопашки като малките. Непрекъснато заети с преценка, как най-изгодно да се продадат. Огромният натиск създава и твърдо противодействие, особено за държава като Русия, която има всички необходими ресурси, да не допусне агресия върху собствената си територия и дори за експанзия - икономическа, политическа и военна. Близкото минало е достатъчно красноречиво. А късата памет се лекува шоково - с тояга по главата...
цитирай
4. freeoldmen - djani Мнозина побързаха да отпишат Русия от световната сцена.
18.03.2014 17:16
Дори държаха в затъмнение възстановяването на мощта й в последните години, затова днешните събития ги сварват неподготвени...
цитирай
5. mt46 - Да,
18.03.2014 18:50
явно не само в природата, а и в историческите процеси нищо не се губи...
цитирай
6. freeoldmen - mt46,
18.03.2014 19:22
да се надяваме...
Че някои много си повярваха, че са Господари на света.
цитирай
7. zaw12929 - така е след всеки източен фронт Р...
20.03.2014 18:33
така е след всеки източен фронт Русия, а и целокупното славянство изобщо излизат по-могъщи и по-обединени. Това е добре да се запомни най-сетне.
цитирай
8. kostadin - Историята еинтересна с факта, че ...
21.03.2014 21:36
Историята е интересна с факта ,че и преди Наполеон е имало запад ,културен ,морален ,преизпълнен с любов към хората и Бога ... и въпреки това са тръгвали на поход все на изток Какво се е получавало Вращали са ги с по един век назад.Чудно ми е европродайзадниците у нас, кога ще си вземат най- после поука от историята.
цитирай
9. freeoldmen - kostadin, наистина интересно наблюдение!
21.03.2014 22:22
Сега също, въпреки западното благоденствие и мощ, пак нещо ги боцка Изтокът...:)
цитирай
10. minevv - да
24.03.2014 14:40
истината трябва да се "набива" в главите на омазалите се млади и умни...
и уви.. истината е. колкото пъти сме "воювали" напоследък срещу Русия- толкова сме били бити в последствие!
Независимо от всичко. което сега русофобите ще ... намажат !
И да се напомни - фашизма и комунизма нямаше да се реализират без помоща на западните богаташи, без глупоста на модерните либерали, без незнанието на глупавите от народа, без мълчанието на умните.
А това става точно сега!!!!!!
Браво за поста
цитирай
11. bogomil - Много интересен и убедителен постинг
27.03.2014 22:00
Отдавно се опитвам в моите постинги да покажа, че Великите сили винаги са правили опити да разделят и противопоставят славянските народи и за съжаление те не винаги успяват да се обединят и да противодействат разумно на опитите на Великите сили за надмощие и налагане на своята воля по наложилия се вече НОВ СВЕТОВЕН РЕД, които в много мои публикации (виж www.vestnitcibogomil.blog.bg) и в монографията ми Bogomil Velikov Kolev "Материалознание и глобални проблеми" студентско издателство БПС, София 2003 г и в блога ми www.bogomil.blog,bg , обосновано с факти и аргументи съм доказвал, че НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД Е ПОГРЕШЕН! Поздравления!

с поздрав, уважение и най-добри пожелания

www.bogomil.blog.bg


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2679713
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031