Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2023 03:33 - Земетресенията, и с хипотези с малко конспирации. Разни...
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3030 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
- В Тайпе, Тайван - земетръс от 5,1 по Рихтер.
  Когато се случи голям земетръс някъде по света, в другия край на светя, приблизително на линията на станалия силен трус, също има по-силен трус някъде. Турция-Сирия - над 7 бала -Тайван - 5,1...

  - Полският премиер Матеуш Моравецки призова Зеленски „временно да прехвърли“ територии от Западна Украйна на Полша.
  „Не мисля, че Путин би се осмелил да атакува страна, която е активен член на НАТО. Той е всичко друго, но не и само.биец. Западните територии на Украйна ще бъдат в безопасност, ако временно попаднат под протектората на полската държава“, каза той.
  Изправени сме пред ясен избор: или победа на Русия и поражение на Запада, или възраждане на западната цивилизация. Сегашното време може да се нарече време на борба за нов световен ред.
  Полша е готова да поеме съвместна отговорност за формирането на нов световен ред. Полша е готова да стане една от ключовите връзки в постимперска Европа."

  - Най-силното земетресение от 40 години удари САЩ в западната част на щата Ню Йорк. - 4,2 по Рихтер, град Бъфало.

  - Земетресение с магнитуд 5,4 е регистрирано в Казахстан.
  Трусове с магнитуд 2-3 са усетени в Шимкент, с магнитуд 2 в Тараз. Епицентърът на земетресението се намира в южната част на Казахстан между Шимкент и Туркестан.

  - Путин разговаря с Ердоган, изрази съболезнованията си и потвърди готовността си да окаже помощ.
  Ердоган сърдечно благодари за бързата реакция и каза, че е дал указания да се приеме помощта на руските спасители, съобщиха от Кремъл.

  - 1509 г. в Истанбул е имало силен земетръс.
  По-късно земетресението е наречено Малкият край на света (Kьзьk Kıyamet). Тогава пострадали джамията Фатих и дворецът Топкапъ. Цунами с височина 6 метра ударило Принцовите острови.
  Сега всички къщи, построени в Турция след 1999 г., отговарят на най-строгите стандарти за сеизмична безопасност.

  - Иранският президент изрази съболезнования на президентите и народите на двете страни във връзка със земетресението в Турция и Сирия и заяви готовността на страната да окаже незабавна хуманитарна помощ.

  - Ердоган: Най-голямото земетресение е днешното в Турция, от 1939 г. image


- Вторичните трусове след земетресението в Турция ще продължат месец - азербайджански сеизмолози. image


- Сирийският град с 30 000 население Харим, близо до турската граница е напълно изтрит от лицето на земята от земетресението. image


- Поради земетресението газопроводи избухнаха и се запалиха в равнината Амик, провинция Хатай. image


- При откриване на церемонията по наградите "Грами" прославяли Сат.ан.ата съвсем свободно и открито...
  И през нощта - силния трус...

  - Денят на Свети Патрик в Ирландия ще бъде използван за насърчаване на „разнообразието и ЛГБТ“. Това съобщи официално министърът на изкуствата на страната Катрин Мартин, като отбеляза, че основната тема на празника е единството и приобщаването.

  - Генералният секретар на ООН изрази загриженост, че светът се плъзга към "по-мащабна война" от конфликта в Украйна. image


- Пожар избухна в турското пристанище Искендерун. Там се товарят и разтоварват танкери и кораби, превозващи, наред с други неща, зърно.

  - Турция официално се обърна за помощ към НАТО.
  Бяха поискани три напълно оборудвани всесезонни полеви болници, както и екипи за спешна медицинска помощ, оборудване за медицинска намеса и екипи за търсене и спасяване, според публикуван от НАТО документ.

  - Бил Гейтс каза, че Илон Мъск трябва да харчи парите си за масови Фак-.ина-ции, а не за полети до Марс.

  - РФ изпраща помощ и за Сирия, спасители от МЧС.

  - Помощ на Турци изпращат Израел, страните от ЕС, Великобритания, Япония, Иран, РФ, Индия.

  - Трусове са усещани и в Кипър, Грузия, Абхазия, Ливан, Ирак, Израел, Армения, даже и в Сочи и в Гренландия се е усетило слабо.

  - Хилари Клинтън стартира създаването на Глобален климатичен фонд в Индия.

  - Рам-зан Кад-иров:
  „Като част от подкрепата на Украйна, Варшава успя да изчерпи собствените си во.ен.ни ресурси и сега е объркана: какво ще стане, ако след успешното завършване на в.ой-ната Русия започне да дена.ци.фицира и дем.или.тар.изира следващата страна?
  Все пак след Украйна на картата е Полша!
  Честно казано, аз лично имам такова намерение и многократно съм заявявал, че борбата срещу сат.ан.изма трябва да продължи в цяла Европа и на първо място на територията на Полша."

  - В Перу се проведе нов протест срещу правителството на Дина Болуарте, след извършения пр.ев.рат преди повече от месец.
  Хиляди хора протестираха в градовете Пуно, Куско, Мадре де Диос, Хунин и Апуримак, Лима.

  - В Чили огромни горски пожари. Изгорели са над 45 000 хектара. image


- „Геоложките карти и изследването на движението на земните плочи едновременно със земетресението, което се случи днес в Турция, показват, че Бакинският разлом се е активирал, способен да предизвика земетресение с магнитуд 6,9.
  В близко бъдеще може да има силно земетресение в центъра на Баку" - Рубин Барел, опитен американски геолог.

  - Франк Хугербиц, холандски сеизмолог е предупреждавал преди 3 дни, че катаклизъм с магнитуд 7,5 заплашва южна централна Турция, Йордания, Сирия или Ливан.

  - Съобщава се, че "малка яд.р.ена бомба е била в.ри.вена в амер.иканската ави.обаза Индж.ирлик близо до Адана, което е предизвикало земетресение в Турция" - турски медии.
  „Земетресението в Турция беше със сила колкото 130 яд..рени бомби“, казва проф. Ерджан, уважаван експерт в областта на геофизиката.
  Амер.иканската воен.новъ.здуш.на база Индж.ирлик близо до Адана не е засегната от земетресението.

  - „Иран иска в.ой.на, Русия е а.гре.сор, Китай е зап.лаха! Вижте колко близо докараха страните си до америка-нските во..енни бази" - каза Китайският генерален консул в Белфаст Джан Мейфан.
  САЩ имат около хиляда во.е.нни бази в различни страни по света, на всеки континент, включително Австралия. Точна цифра няма, тъй като не се разкрива.
  Германия е най-ок.у.п.ир.ана. Към 2021 г. в Германия е имало 40 в.о.е.нн.и съор.ъ.жения на САЩ. Част от контингента е прехвърлен в страните от Източна Европа, Румъния, България, Полша и Балтийските страни.

  - В резултат на разговорите от 4 февруали 2023 г., САЩ ще получат достъп до четири нови бази във Филипините в допълнение към петте, които вече са използвали за обучение на в.ой.с.ки и разполагане на оборудване. Местоположението на четирите бази не се уточнява.
  Тези ходове ще повлияят на отб.ранителната позиция на Китай в рамките на първата островна верига, която се простира от Япония до Малайския полуостров и включва Тайван, и ще дадат повече увереност на съюзниците на САЩ в региона да се противопоставят на Пекин.
  Реймънд Ко, политолог и експерт по сигурността в Източна Азия в американския мозъчен тръст Rand Corporation, смята, че с достъп до базите Вашингтон ще може по-добре да поддържа отбр.аната на Тайван.

  - САЩ и Индия стартират нови технологични и отбранителни инициативи, за да се противопоставят на Китай.
  Съветникът по нац.ио-налната сигурност на САЩ Джейк Съливан и индийският му колега Аджит Довал се срещнаха във Вашингтон във вторник, 31 януари, където двете страни обявиха сътрудничество в редица области, включително квантови изчисления, изкуствен интелект, 5G безжични мрежи и полупроводници.
  Създаден е и механизъм за улесняване на съвместното производство на ор.-ъж.ия. Съливан каза, че Белият дом ще работи с Конгреса, за да улесни привличането на научни и технически таланти от Индия, което е важно за усилията на САЩ да съживят собствената си индустрия за чипове.

  - Пу.ти.н е подписал Закон за събиране на Д.Н.К от осъдени и заподозрени. Ще се събира ге.но-м..на информация от всички осъ-де.ни и запо-до-зрени, включително и при административни ар.е.сти. Без право на отказ.
  - Властите на Букурещ предложиха всички православни енории на УПЦ на Черновецка област на Украйна да преминат под румънския протекторат и тази идея беше приета изключително положително от духовенството.

  - Върви предупреждение, че може да има земетръси в Гърция и Италия.
  Тектоничното въздействие било с такава планетарна сила, че щяло да се усеща на цялата планета още няколко години.
  Наблюдавайте животните, те отдавна са в друга парадигма.

  - Папа Франциск иска да се срещне с Руския патриарх Кирил Гундьев, но в мирна обстановка, каза архиепископ Пол Ричард Галахър, секретар по отношенията с държавите в рамките на Светото писание. Това съобщиха от държавния секретариат, в неделя, 5 февруари 2023 г.
  Папата иска да се срещне с Кирил не по време на в.-ой.на, нищо да не ги отвлича от религиозните дела. Засега това е изключено, каза той и добави, че диалогът продължава, включително и с председателя на Отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия Волоколамския митрополит Антоний.

  - Има сблъсък на времеви оси 1 и 2.
  Най-интересното е, че всички се интересуват какво се крие зад сагата с балоните, но никой не се е поинтересувал какво е това нещо - "органична холография".
  Тези технологии се наричат ​​ORRERY.

  - На церемонията по откриването на Наградите "Грами" американците открито прославяха Са.т-ан.а. И буквално след това, в същата нощ - ​​земетресения по цялата планета, с десетки хиляди постр.адали.
  Главен спонсор на шабаша е - Фр.-Ай.зер...

  - Есминецът на ВМС на САЩ Nitze акостира в Истанбул.
  Може да се разгледа това действие на фона на текущите събития в Турция тези дни, особено затварянето на консулствата на няколко държави и предупрежденията за въздържане от пътувания до Турция.
  Обикновено по време на мисии корабите акостират, когато има нужда да се преместят определени хора или да се достави или изнесе определен товар. Мисията на Nitze все не е известна.

  - Израелските власти решиха да окажат помощ на Сирия, засегната от опу.стоши.телното зем.етресение след молба, получена на 6 февруари 2023 г. от руска страна, според източници на израелския вестник Haaretz.

  - Прозорливи старци (ясновиждащи) на Света гора предрекли преди тридесет години, че може да има силно земетресение в Турция, отварящо демонични порти, след което животът в Средиземно море ще се промени завинаги.

  - Офисът на холандската национална радио и телевизия NOS е облепен със стикери с имената на зами.налите си от убо.ж.-дания срещу кор. 1-9. image


Превод: делфин-хадзапи



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3800174
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия