Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2023 15:30 - Плиска,, Преслав и един псевдоисторик!
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 3977 Коментари: 9 Гласове:
34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Дя, учил е за историк, не е успял да се докаже като такъв и е минал на другата страна!
Сега ,дали е само от обида или е и  платен, не се наемам да гадая, но и в двата случая е срамно!
Знаете , кой е ,този, който като клоун имитира Путин!
Да, клоун е и правилно се е вживял в тази роля! Илиянов!

Зададох му , незаслужено учтиво, няколко въпроса, на които явно не можеше да отговори, затова премина на каруцарски обиди? Да наистина ,в клоунската му премяна, ще му подхожда да е и каруцар!

Сега , сред като не е можал нищо стойностно да напише в нашата история е преминал в контраисторията ни- отричане и окепазяване на всичко Българско-азбука, държава, владетели, столици-всичко! Било измислено и така нататък!
Само той е открил Светата истина за нас!?

Да тръгнем от столиците!  Преслав било Преслаба, Плиска била римски град, което автоматически според него я затрива като Българска столица?
Добър ден!
По тоя параграф, като столици трябва да бъдат изтрити и Лондон, Париж, Виена, Белград, София и хиляди други съвременни градове
Относно Преслав, чете го с "Б". Зададох му въпрос, с коя  начална буква се  изписва василевс на ромейските монети, че се произнася така ? Мълчи, неизгодно е за коментирране!
  С латинското "Б" Относно името на Плиска, то идва с Аспаруховите Българи тук , очевадно е! Обяснил съм в  постинг, какво означава!  Че  името идва  с тях, доказателствата са в Русия Две селища Плиска и град Псков За последния името дълго време е било непонятно, откъде идва? Княгиня Олга е имала владение там, нарекла го е Плисков, останало е Псков!
Преслав, пределно ясно е защо се нарича така! Както столица, че произлиза от преСТОЛ  Там е престолът на владетеля!  А Преслав е преславен град, какъвто безспорно е главният град на държавата! А Переяславл, предградие на Киев, има ли някаква връзка с Преслав?

Относно подценяването на държавата ни и неграмотността ни, съвсем накратко, цитирани от него и моят отговор
Българите са спрели инвацията на арабите и са спасили Европа! Нашият Владетел Тервел или Требелий е канонизиран в тази връзка от Ватикана , а после и от православната църква !  Да, във Верона има документ, в който е изобразен той,едър голям, заобиколен почтително от дребосъци-тогавашните европейски владетели! Веронската икона! Нагледно доказателство, каква е била България в тези тъмни векове и какво са представлявали другите европейски държавици!

Реално три държави има тогава: ИРИ, България и Франкската империя!
Разгеле, Франкската империя !
Понеже говори за неграмотност, да видим как стоят нещата с нейният прочут владетел- Карл Велики? Той трудно чете и не може да пише Когато поискал ръката на Ирина, овдовялата василевша на ИРИ, в двора искането му било посрещнато със смях!?  Как си представя този невеж и недодялан селяк, да получи ръката на изисканата  дама Ирина?

Като уверено твърди ,че нашата история е фалшифицирана, няма да изброявам престъпните му твърдения, откъде е сигурен, че историята на другите е напълно достоверна, особено в периода на "тъмните векове"!? Че те също не са дописвани и манипулирани много по- късно? И е много вероятно и  да е така, защото всички имат държави след нас!
Наясно ли е, след като е толкова "вещ", като всеки елементарен зубрач, каква е трайността на един документ на хартиен или пергаментов носител?
Колко мислиш ,че е, клоуне Илиянов? Слушам отговора ти, каруцарю!

Нямали сме книжнина, според буквоеда-зубрач!? Ами, защо е спал, не е проучил каква е съдбата на книжнината ни? Кой и как я е унищожавал?  Била грешно написана ? Това не е по вина на авторите, а на преписвачите, не са печатани машинно, а са преписвани!
И защо зубрачо, не си зададеш елементарния въпрос, защо Лондонското четвероевангелие не ни се връща? Обикновен пергамент е, никаква ценност като такъв не е! И пари са предлагани и размени, отговорът е от  една дума- Не!
А, следователно е нещо по различно от обикновен пергамент И то на другия полюс!

Ролята на Аспарух и Тервел в Европа е ясна , на границите ,между седми и осми век, На  Крум и Симеон, че са спечелили най значимите битки на следващите два века, на Калоян, момент!
На Белгийци напразно се мъчех, пред Асеновата крепост, да обяснявам,  кой е цар Иван Асен, опитах и с това ,че е племенник на Калоян, представих го и  като крал Иван, отново без успех!? Опитах и с Жан! Веднага реагираха- Крал Жан, как няма да го знаят?

Престъпно е,  на станиците на блог бг да се подвизава подобно чудо, маскарящо историята ни и то от позиции на,  считащ се за корифей!?


П.П.- За сведение, не съм регистриран във Фейсбук и не ми се наливат гласове отникъде другаде ! Както е очевидно, че това става при неговите постинги!
Знам, че е престъпно да си патриот, че е достойно да плюеш и въпреки това ,не съм от плюнкаджиите!
А да си приписва някакво творчество без корени , е само смешно, предвид резултатите му!
Защото, за разлика от него, знам какво е истинското творчество и цената му- също!




Гласувай:
34



1. panazea - Да , Лео , има няколко града Переяславль в България , Украина и Русия
26.01.2023 18:52
и приликата в имената никак не е случайна .
На всички тези езици означава едно и също :
ПреСлавен ! Изписан с каквито искаш букви , пак си остава ПреСлавен!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
26.01.2023 22:46
1. panazea - Да , Лео , има няколко града Переяславль в България , Украина и Русия
18:52
и приликата в имената никак не е случайна .
На всички тези езици означава едно и също :
ПреСлавен ! Изписан с каквито искаш букви , пак си остава ПреСлавен!
цитирай

Изтрий

Благодаря ти за коментара и за поддръжката!
Да, това име е прехвърлено после, като епитет за Велико Тървово- Преславен град Търново!
Видях, че днес и ти си писала за Плисков и имението й, на Олга- Плисков!
Да, дълго руските историци не са могли да разберат, откъде идва това странно име на град Псков? Нито едно от твърденията не издържало, не било убедително! И тогава историята на "Рюрикова" Олга и имението и в близост до него са е свързани с името на Псков!
Рюрикова , в кавички, защото е Българска!
Да поразрови същият ,като търси настървено сензации и да види какво означава Рурик Ето ,това е смешното, с което се пъчат и гордеят някои!
Въпреки ,че съм го разшифровал и описал, ще му го подаря, да няма лоши чувства към мен!
Благодаря ти Тони, още веднъж!

Лека нощ!!
цитирай
3. kvg55 - leonleonovpom2,
26.01.2023 22:47
Ти пък. Я не се впрягай от разни идиоти. Добре си му натрил носа, ама не хаби нерви.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Нямаме книжнина, не заради това, че ...
26.01.2023 23:01
Нямаме книжнина ,не заради това, че липсва по начало, а заради системното и унищожаване презз вековете!
Книгите се размножават с преписи на ръка, така ,че броят им е ограничен Има ги в манастирите и в двете библиотеки-царската и в патриаршеската Турците книги и църкви се въздържат да унищожават! С тази работа са се заели гръцките фанариоти-с изгаряне на книгите и башибозукът- с унищожаване на църквите! Книгите от " несъществуващия" златен век/ според него/ са занесени в Киев Наредил е Святослав, при оттеглянето на русназите от горящия Преслав, да бъзат взети от библиотеката! Затова се откриват преписи там, не че ,са "измислени " по- късно, както твърди ? Че са фалшификати?
Самият " Симеонов Сборник" е открит като Святославов? Но един, от изследователите му, е заподозрял някаква намеса в заглавието И под микроскоп се открива ,че оригиналното заглавие е Симеонов и е затрито и подменено със Святославов!
Така ,че Златният век е реален и книгите от него- също! Поне тези, които са оцелели!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
26.01.2023 23:23
3. kvg55 - leonleonovpom2,
22:47
Ти пък. Я не се впрягай от разни идиоти. Добре си му натрил носа, ама не хаби нерви.
цитирай

Изтрий

Благодаря ти!
Да, ядосах се отначало на наглостта!
Да, може да има елемеент на патриотизъм, но що за история ще е ,ако патриотизмът изобщо липсва? И е подменен с нихилизъм!
Че България по време на ПБЦ е била Велика сила по днешните разбирани, също - при Калоян и Иван Асен! А ,седнал и тяхното родословие да цапа!
Ами Калоян говори за моя народ в Троянската война, дава като предци в писмо до папата Симеон, Петър и Самуил, изписва се цар на Българите Да, жена му е куманка и това се подчертава в двора Щом се подчертава националността и, това би било излишно, ако и той е такъв

Като не се чувства Българин ,няма нужда да декларира това в блог бг? В Български блог Добре, разбрахме го, че е такъв
Ако иска да е герой и се стреми към това, да подкара " Леопард" и марш към руските позиции, да ги атакува! Или предрешен като клоун, да отиде при Путин и да му разиграе номерата си ,лично!
Може пък това да е начинът да го победи? Да умре от смях при вида на такъв какаванин!
На времето се въздържах, да дам истинския смисъл на думата, какво означава? Свързана е с латинското " како"!

Лека нощ!
цитирай
6. hristinastamatova - Не по темата
07.02.2023 19:48
https://archive/details/in.ernet.dli.2015.173219/page/n263/mode/1up?view=theater тук има една карта на стр. 263, на римската империя през 376 г. доколкото разбирам. Тя вярна ли е или е някаква измислица?
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Христина! За съжа...
07.02.2023 23:21
Здравей, Христина!

За съжаление, компютърът не я отваря
Можеш ли да я опишеш-като надписи, най-вече?

Лека нощ!
цитирай
8. hristinastamatova - Качих я тук https://hristinast...
08.02.2023 12:04
Качих я тук https://hristinastamatova.blog/history/2023/02/08/.1854753 И на двете пише оксфорт Едната е от 350 г. На мястото на днешна България си пише провинция Тракия, над нея Скития. Тази от 376 г. пише провинция България на мястото на Дунавката равнина. Скития си стои на местото а провинция тракия е изместена под Стара Планина.
Хубав Ден!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Христина!
08.02.2023 14:57
Верни са, принципно и двете карти!
Първата не отразява промяната по Константиново време- Константин Велики разрешава на няколкостотин хиляди сармати да се заселят в днешна Северна България! Сарматите основателно се считат, че са от Българско коляно! Втората , по- късна карта отразява вече тази промяна!
Сарматите са едно силно доказателство, подобно на хърватите, че Българи и славяни са едно и също!Че разделението между тях е лишено от логика и е изкуствено! Но, това човек от хуманитарна наука трудно да схване! Особено , ако няма никакъв поглед извън нея! И е с добри намерения, при това? Не го прави умишлено!
Защото от една страна са Българи, а от друга- славяни! Сарматите и хърватите!
А преди тях, траки е имало в Крим и на изток от него! Митридат е искал да обедини тракийските земи и е водил войни с Лукул! За кратко е успял да присъедини нашето Черноморие!

Така, че картите отразяват истината!

Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9136401
Постинги: 1348
Коментари: 29644
Гласове: 102593
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031