Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2015 11:35 - Да се противопоставим на расизма, антиимигрантското законодателство, дискриминацията на чужденеца!
Автор: freeoldmen Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 16471 Коментари: 63 Гласове:
26

Последна промяна: 21.11.2015 12:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    image

Интелектуалците отвръщат на удара!

След хилядите изцепки на плебеи, 
присвоили си правото да имат мнение
след атентатите в Париж и мигрантската
вълна, най-после се чу гласът на
Истината, Милосърдието и Свободата!

Вижте ги кои са, те учат децата ви!

...

След атентатите в Париж интелектуалци от България, Румъния, Полша, Унгария излязоха с отворено писмо, за да призоват обществото да се противопостави на расизма, на антиимигрантското законодателство, на дискриминацията на чужденеца, на третирането на бежанците като бройки, бреме, второкачествени същества.

Отворено писмо гласи:


След трагедията в Париж решенията на бежанската криза стават още по-трудни.
Императивно е тези решения да не се провеждат изолирано от интелектуалци, студенти, правозащитници.
Европа има нужда от всички гласове, а не само от тези управляващите.
Ние, независимите граждани от страните на Централна и Източна Европа настояваме да бъдем чути!

Шокът от поредните изстъпления на ИДИЛ във Франция доведе до нов сблъсък на тесногръдия шовинизъм и широко скроената хуманност. Европейският съюз поредно е атакуван от провокациите на консервативни политици, които обявяват края му и прогласяват бъдещето на националните граници. Отново се заговори за края на мултикултурализма и заплахата от "ислямофашизъм". Поредно обвинени за терористичните атаки в Париж са либералите и ценностното им отношение към огромните потоци имигранти. Български политик заговори за "гетата на толерантността". Слабо познаващата съжителство с мюсюлмански общности Полша обяви категорично отказ да приема бежанци

Ние, гражданите, знаем, че конфликтите в Африканския континент и Азия ще продължат да отприщват огромни потоци от хора. Те ще търсят още по-отчаяно убежище в икономически привлекателните и демократично развити страни от Европейския съюз. За нас е безспорно ,че в търсене на изход от бежанската ситуация Европа трябва да запази базисните си хуманитарни принципи като правото на придвижване на хора и действена, а не абстрактна солидарност с бежанците! Ние предупреждаваме, че надигащият се популизъм, ксенофобия, расизъм, краен национализъм и ислямофобия, ще довеждат до силно разрастване на евроскептицизма. Не приемаме за легитимни дискриминационните призиви на лидери на водещи страни от ЕС . Тези призиви ще доведат до възкресяване на отречени след Втората световна война неофашистки концепции. Предупреждаваме, че пред очите на всички нас ще се мобилизират все повече младежи и хора от по-възрастните поколения срещу бежанците в един неподозиран реванш на новия/стар национализъм срещу либерализма.

Ние съзнаваме, че безпрецедентното движение на панически бягащи хора, поставени в изключителен риск в собствените си страни, рекетирани от трафиканти, ще поставя на сериозни изпитания лидерската позиция на Германия. Търсенето на адекватна политика към бежанците на канцлера Ангела Меркел , все повече ще бъде атакувано. Още по-голямо ще става числото на онези, които отхвърлят изискванията на Конвенциите за човешки права, на международното бежанско право. Все по-шумен ще става отказът от разумно планиране на действията по приемане, разпределяне на отговорности и интегриране на хората, получили бежански статут. Предупреждаваме, че необратимите климатични промени, ще рекрутират още по-неизчислими вълни от бежанци. В контекста на тези наши прогнози, смятаме за исторически късогледа и егоистична политиката на националните правителства на Унгария, Полша, Словения, Словакия, Македония, Хърватия, Румъния, България, която предпоставя катастрофални последствия за демократичното качествона техните общества и за поведение на игнориране крехкостта на човешкия живот.

Ние, преподаватели, журналисти, преводачи, правозащитници заявяваме:

Въпреки, че нашите страни имат нисък ръст на икономиката и жизненият стандарт е незадоволителен, трябва да продължим да следваме принципите на отговорност към слабите и уязвимите. Правителствата ни биват избирани все по-често с популистки вот, а крайнодесните партии са и ще стават все по-привлекателни за нарастваща част от населението. Съзнаваме, че и досега, а още повече след терористичните актове в сърцето на Европа, тоталната липса на плуралистичен и информиран дебат по темата ще стане ежедневие! Но ние стоим все още зад политиките на "отворени врати" за жените, мъжете и децата от Африка , Афганистан, Ирак и Сирия! За нас изграждането на огради по границите на страните е образ на не-свободата, ксенофобията, предразсъдъците. Новите телени стени разграждат вярата и желанието на нашите страни с млади демокрации да следват правовите принципи на международния ред. Ние протестираме срещу това движение назад, към старите авторитарни практики, където олигархични малцинства и не-либерални елити управляват живота на обществото. Ние съобщаваме отговорно и тревожно, че корпоративните медии в Централна и Източна Европа всекидневно мултиплицират и още повече ще излъчват послания, родени от страха, груповия егоизъм и националния изолационизъм, вместо императивен етос на състрадание към бягащите от войната и диктатурите жени и деца от Близкия Изток и Азия.

Ние, учени, журналисти, писатели, преподаватели, ние, студентите и гражданите на Европейския съюз, казваме категорично – не сме съгласни! Бежанската реалност иска стратегии за увеличаване на наличния човешки, демографски, икономически потенциал на приемащото общество, на развитие на доброволческия му капацитет, на максимално стимулиране на толерантността. Ние казваме "Не" - на отблъскването", "Да" - на ефективното сътрудничество! Не желаем реториката на бившите ни режими, когато гласът на всеки един от нас нямаше значение. Въпреки ужаса от настъплението на Ислямска държава, въпреки нарастващото число невинни жертви на варварските атентати, ние не можем да се откажем от основната функция на Европа: човешката солидарност. Затова ние призоваваме да се противопоставим заедно на расизма, на антиимигрантското законодателство, на дискриминацията на чужденеца, на третирането на бежанците като бройки, бреме, второкачествени същества.

Нека съхраним образа на Европа като диалог! Нека не превръщаме Европейския съюз в множество оградени с бодлива тел парцели!

София, 15 ноември, 2015

Подписали: Ана Пашчешняк, Доц. Анастасия Пашова, Проф. Анна Кръстева, Проф. Антоний Тодоров, Антонина Желязкова, Виктор Лилов, Д-р Георги Зеленгора, Проф. Георги Карасимеонов, Георги Папакочев, Деница Сачева, Диана Иванова, Проф. Евгения Иванова, Елена Дянкова, Емил Коен, Златко Енев, Проф. Ивайло Дичев, Доц. Иван Евтимов, Проф. Йот Пънзару, Калинка Василева, Костадин Бонев, Крис Енчев, Доц. Кристина Попова, Лазар Влашчеану, Проф. Лиляна Деянова, Проф. Майя Грекова, Малина Петрова, Мариета Цанова, Марин Бодаков, Марина Лякова, Мартина Балева, Мария Черешева, Марко Хайдиняк, Марта Методиева, Митко Новков, Доц. Михаил Иванов, Моника Писанкънева, Проф. Надя Данова, Нидал Клайф, Проф. Николай Аретов, Д-р Нурие Муратова, Доц. Петър Воденичаров, Доц. Петър Кръстев, Радост Николаева, Руслан Трад, Светла Бъчварова, Светла Енчева, Силвия Чолева, Тони Николов, Юлиана Методиева


.


Тагове:   НПО,   грантове,


Гласувай:
28



1. appen13 - Платения СЛУГИНСКИ НПО-офисният планктон от помощното училище за лица с тежки ментални проблеми"Нов български университет"
21.11.2015 11:49
Прав е големия български публицист, преводач и поет Кирил Христов, който с горчивина констатира през 30-те години на миналия век:"Българската интелигенция НЕ Е КАЙМАКА на българския народ, а НЕГОВИТЕ ИЗПРАЖНЕНИЯ"
Платения СЛУГИНСКИ НПО-офисният планктон от помощното училище за лица с тежки ментални проблеми и продажна АНТИ-БЪЛГАРСКА НПО-прислуга "Нов български университет" явно е бил принуден да си заработи подаянията, които ПРЕЗРИТЕЛНО И С ОТКРОВЕННО ОТВРАЩЕНИЕ му ПОДХВЪРЛЯТ неговите НПО-работодатели, като на евтина проституираща и ПРОДАЖНА ПРИСЛУГА с тази ШИЗОФРЕНИЧНА "декларация" !
цитирай
2. podvodni - Подкрепям с две ръце !!! Аз също ...
21.11.2015 12:09
Подкрепям с две ръце !!!

Аз също съм против расизма, негрите, арабите и чифутите !!!
цитирай
3. nagodi62 - Прости им Господи! Това са децата на ...
21.11.2015 12:15
Прости им Господи! Това са децата на демокрацията.
цитирай
4. bojil - За света не е опасен расизма, а ре...
21.11.2015 12:18
За света не е опасен расизма,а религиозният фанатизъм във всичките му разновидности- това историята го е доказала хиляди пъти,и ще продължи да го доказва! А глупости и смешки като "расизъм", "ционизъм", "антисемитизъм" и "нацизъм" са създадени за заблуждение на масите!
цитирай
5. freeoldmen - 1. appen13
21.11.2015 12:19
Интересно е да споделят тези видни интелектуалци как са се организирали,
кой е бил инициаторът, на кой форум е станало подписването на историческата декларация...
цитирай
6. freeoldmen - 2. podvodni
21.11.2015 12:23
Забеляза ли тънкото подсещане на стадото:
"Предупреждаваме, че необратимите климатични промени, ще рекрутират още по-неизчислими вълни от бежанци."?

Не знаели на кой свят се намират интелектуалците, а?
цитирай
7. freeoldmen - 4. nagodi62
21.11.2015 12:25
Повечето се мислят по-скоро за бащи, майки и такива по средата на демокрацията.
цитирай
8. freeoldmen - 5. bojil
21.11.2015 12:28
Специално за България гореподписалите се са по-голяма заплаха.
Такива като тях са окупирали всички стратегически места, където се
промиват мозъци.
цитирай
9. freeoldmen - Сред достойните интелектуалци изпъква Мартина Балева,
21.11.2015 12:47
осъществила исторически пробив с изследването си по мита за "Баташкото клане",
който се оказа изцяло изфабрикуван от грозни сили, целящи да разбият
българо-турската дружба...

"Българката Мартина Балева, която скандализира родината си преди три години, защитавайки публично теза в Берлинския свободен университет, че Баташкото клане е художествена измислица, междувременно е станала доктор в Берлин-Бранденбургската академия на науките. На 18 май т.г., вече като пълноправен член на международната академична общност, д-р Балева е участвала в авторитетен едномесечен форум в Хумболтовия университет, представяйки темата си „Изкуството и национализмът на Балканите, в частност България“. Там, според свидетели, е била остро атакувана от присъстващите учени от други държави. Балева опитала да защити тезата, че по време на Априлското въстание у нас нямало развита колективна памет, че картините от въстанието били рисувани десетилетия по-късно по снимки, а самите снимки били режисирани от фотографите. Фотографите пък били изпращани тук от продуценти, които им плащали. Още нещо, по-скандално, самото Априлско въстание било битово скарване между българите и мохамеданите, също така броят на избитите бил много по-малък от твърдяното после от историографите, защото били прибавили към сбора и трупове, които били от битките през 1878 г."
цитирай
10. mt46 - Тези са слепи, че
21.11.2015 12:49
светът се променя. Робуват на догми, на идеология. Дали догматизмът е комунистически, или е неолиберален, евроатлантически - все е догматизъм, който често се изражда във фанатизъм... Тези "интелектуалци" бръщолевят почти по същия начин, по който бръщолевеха повечето партийци през соца...
цитирай
11. freeoldmen - Друг титан на Истината, Д-р Георги Зеленгора"
21.11.2015 12:56
"Д-р Георги Зеленгора накара множеството да настръхне, когато каза, че е проследил идентичността на помаците в Турция и че това ядро отсъства в българската помакология. Всъщност той е правил теренни изследвания в Турция в продължение на 3 г. Установил, че помаците там са двойно повече отколкото в България – продукт на различни изселнически вълни. Че названието “помак” е единствената свързваща нишка между тях."

Негово е и разкритието, че съществува помашки език.


цитирай
12. freeoldmen - 11. mt46
21.11.2015 13:01
Стилът, надъхаността, изразните средства на обръщението, ако заменим
само някои опорни точки, спокойно можеше да бъде отпечатано на първа страница
в "Работническо дело" през 1978-а година.
цитирай
13. freeoldmen - Друг герой на нашето време, ученът, доказал,
21.11.2015 13:18
че насилствено ислямизиране в България по време на благотворното
Османско присъствие е поредната лъжа, това е Антонина Желязкова.

Международен център по проблемите на малцинствата и културните взаимоотношения (IMIR)

Председател - Антонина Желязкова

Ул. Антим І № 55
София 1303
Тел. 02/832 31 12; 832 40 44; факс: 832 00 15
цитирай
14. freeoldmen - Кой е Виктор Лилов?
21.11.2015 13:23
Първият български политик, който призна своята различна сексуалност, влиза в битката за кмет на София.

Виктор Лилов е музикален мениджър и издател, а кандидатурата му беше издигната от ДЕОС - партия, която се роди от протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски.

Той разясни и заложеното в предизборната му програма узаконяване на незаконни постройки единствено жилище. „Смятаме, че продължаващото съществуване на подобен законен вакуум, който пречи да се легализират тези жилища там, където е възможно и не се засяга частна собственост, е един сериозен фактор, който обаче влияе върху начина, по който ромите гласуват. Много често се действа със заплахи, че жилищата им ще бъдат съборени точно преди избори, като по този начин се упражнява контролиран вот. Има доста партии, които използваха този механизъм, за да печелят гласове”, посочи кандидат-кметът.
Ако влезем в Столичния общински съвет, ще настояваме да се потърсят законови регламенти, така че жилищата, където е възможно, да бъдат узаконени, а там, където е невъзможно, да се търсят алтернативи, допълни той.

Лилов отбеляза, че в листата за общински съветници на ДЕОС ще има роми на избираемо място. Според него ромите трябва да участват сами в решаването на собствените си проблеми.

Гей браковете трябва да бъдат легални, каза още той. Това е човешко право, което не може да бъде отказано, аргументира позицията си Лилов.

Кандидатът за столичен кмет каза още, че има партньор в живота, който го подкрепя изключително много.
цитирай
15. freeoldmen - Кой е проф. Георги Карасимеонов?
21.11.2015 13:42
Проф. Георги Карасимеонов (1949) е един от учените, обявени на 14 март 2012 г. сътрудници на бившата Държавна сигурност при проверката за принадлежност на ръководните длъжности в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Член е на общото събрание на Международната политическа асоциация (1991-1998), председател на Българската асоциация на политическите науки (1991-1998), член на Изпълнителния комитет на европейската мрежа за политически науки от 2001 г., зам.-председател на Комисията по социология, политология и философия към ВАК (1995-1998).
Член на научна комисия по философски, социологически и политически науки във ВАК от 1990 г.
Гостуващ професор в четири университета в щата Охайо в САЩ. Преподава и в университета в Оребро в Швеция и изнася лекции в САЩ и Западна Европа.
Председател е на Българската политологическа асоциация. Изпълнителен директор на неправителствения Институт за политически и правни изследвания. Главен редактор на сп. „Парламентарна демокрация”.
Член на ръководството на Европейския консорциум за политически изследвания и на Международния комитет за парламентарни изследвания.
....
Както виждаме, дялан камък.
цитирай
16. freeoldmen - Емил Коен, негови цитати:
21.11.2015 14:06
"Престъплението „Възродителен процес“, ако съдим за него по крайния резултат, т. е. по изгонването през лятото на 1989 г. на повече от 300 000 турци вън от пределите на България, е напълно съпоставимо с нацисткия геноцид и със сталинските репресии срещу „народите-предатели“, т.е. насилственото изселване в степите на Казахстан през 40-те години на миналия век на татари, чеченци, ингушети и други малки народи заради „съглашателството им с хитлеровите нашественици“.

"Защото скритият лайтмотив на цялата образователна програма по история и литература на България още от Освобождението насам е внушението за „турското робство“. Това е въпреки завета на Левски и на Ботев, че те се борят срещу чорбаджии и изедници, а не срещу „турския народ“. Националната митология, митът за Робството и за Освобождението, митът не като нещо непременно лъжовно, а като т. нар. „голям разказ“, естествено тласка младите към неприязън към „турците“.

...
Както виждаме, майстор по насаждането на вина.
цитирай
17. freeoldmen - Проф. Ивайло Дичев, цитати:
21.11.2015 14:14
" Расизмът в България се шири необезпокояван - от басейните до Народното събрание. Всяка втора стена в София е окичена с пречупен кръст, безброй са расистките сайтове и страници в интернет. 25 години никой не обезпокоява тези страсти и те избуяват - появи се сравнително новият за нас антисемитизъм, например. Тия страсти са опасни, защото определени групички ги индуцират и усилват. Но расизмът е по-повърхностното, идеологическо измерение на проблема. По-тежкото е провинциалното местничество, което е ефект на нашата недомодернизираност. Тук си е моето, аз ще решавам. Ще сложа значи стол на улицата, за да не ми паркира никой пред къщата, даже ще бетонирам едни колци, без да питам никого. Нямам право да го правя, но някак смятам, че ми се полага. А другият човек - циганин, сириец, англичанин - той ще се съобразява с мен, защото аз съм тукашен.
Нали разбирате, не боравим с права, а с привилегии - чуждият няма права, та ако ще да живее на съседната улица.... Едно такова етническо, племенно разбиране на света. От него следват и омразите. Гостоприемството е двусмислено нещо, ако казвате, че българинът е гостоприемен, това значи, че му признавате правото да се разпорежда с мястото, където живее. Не просто с дома си, който юридически е негов, но с улицата, квартала, града."
цитирай
18. mileidi46 - Бре!! тия колко емигранти са п...
21.11.2015 14:35
Бре!!
тия колко емигранти са приютили в дома си!!??
Да демонстрират как ги интегрират!!
Или поне няколко циганета!!
Безочници...
цитирай
19. freeoldmen - Проф. Майя Грекова, цитати:
21.11.2015 14:37
"Съображения от типа, че съществуват гета, защото видите ли ромите са нецивилизовани, не искат да живеят като останалия свят, имат свои ценности и не искат да живеят заедно с нас са несъстоятелни и нещата се завъртат в един безкраен кръг, от който излизане сякаш няма. Но тези гета така или иначе са създадени и те са създадени до голяма степен от другите, които придават на ромите някакви негативи.

Освен ромите, има ли малцинства у нас обособени по други признаци?

По етнически признак със сигурност у нас са турците. Независимо от всичко, което се случва у нас през последните 20 г., независимо от мощното присъствие на представители на турската общност в политическото пространство, така или иначе негативното белязване на турците остава, независимо от аргументите, че нали знаете по села и паланки, в малките градчета българи и турци живеят добре заедно и т.н. И това е така. Но публично валидният образ на турците е до голяма степен негативен и той се актуализира във всяка една проблемна ситуация, която възниква на различни равнища."

"аз не приемам твърденията, които много пъти се лансират в публичното пространство, че ние българите сме много толерантни. Аз не мисля така. Не мисля, че имаме основание да се смятаме за такива."

....
цитирай
20. freeoldmen - 19. mileidi46
21.11.2015 14:42
Не са приютили никого, естествено, но знаят как трябва да постъпят плебеите.
Само следи в цитатите на демократичните герои, които поствам, как като
ярка червена линия изпъква грижата им за циганина, турчина, мигранта, но за
българите- само лошо или нищо...
цитирай
21. freeoldmen - Марта Методиева
21.11.2015 15:06
"10 години води рубриката „По света” в изданието на „Обектив” на Българския хелзинкски комитет, в който членува в продължение на три години."

Обективна работа, ви казвам...
цитирай
22. freeoldmen - Митко Новков, цитат:
21.11.2015 15:11
"Има някакъв уклон към мазохизъм да избереш за филм на столетието “Време разделно”. Особено ако си спомним, че най-напред заглавието на лентата е било “Време на насилие”; впоследствие романното наименование се приплъзва под филмовото. Нам някак не ни се ще да забравим, че сме били жертви, нещо повече – непрестанно се фукаме, че сме жертви. Личи и по упоритото ни настояване да наричаме робство една система, в която, вярно, робство е съществувало, но съвсем не като главен източник на производителна сила."
цитирай
23. freeoldmen - Доц. Михаил Иванов, цитат:
21.11.2015 15:24
"Делото за радикален ислям в Окръжния съд в Пазарджик е опасно, защото създава напрежение на религиозна основа, заяви доц. д-р Михаил Иванов, преподавател в Нов български университет и съветник по етническите въпроси на президента Желю Желев.

„Обвинителният акт, който съм прочел, е несъстоятелен в много пунктове. Прокуратурата трябва внимателно да си изясни какво значи проповядване на антидемократична идеология“, каза доц. Михаил Иванов в ефира на БНР."
цитирай
24. freeoldmen - Моника Писанкънева
21.11.2015 15:31
Моника Писанкънева е 31-годишна, родена в Пловдив и завършила английската гимназия там. Следва после философия и английска филология в СУ "Св. Климент Охридски". През 1997-1998 г. специализира "Gay and Lesbian Studies" в Амстердам със стипендия на "ТЕМPUS". С връщането си прави лесбийска секция към Българската гейорганизация "Джемини". В момента е хоноруван лектор в Нов български университет, където води курс "Сексуални идентичности в постмодерното общество". Редактира международното списание "Fair Play" на коалицията от феминистки организации на Югоизточна Европа "KARAT". Превежда книги с гей- и лесбийска проблематика. До края на годината ще излезе преведената от нея книга "Разкриване пред родителите" на издателство "Вирга".

Цитатче и от това нещо:

"Това, за което всъщност искам да говоря в медиите, е как би трябвало да се промени българското образование и законите ни, за да отговорят те на нуждите на различни сексуални, етнически и други малцинства. Отношението към хомосексуалните в обществото ни е политически проблем, а не въпрос, който касае само индивидуалната сексуалност. "Джемини" е политическа организация, която, надявам се, в близко бъдеще да има по-значително политическо присъствие в обществото ни.
Жената има нужда от вагинално удоволствие. Изкуствен фалос, да. Един заместител. Хубаво е, че той може да бъде заместен. Едно време се е смятало, че лесбийките единствено се лижат, доставяйки си само клиторно удоволствие. Това е много остаряло схващане. Двете заедно са творци. При лесбийския секс почти винаги има редуване в задоволяването. Аз определено съм привърженик на редуването.

Българските родители очакват внуци. Аз се надявам моите родители да преодолеят тази ограниченост, която им е от възпитанието. До момента не съм имала желание да родя дете. Винаги съм гледала на този факт като на нещо натрапено ми от обществото. Аз не виждам защо всяка биологично здрава жена трябва да участва в процеса на възпроизводство."
...

Така де, за какво да раждаш, те мигрантите си идат готово направени.
цитирай
25. freeoldmen - Проф. Надя Данова
21.11.2015 15:42
"Точно преди година, на 26 юли 2013-та, бе представен двутомникът „Депортирането на евреите от Вардарска Македония, Беломорска Тракия и Пирот. Март 1943. Документи от българските архиви”. Издаден с помощта на Български Хелзинкски комитет, под редакцията и с коментарите на Надя Данова и Румен Аврамов, сборникът целеше да внесе нотка отрезвяване сред оглушителните мажорни тонове на самовеличаещото честване на 70-годишнината от онова, което стана прието да се нарича „спасяване на българските евреи“. Да предложи фактологична балансираност в представянето на сложни и многопластови събития, които академични историци, културтрегери, политици и професионални патриотари продължават да четат и експлоатират просто и еднопланово ."
....

Еврейската благодарност край няма...
цитирай
26. freeoldmen - Доц. Петър Воденичаров.
21.11.2015 16:03
" Дори из коридорите на университета упорито се говорило че откачилият преди няколко месеца доцент
Пиер Воденичаров, който по съвпадение или не също е отявлен хомосексуалист,
изпаднал в тежкото си състояние именно поради тази причина. Покрай Нова година известният доцент по социолингвистика Петър Воденичаров шашардиса след новогодишните празници жителите на село Тешово с неадекватното си поведение, приличащо на отчаяна депресивност. Той изхвърли от шикозната си вила цялата покъщнина, заедно с телевизора и другата техника, дори дървата, с които се е отоплявал. Отказвал всякакъв контакт на всички, които искали да се видят и чуят с него, мобилният му телефон пък бил изключен от месеци. Притеснените жителите на Тешово правили многобройни опити да предизвикат разговор с него и да разберат причината с цел да му помогнат, но адекватна реакция от негова страна нямало. Те уведомили и колегите и началниците му в ЮЗУ, чиито коментари били доста уклончиви, в смисъл, че той си е нормален, но може би практикува “йога”. Тешовлии коментират, че не са чули йогите да изхвърлят всичко от къщата си. Буквално дни преди това Пиер Воденичаров е постъпи така и с апартамента си в квартал “Струмско”, откойто пак по съвпадение или не е мъртвият Иван Тумбалов. След като и от там оттам изхвърлил цялата покъщнина, смахнатият доцент хванал автобуса и заминал за китното Неврокопско село Тешево където има луксозна вила и продължил с истеричният си ритуал.. Близки на известния доцент обаче ни казаха под сурдинка че основната причина за състоянието му, била разпадналата се любов на Пиер с двадесетгодишният Вальо от село Господинци, Гоцеделчевско. Буквално дни преди да изпадне в невижданият си транс, Пиер получил жесток sms, от любовникът си и полудял. Свидетели на нервните му пристъпи, озадачено ни признаха че, през дебелите дувари на старата къща в Тешево, са се чували отчайващи вопли от рода на „Вальо обичам те!Върни се!”.
цитирай
27. freeoldmen - Силвия Чолева
21.11.2015 16:16
Митко Новков за Силвия Чолева:

"Някой, с някои, някога, някъде, някак си определение за/на Силвия Чолева: "еблива въртокъщница". Определение пейоративно, зло, целящо да обиди, но заедно с това не без мъничка, микрон(н)ос(т)на истина; ала с огромна интуиция. Истината in minimum - може би във "В забранения град": "Да се любим е далечно, / желано, но странно и страшно. / Отровно е даже, умира се от / това желание да ме чукаш, / да те чукам, / да си бъркаме в дупките с думи, / да се наебем насред стаята, / насред плажа, морето, природата, живота, / световете далечни, / които свободно се леят в смъртта." Интуицията in maximum: коитусът, копулацията, чукането, ебането (нека не се срамуваме от думите, те въобще не са виновни за смислите, влагани им от нас) са висша форма на сливане, единение, на взаимно достигане и докосване, на, нека го кажем сложно и с претенция, най-интензивна тактилна сензитивност; следователно този/тази, който/която по някакъв начин желае света, иска го, копнее го, той/тя не може да осъществи своя блян без да заяви, да артикулира, да посочи: "Как искам да се любим ето така: / Седнала, / с високо вдигната пола, / с високо вдигнати крака / върху теб на стола / пред пишещата машина. / Бавно, много бавно да се спускам, / докато пръстите на краката / опрат в пода, мазето и по-натам, / а после още по-бавно / да се издигам, / докато изляза от пейзажа" ("Любовта на глухонемите"). Тъкмо това епиталамическо "непрекъснато / да влизаш и излизаш" е нервът на писането на Силвия Чолева, нейният опит да го облече в слово и това слово непременно, задължително, без никакви уговорки и условности е и трябва да бъде чувствително."
цитирай
28. freeoldmen - Юлиана Методиева
21.11.2015 16:26
Юлиана Методиева е журналист. Главен редактор на в. „1000 дни”. Съосновател на правозащитната организация БХК и главен редактор на нейното издание „Обектив” от 1994 до 2014 г. Автор на социологически изследвания, свързани с медийната свобода, антисемитизма, толерантността и малцинствата. Автор на 3 книги и десетки публикации в различни издания. Сценарист на документалния филм „Те, другите” (режисьор Ани Йотова). Основен спомоществовател на двутомното издание „Депортацията на евреите от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и Пирот. 1943“ (автори Румен Аврамов, Надя Данова (2013).

...

Готини теми за книжки.
Благодарни...
цитирай
29. of4arsnakovalnia10 - http://blog.bg/index.php?all=2
21.11.2015 17:35
Подкрепям.
Винаги съм бил ЗА чиста и независима България.
Чиста като националност и независима като... национализъм.

ПС: Извини ме, че се възползвах от трибуната да дам линк в заглавието за един /ти знаеш/ по-"различен" прочит на "първа".
Все пак съм виден комплексар и държа да бъда там.
хах

Поздрави!
цитирай
30. merlin68 - Плати на дебила, наречи го интел...
21.11.2015 17:41
Плати на дебила, наречи го интелигент, пусни го по всички телевизии и той ще продаде майка си от удоволствие.
цитирай
31. blackpredator - иииии, Олдмен
21.11.2015 17:45
къф букет от плевели си постнал!
има да пасЪт кратунковците...;)
цитирай
32. freeoldmen - 29. of4arsnakovalnia10
21.11.2015 17:55
Според широко либералните възгледи на интелигенцията, подписала се горе, ти
си пещерен националист, останка от мрачното минало, подлежаща на елиминиране
чрез облъчване на децата ти.
цитирай
33. freeoldmen - 30. merlin68
21.11.2015 18:08
Тези са предимно преподаватели в НБУ и Югозападният университет, повечето
имат фондации, спонсорирани от други НПО- та, публикуват в едни и същи
сайтове като Marginalia, сайта на БХК, Дневник, Mediapool, Капитал...
цитирай
34. of4arsnakovalnia10 - ха ха ха - зная си аз, че умееш да се изказваш кратко и ясно (а не като мен /ли?!/)
21.11.2015 18:08
freeoldmen написа:
Според широко либералните възгледи на интелигенцията, подписала се горе, ти
си пещерен националист, останка от мрачното минало, подлежаща на елиминиране
чрез облъчване на децата ти.

Съгласен съм, фрии.
Аз съм си у пещерата /дори с оф4иците накуп/.
Въпросът е, че тя, пещерата, има тоалетна.
/абе ква е таа кОлтурнУст от оф4ар кат мен - има си кенеф/
И нали се сещаш, че псевдоинтелектуалците не са дори в него, а можеш ги съзря, ако надникнеш в дупката.

ПС: Само Децата ми да не закачат, защото там стрелям на месо!
(и оф4ицата, мИлинката)
цитирай
35. freeoldmen - 31. blackpredator
21.11.2015 18:10
Хубаво калейдоскопче се получи от Строители на нова България.

Сами се сбраха за портрет.
цитирай
36. freeoldmen - 34. of4arsnakovalnia10
21.11.2015 18:15
Къде ще ходиш, нали, ако искаш да се образоват, трябва да ги пратиш
в университет?
И там чакат е тея педагози.

Не си мисли, че в техническите университети е различно.
цитирай
37. of4arsnakovalnia10 - Малко океанословие. хах
21.11.2015 18:43
freeoldmen написа:
Къде ще ходиш, нали, ако искаш да се образоват, трябва да ги пратиш в университет?
И там чакат е тея педагози.
Георги Стоименов, като отговор написа:
Не навсякъде, фрии. Не навсякъде.
Не навсякъде и не всички педагози са такива.
Писах един път за мой Приятел от махалата.
Преподавател по право /бивш съветник на Желю Желев/, който пише двойка дори в правна светлина на изпита, написаното от студента му да е перфектно, ако е написано неграмотно, с правописни, синтактически, морфологични и т.н. грешки.
И е прав.
Защото адвокатът /журналистът, педагогът/ не е /са/ хайтехнологик /примерно/, че да е допустимо езиковата култура да не е на ниво.
Освен това аз съм привърженик на едно ново, прогресивно разбиране по отношение на образованието. Мисля, че беше ливанец /или израелец - не си спомням/ основоположникът му.
Но това е друга /ли?!/ тема.


freeoldmen написа:
Не си мисли, че в техническите университети е различно.
Георги Стоименов, като отговор написа:
В някои да.
Имам предвид: в някои е различно.
Например в СофтУни.
И то не само защото изучаваната материя е специфична и няма как да има такива преподаватели...
А и дори само за факта, че повечето преподаватели са млади хора.
Много млади хора.
Но това не и прави /да не си помислиш/ непрофесионалисти.
Давам ти пример:
Имам... познат /не мога да го нарека приятел/, който е Доцент в СУ.
Компютърджия /уж/.
Ами... гола вода ти казвам.
И ти давам пример: Преди месец, Наков /основателя на СофтУни/ беше завел едни дечица от математическата гимназия в София, в 7-ми клас, в СофтУни.
Ами казвам ти - глътнах си свирката /присъствах с моя Убосник на една лекция/.
Дете в 7-ми клас ти казвам ми скри топката как обяснява /дори/ на зрели мъже някои принципи в сферата на програмирането.
Ти му задаваш конкретен въпрос, а то директно ти коди решението.
На момента!
Изтръпнах ти казвам.
От гордост, че имаме такива Деца и в тях ми е Надеждата, Френд

Извини ме за разводняването, но е по темата.
цитирай
38. leonleonovpom2 - Здравей, Димитър!
21.11.2015 18:56
Какво да обсъждаме негодници!
Най - добре е всеки от тези " благородници" да вземе в къщата си поне по 20 от тези нуждаещи се и да поеме пълната им издръжка!
На това бе посветен постингът " Дайте , да дадем"

Приятна вечер!
цитирай
39. freeoldmen - 37. of4arsnakovalnia10
21.11.2015 19:08
Този преподавател с двойките, съветника на Желю Желев, е един
от подписалите обръщението, доц. Михаил Иванов.
Виж коментар 23.
цитирай
40. freeoldmen - 38. leonleonovpom2
21.11.2015 19:09
Точно го каза, негодници.
Но си присвояват правото на единствени морални съдници.
цитирай
41. born - Фрий, докато четях възвишеното ...
21.11.2015 19:13
Фрий, докато четях възвишеното възвание бая се зачудих, че публикуваш такова откровено провокаторско съчинение, като в главата ми се прокрадоха страшни мисли, дали на стари години не си решил да ставаш педераст, гей или нещо подобно. Не се реших да гласувам по тези причини. С голямо облекчение прочетох коментарите и особено внимателно характеристиките на цялата цитирана компания. И се успокоих за теб ! Сега за мен изникна дилемата как да гласувам: ако е с плюс, значи съм в унисон с цялата антибългарска / а и защо не антиевропейска/ пасмина, ако пък е минус, значи не съм човечен по принцип. Така че решавам да гласувам с абсолютен минус на педерастко/лесбийско/продажната компания, която ме усъмни още с автоидентифицирането си /преподаватели, журналисти, преводачи, правозащитници и пр. сволочь/. И с абсолютен плюс по отношение твоята позиция /която напълно подкрепям/ и твоите коментари, разкриващи и на слепите за какво става въпрос. Дано слепите да прогледнат. Поздрави
цитирай
42. freeoldmen - 41. born
21.11.2015 19:38
Трогателно единодушие наблюдаваме между елитни преподаватели,
ЛГБТ активисти и журналисти в това обръщение.
Все едно са надушили, че са от една порода.
цитирай
43. of4arsnakovalnia10 - http://of4arsnakovalnia10.blog.bg/technology/2015/11/21/tova-ako-e-istina-e-bezumno-po-diavolite.1408843#last_comment
21.11.2015 20:05
freeoldmen написа:
Този преподавател с двойките, съветника на Желю Желев, е един
от подписалите обръщението, доц. Михаил Иванов.
Виж коментар 23.

Да беше "Този преподавател с двойките, съветника на Желю Желев, ДА НЕ БИ ДА е един от подписалите обръщението, доц. Михаил Иванов?" да не ти кажа, че не винаги си прав и дори често грешиш.
Ами не е, Фрии!
Определено не е и няма как да е визирания от теб.
Писах "Приятел". А аз си подбирам Приятелите.

След 30-ти ноември ще публикувам често мои снимки.
Ще има и с въпросния.
/ако ми позволи/

Страхотен човек.
ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН И РАДЕТЕЛ ЗА БЪЛГАРЩИНАТА!

ПС: Понеже Френд Борн е коментирал /а и други може да го направят/ - та да кажа, че линка в заглавието не е вече актуален.
Става въпрос за 4-ти мой коментар там.
цитирай
44. getmans1 - http://chara.blog.bg/politika/2014/10/14/prof-antonii-todorov-tova-biaha-izbori-na-otchaianieto.1304666
21.11.2015 20:39
Прескочих егото си, точно заради егото си!

Другите които би трябвало да те подкрепят в този манипулативен постиг, ще ги намериш в посочения линк или ... или в статистиката си.

Не си прави труда да ми правиш реплика или отговаряш, нито въпрос съм задал нито диалог търся.
цитирай
45. freeoldmen - 44. getmans1
21.11.2015 21:00
E,и?
цитирай
46. freeoldmen - 46. brancaleon
21.11.2015 22:03
Да не мислиш, че им дреме за обществото?
Просто са им спуснали мероприятие, изпълнили са го, и сега кротко чакат
финансовото поощрение.
цитирай
47. oranjevia - Тия трябва в Анадола и по- надолу да ...
21.11.2015 22:31
Тия трябва в Анадола и по- надолу да ги пратиме -ако се се върнат ще са обогатени.
цитирай
48. alexs - Ами като задуха вятъра на промяната ...
21.11.2015 22:38
Ами като задуха вятъра на промяната къде ще се крият тези нека си припомнят как са бягали такива интелектуалци от Сайгон за Вашингтон ама не е имало място в самолетите за всички! И тези страни които са се отървали от такива "интелектуалци'" са тръгнали напред
цитирай
49. freeoldmen - 48. oranjevia
21.11.2015 23:26
Те и без това бленуват за Златните пет века, когато в Анадола
без тескере се е ходило...
цитирай
50. freeoldmen - 49. alexs
21.11.2015 23:28
Не им се ще да знаят, че покровителите им са предали досега всички
нещастници, които са им се кланяли.
цитирай
51. dinkov - Динков
21.11.2015 23:49
Любовта към България в сърцето се носи, със сърцето умира. Разбира се, че да си обичаме Родината, без значение на какво дередже в момента ни е държавата, това е съвсем естествено. Разбира се, че т.н. бежанска вълна е реална и може да се превърне в заплаха. Разбира се, че атентатите са чудовищни и античовешки и е съвсем нормално човек да е погнусен от тях, но въпреки всичко трябва да запазим човешкото в самите нас. Не споделям публичните изяви на по-голямата част от подписалите, а на тази за Батак колкото и да се мъча не мога да е разбера и категорично не съм съгласен с нейните писаници, но въпреки това сложих +, защото човек в каквато и обстановка да попадне най-напред трябва да си запази човещината. Мисля, че трябва да се изработи метод с който да се разграничават икономически емигранти и бежанци и да се подхожда различно. За ислямисти и радикално настроени които идват за да вредят трябва пълна безкомпромисност. За това плащаме на службите за да ги откриват и да ги елиминират, но да не помогнеш на човек който има нужда и е в безизходица и натъртвам имаш възможност това не е християнско, не е човешко. Според ВЪЗМОЖНОСТИТЕ си категорично смятам, че трябва на прокудените от воините хора да им помогнем, поради елементарната причина, че и те са хора, а ние сме човеци. Разбира се това е мое мнение и никой не е длъжен да е съгласен с него.
Ицко
цитирай
52. dobronameren - Срещу имената от НИЕ в коментарите са се подписали:
22.11.2015 08:07
appen13, podvodni, nagodi62, bojil, mt46, mileidi46, of4arsnakovalnja10, merlin68, blackpredator, leonleonovporn2, born, brancaleon, oranjevia, alexs и freeoldmen, разбира се, който в коментар 35-ти казва: "Хубаво калейдоскопче се получи от Строители на нова България. Сами се сбраха за портрет."
цитирай
53. getmans1 - Дали тези от списъка „НИЕ“ правят някаква разлика от това в което са възпитавани и от ...
22.11.2015 09:38
dobronameren написа:
appen13, podvodni, nagodi62, bojil, mt46, mileidi46, of4arsnakovalnja10, merlin68, blackpredator, leonleonovporn2, born, brancaleon, oranjevia, alexs и freeoldmen, разбира се, който в коментар 35-ти казва: "Хубаво калейдоскопче се получи от Строители на нова България. Сами се сбраха за портрет."


... значението на новата думичка „мултикултуризъм“, силно се съмнявам?!
В какво бяхме възпитавани в годините с „Детските асъмблеи“, „Младежките и студентските фестивали“, „Пролетарската солидарност“ с угнетените от цял свят и не на последно място какво целяхме с „износа на революции“?

Е има някаква разлика но дали е съществена, и да, и не!?!
цитирай
54. freeoldmen - 52. dinkov
22.11.2015 10:26
Всички имаме човешки чувства, но само такива като подписалите се ги
осребряват успешно.
цитирай
55. freeoldmen - 53. dobronameren
22.11.2015 10:30
Е, бай Добронамерен, така брилянтно ни затапи сите!

Евала, бях почнал да се притеснявам, че с възрастта даваш фира
и напоследък пишеш само скучни глупости.
цитирай
56. freeoldmen - 54. getmans1
22.11.2015 10:45
Мултикултито е отдавна провалил се експеримент на корпотокрацията,
дори Меркел го сподели през зъби преди няколко години, но все още го прилага.
Защо ли?

Бедни ми, бедни Гейти! Действително ли мислиш, че тази беда, в която
пропаднаха белите страни, щеше да е възможна, ако имаха "тоталитарни"
социалистически държави?

цитирай
57. bojinkata - светът се променя. Робуват на до...
22.11.2015 11:39
mt46 написа:
светът се променя. Робуват на догми, на идеология. Дали догматизмът е комунистически, или е неолиберален, евроатлантически - все е догматизъм, който често се изражда във фанатизъм... Тези "интелектуалци" бръщолевят почти по същия начин, по който бръщолевеха повечето партийци през соца...

Не, те са платени!
цитирай
58. podvodni - Бих се учудил много, ако блоговите ...
22.11.2015 11:46
Бих се учудил много, ако блоговите топ идиоти не бяха се разписали под такъв постинг. И го правят по перфектният очакван начин в режим гузен не гонен бяга, защото това писание разбива идиотската им соросопитечна теза, че антибългари били единственно русофилите.
Явно всеки един радетел на еврогейско-атлантическо-чифутските ценности са далеч по-голям родоотстъпник и национален предател от всички русофили взети заедно.
цитирай
59. of4arsnakovalnia10 - Чакай-чакай
22.11.2015 12:27
dobronameren написа:
Срещу имената от НИЕ в коментарите са се подписали:
appen13, podvodni, nagodi62, bojil, mt46, mileidi46, of4arsnakovalnja10, merlin68, blackpredator, leonleonovporn2, born, brancaleon, oranjevia, alexs и freeoldmen, разбира се, който в коментар 35-ти казва: "Хубаво калейдоскопче се получи от Строители на нова България. Сами се сбраха за портрет."

Добронамерен ли си, злонамерен ли си, това не зная.
Но зная, че аз никъде не съм се подписвал.
Хайде да не се изказваш, ако не от името на другите - то поне от мое, м?!
Щото ако не си разбрал - аз съм ПРОТИВ повечето от нещата, които са писали въпросните НИЕ.
И особено пък да ги изказват от името на гражданите, тоест и мое име.
Ами да си говорят от свое. Да кажат "Ние, долуизброените:", а не "ние гражданите".
Или те са "гражданите", а останалите сме "селяните".

Така, че - с повечето от написаното от въпросните, аз НЕ СЪМ съгласен!
/при все, че съм привърженик на идеалистичната и наивна идея и ми се иска свят без граници и националности, в който всички сме братя/
/и плескаме с ръце - па се прегръщаме.../
цитирай
60. of4arsnakovalnia10 - http://chavdar01.blog.bg/politika/2015/11/21/kak-se-quot-perat-quot-pari-na-isliamska-dyrjava-v-bylgariia.1408826
22.11.2015 14:48
freeoldmen написа:
Тези са предимно преподаватели в НБУ и Югозападният университет, повечето
имат фондации, спонсорирани от други НПО- та, публикуват в едни и същи
сайтове като Marginalia, сайта на БХК, Дневник, Mediapool, Капитал...

Някак си натъртващо звучи това.
/за ВУЗ-овете и особено съчетано с репликата ти КЪМ МЕН/
Но, за да не се повтарям - прочети коментар №4 под постинга от линка в заглавието на този ми коментар.

/нищо лично - просто факти/
Поздрави!
цитирай
61. getmans1 - Добре съм си свършил работата :)))
22.11.2015 22:40
„Бедни ми, бедни Гейти! “
цитирай
62. mihala - Трябваше да стане бъркотия за да се ...
24.11.2015 01:57
Трябваше да стане бъркотия за да се познаят краставите магарета.Прости им Господи защото не знаят какво вършат.
цитирай
63. kvg55 - Приемат се хора, които приемат з...
26.11.2015 20:46
Приемат се хора, които приемат законите, нравите и правилата на страната, в която отиват. Но май турците, които работят в Германия от десетилетия, още не са интегрирани пълноценнно в немското общество. Както впрочем и арабите във Франция. Какво остана за прииждащите с хиляди тълпи, нежелаещи да се съобразяват с нищо, а някои са и подготвени терористи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2679947
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031