Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2017 18:42 - За всеки, който не знае какво става в Сирия.
Автор: freeoldmen Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 6711 Коментари: 14 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


От истински мъж, патриот, християнин.
image

Дахер Ламот

 Колелото на историята се върти, но ние, хората, не се променяме особено, сякаш сменяме само декорите около нас. Сменихме каруците с автомобили, вместо колибите вече имаме лъскави сгради, а мозъците си ги вкарахме в пластмасови кутийки с интернет. Останалото не се променя: войни, ресурси, политика, контролируеми маси, търговия и консумация. 

 

В края на трети век римският император Диоклециан установява тетрархия, като за Египет и Сирия отговарял Гай Галерий. През 303 година, насърчаван от Галерий, Диоклециан подпалва собствения си императорски дворец в Никомедия, след което обвинява и демонизира християните около Антиохия. Следват ужасни гонения, изгаряния, обезглавявания и убийства на християни, в резултат на което са убити свети Георги и свети Пантелеймон.

 

Тази пропагандна техника се ползва от столетия, но поради някакви неизяснени антропогенни закони винаги работи. Работила е за Хитлер, когато е запалил Райхстага. Очевидно днес работи и за САЩ, като основният им инструмент са добре организирани обвинения за „използване на химически оръжия” и „убийство на малки деца”. Това проработи за войните им в Ирак. Тогава изправиха пред Международната комисия за човешки права едно 15-годишно момиче, което със сълзи на очите и сърцераздирателни ридания съобщи на света как е станало свидетел на убийствата на бебета в инкубатори, извършени от иракски войници. Години по-късно се оказа, че тя е дъщеря на кувейтския посланик в САЩ и всичко е било изфабрикувано.

 

За следващата война в Ирак оправданието бе „химически оръжия”, ползвани от Саддам. Вероятно същите, които му даваха, за да ги ползва срещу Иран. В крайна сметка такива оръжия не бяха открити и всичко се оказа... пропаганда. Жалко за стотиците хиляди убити иракчани, съсипаната им държава. Какво толкова? Целта оправдава средствата, а и кой би посмял да постави под съмнение думите на младо момиче, което лее сълзи и обяснява как убиват бебета?

 

Но и как да поставим под критика и намеренията на глобалния разпространител на добро и демокрация в света? Макар и единствените,  използвали атомни бомби срещу цивилни градове в историята на човечеството, Съединените щати са сериозно притеснени от наличието на химически оръжия, и с право – следите от американските химически оръжия още присъстват насред виетнамската биосфера. Така че трябва да им се доверим.

 

 image

 

Колкото и да обвиняваме в липса на въображение американската администрация, в крайна сметка тя отново реши да предложи същата безвкусна пропаганда. Обвиненията срещу Асад валят от 6 години, по няколко пъти на месец. Първото обвинение бе през 2013 г., когато бе използвано химическо оръжие в Хан ал Асал, близо до Алепо. Тогава обаче нещо в сценария се размина и всъщност бунтовниците бяха разкрити. Бившият прокурор към ООН Карла дел Понте сама заяви, че е по-вероятно бунтовниците да са го ползвали, но за наказание на следващия ден бе уволнена.

 

Това не е теория на конспирациите, това са фактите. Сирийското правителство покани международни екипи да разследват случая, но те поради „административни” причини пристигнаха няколко месеца по-късно, на 20 август 2013 г. На 21 август, когато делегацията е още в хотел в Дамаск, избухва следващото обвинение – в Източна Гута, район, намиращ се в покрайнините на столицата, е използвано химическо оръжие. Делегацията напуска Сирия, без да отиде в Хан ал Асал, а Обама започва да тръби как Асад е прекосил „червената” линия.

 

Така стигаме до поредното обвинение - това от 4 април тази година. Това деяние прилича на закъсняла първоаприлска шега. От град Хан Шехун, намиращ се под контрола на „Ал Нусра”, тоест клона на „Ал Кайда” в Сирия, изтичат кадри, в които се виждат обгазени мъртви деца. Само ден преди това „Ал Кайда” отвлича десетки хора от намиращия се малко пт на юг град Хаттаб и те все още са в неизвестност. Според локалните агенции тъкмо те са хората, показани на кадрите. Руските и сирийските военни съобщават, че е ударен оръжеен склад с доставка от Турция. Какви са мотивите на сирийската армия да ползва химическо оръжие в момент, когато печели битките в Северна Хама? Кой наистина печели от цялата история? 

 

Но всички тези факти нямат значение. Израелският премиер Нетаняху изглежда пределно загрижен за сирийския народ, турският президент Ердоган, Борис Джонсън, Франсоа Оланд и още дузина „приятели” дружно като по команда скачат по социалните мрежи и нападат сирийското правителство. 

 

Без доказателства, без резолюции на ООН, без информация, днес, на 7 април, САЩ нанесе удари срещу авиационната сирийска база в района около Хомс. Посочената причина е „химическата атака” в управлявания от „Ал Кайда” град Хан Шехун по доказателствата на кадри, пратени от вездесъщите „Бели каски”, от тези носители на „Оскар” за актьорските си изпълнения. Както добре знаете, „Белите каски” действат само и единствено в райони, управлявани от „Ахрар ал Шам” и „Ал Нусра”.

 

Светът е изправен пред трета световна война. 

 

Но защо е всичко това? Колкото и да ви е смешно, всичко е заради газ. Газови тръби. Ако проследите внимателно картата на Сирия, ще видите, че основният проблем на САЩ и техните коалиционни партньори от Саудитска Арабия, Катар, Турция и Йордания е напредването на сирийската армия от Палмира към Дер Еззор. Това овладяване на територии от страна на Асад ще затвори пътя на тръбите от Катар към Турция и прави разцепването на Сирия безсмислено. Разцепването на Сирия е План Б за американската администрация, след като тя видя, че над 70% от сирийското население подкрепя светското правителство, а не „Мюсюлманското братство” и ислямизираните му метастази. 

 

Отделно като добавим новооткритите находища в Левантийския басейн, картината се изяснява още повече. Всекиму е ясно, че САЩ и коалиция искат да сложат удобна марионетка, използвайки радикалния ислям като инструмент за натиск. Ако пък толкова много искат демокрация, защо не се насочат към Саудитска Арабия, своя най-добър арабски приятел. Там, където християнството се наказва със затвор или смърт, а жените нямат права. Струва ми се, че крещящо там се нуждаят от свобода на словото и демокрация, но може би да имаш безмозъчни, лесно управляеми (чрез имами) консуматори е по-удобно?

 

А сега се обръщам към Американското посолство и „Америка за България”. Уважаеми грантаджии, понеже аз съм от християнски град в Сирия, наречен Махарде, най-големият такъв в страната, бихте ли имали доблестта да финансирате едно начинание? Нали търсите истината? Какво ще кажете да отидем в Сирия и да ми посочите къде има един оцелял християнски град на териториите на т.нар. бунтовници, било то умерени или неумерени? Дайте да вземем онлайн телепрезънс и пряко да предаваме оттам, ако трябва, ще обиколим и питаме всички християни.

 

Готови ли сте на такова начинание? Имам още няколко въпроса? Защо Вашето правителство финансира геноцида над християните? Защо не чух и думичка в американската преса за ежедневните нападения над нашия град от тия умерени уроди, „Джейш ал Изза”? Кой ги финансира. Поправете ме, ако  греша, но САЩ официално не им ли даваше екипировка и пари? Като нападнете сирийската армия, кого нападате? Сирийци, християни, алауити и сунити. Истинските сирийци.

 

 

 image

Християни в Сирия.

 

Също така, бихте ли ми посочили една педя бунтовническа земя, в която не е обявен уахабитско-салафитски шериат? Бихте ли ми обяснили как така ИДИЛ нападна сирийските бази моментално след американските и израелските удари около Дер Еззор, Хомс и Палмира? Бихте ли ми обяснили как така Идлеб е столица едновременно на „Ал Нусра” и на Сирийската свободна армия (ССА)? Защо в самия град Идлеб има табели, на които се забранява на жена да излезе без никаб?

 

Бихте ли ми обяснили защо непрекъснато виждаме американски оръжия и TOW снаряди в „Ал Нусра”? Бихте ли ни казали защо отказвате да признаете „Ахрар ал Шам” за терористична организация, след като основателят й е бивш член на „Ал Кайда”, а сегашният шеф на „Ал Нусра” (или сега „Тахрир ал Шам”), т.нар. Абу Джабер, е бившият шеф на „Ахрар ал Шам”? Бихте ли ни казали защо братовчедът на основателят на ССА разпространява радикален ислям в България? 

 

А на всеки, който мисли, че има, примерно, християнски оцелял град на териториите на бунтовниците, предлагам да си заложи публично цялото имущество, да отидем на място (финансирани, примерно, от „Америка за България”, ако имат капка достойнство) и тогава да говори. 

 

P.S. Уважаеми грантаджии от „Америка за България” и Американското посолство, надявам се да имате доблестта да ми отговорите. Сещам се за една друга сила, която обичаше да се обгражда от сервилни, послушни, безскрупулни агитатори и манипулатори. И пропагандатори. Само че тази система се разпадна и бе обявена отдавна за тоталитарна. За провалена система. Ще е добре да помислите дали да не си повишите малко нивото и да почнете да давате път на критично мислещи, самостоятелни и силни личности, търсещи фактите, а не прилежно да ви лижат... подметките. Онези, които се обграждат от лепкав, подмазващ се боклук, сами започват да смърдят.


.Тагове:   християни,   газ,   Сирия,


Гласувай:
30Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - russofil
07.04.2017 19:13
На поста си, а? Веднага реагираш...

Мислиш ли, че някой се връзва на "гениалните" ти манипулации?

Слушай какво ще ти рекна, тролче недоклатено.

Сбирай си акъла, щото тия лесни парици, дето ги изкарваш с мерзост,
да не ти заседнат в разширения задник.
Щото анонимноста в Нета е илюзия, да знаеш...

цитирай
2. mt46 - Четох го
07.04.2017 19:55
преди малко в "Гласове". И мисля да го постна...
цитирай
3. freeoldmen - 3. mt46
07.04.2017 20:18
Този мъж трябва да бъде чут!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Убийствено, за парадиращите, че са ...
07.04.2017 20:22
Убийствено, за парадиращите, че са носители на съвременната демокрация?!
За двуличието, лицемерието и лъжите им!

От сириец- християнин!
Кой е срещу християнството?
Разбира се този, създал исляма , за да му противодейства и който без проблеми става дьонме!

Хубава вечер!
цитирай
5. freeoldmen - 5. leonleonovpom2
07.04.2017 20:44
Леон, знае се, че съм атеист и доста често подигравките ми с религията минават
добрия тон.

Но аз не съм забравил какво направи православната вяра в жестокия мрак
на Османското робство за България!

И сега, в годините на изпитания, които ни предстоят, съм готов да подкрепя всеки християнин в борбата срещу орките.

Въпросите за какво точно е казал Мойсей или Исус ще ги оставим за по-добри времена...
цитирай
6. freeoldmen - 6. bumerang
07.04.2017 20:52
Абе госпожо, как да ви обясня по- популярно, че фейкът на Кушел много вероятно е
онзи russofil от първия коментар.

Влезте във профила му, насладете се.

Ама вие сте абсолютно първосигнална, мечтана таргет-цел на идиоти като него.

П.П. Госпожата си изтри нелепия коментар, прави и чест. Донякъде.
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - Е, курвета руски.
08.04.2017 10:17
Ще ви яде гъ.а баница.
цитирай
8. tomcat2 - истината е като свята вода за зап...
08.04.2017 12:53
истината е като свята вода за западните лъжи и пропаганда!
цитирай
9. jelezov - Slavimirgenchev1953 и подобните ...
08.04.2017 14:04
Slavimirgenchev1953 и подобните му, поради вродена и/или придобита интелектуална недостатъчност, не могат да проумеят, че с „творчеството” си постигат резултат, противоположен на този който желаят. Всеки нормален човек, който прочете откровенията им, ще разбере, че Западът, на който те са най-висококачествените апологети, е обречен.
цитирай
10. freeoldmen - 8. slavimirgenchev1953
08.04.2017 14:16
Слафчо "Неджим" Генчев, разбираема е ненавистта на твойтоподобните
към една силна Русия и България.

Ходи си развевай шалварите по други блогове.
цитирай
11. krumbelosvet - Уви
08.04.2017 16:57
Уви, не за газ и не за пари е войната, а за живот и смърт. Ще спомена само безспорното - Европа е подложена на УНИЩОЖЕНИЕ. Арабите преди това, само че те не спират да раждат. А България май е ОПИТНОТО ПОЛЕ за унищожението, затова сме водещи в класациите на смъртта.
цитирай
12. freeoldmen - 12. krumbelosvet
08.04.2017 17:04
И аз съм стигнал до мисълта за опитното поле.

Просто е невъзможно събитията да се случват според народопсихология.

Във всяка страна има външна намеса, но ужасяващи резултати като в България
няма никъде...
цитирай
13. freeoldmen - 14. lightsaber123
08.04.2017 17:29
За какво говориш?

Иначе, това, за театъра, на много хора ни мина през ума.
Само тъпаци като Неджим Слафчо Генчев се горещят. По опорни точки.
цитирай
14. kuschel - Така е, но ако си нискочел сопол как ...
08.04.2017 18:31
Така е, но ако си нискочел сопол как да го разбереш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2462877
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12273
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728