Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2013 20:07 - кеш или кредитна карта? моля, гласувайте...
Автор: freeoldmen Категория: Политика   
Прочетен: 2505 Коментари: 6 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Гледам, напоследък много се дискутира в Блога, кой да има право на гласуване, и кой не.
   И аз ще дам своя принос.
 Доста късно се включвам, но предложението ми е фундаментално и не търпи забавяне!    Чудно как никой не се е досетил. Просто е.   Който иска да гласува, да си плаща! В условията на България едни 100 лв. засега ще са достатъчни.     Какви са плюсовете? Очевидни!    Освен че ще отпаднат такива нежелателни елементи като разни бедняци, дето нямат сто лева за семки, ами тръгнали да казват кой да управлява, ще се приложи и народната психология, т. е. когато даваш пари за нещо, гледаш да е най- хубавото.
   Ще отпаднат и тези, дето най- много бодат очите на реформаторите - пенсионерите, също така и малцинствените етноси.
   Разбира се, не е лошо да се въведе и образователен ценз, то всъщност е едно и също, който има пари, ще си купи и съответната диплома, нали?
  Така леко и естествено, с постепенно вдигане на сумата за гласуване,  ще се приближим до идеала за демокрация, така желан от днешните чорбаджии.

   речник: чорбаджия - в годините на турско присъствие османлиите са имали нужда от свой човек между българите, който да ги подслони и им направи обичаната от тях чорба, Разбира се, в замяна им давали привилегии, чрез които чорбаджиите ставали богати.

    
 


Тагове:   чорбаджия,   кеш,   гласувай,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. starotomagare - По -абсурдно предложение не съм срещал
09.06.2013 21:12
Чак когато прочетох,,в годините на турско присъствие османлиите ..."разбрах що за човек го предлага .В началото си помислех наивно ,че е от някой който тотално не познава условията у нас ,например ако от дете е заминал в чужбина а и от роднините му няма никой дето си брои стотинките за храна още от средата на месеца.Оказа се пак петата колона.За такива, задължителното всеобщо гласуване и средно образование като образователен минимум както и знаене на български език като едно от задължителните условия са неща които със сигурност ги вбесяват защото не минават мръсните номера с купени цигански гласове и неосъзнати негласуващи българи.Ето защо се е родила гадната идея за някакво заплащане правото за гласуване та дори и на абсурдна цена.Какво може да цели това ?Само прогонване на редовните български избиратели и участие само на добре субсидирани ренегати ,цигани и тн незаинтересувани за съдбата на страната ни или субекти с промито съзнание..
цитирай
2. freeoldmen - Съжалявам, че не сте разбрали са...
09.06.2013 21:37
Съжалявам, че не сте разбрали сарказъма ми. Тезата ми е точно обратната на това, което сте написали.
цитирай
3. starotomagare - На война -като на война - и ,,приятелския огън"понякога не е изключен
09.06.2013 22:27
Навъдиха се в нета субекти които с блага дума и от най-,,приятелски "чувства пръскат своята отрова ,насаждат нихилизъм ,троват българското ни самосъзнание ,умират си от радост ако успеят да ни обидят и унизят , рекламират всичко турско и тъпчат всичко българско призовават младите към емиграция и тн.Не малко средства се харчат за това а и успяват да въвлекат в мрежите си дори хора които ни се представят за интелектуалци.Дето се казва ,,Това което не може да се купи с пари се купува с много пари"у нас поради бедност на тези среди цената със сигурност е твърде ниска а и не малко хора люляни в люлката уж на европейските ценности или хитро изкушени с малко внимание и откупки към тяхното творчество неусетно преминават чертата на приятелкото отношение и започват да вършат предателства.Така се появиха и гаврата с жертвите от Батак и ,,присъствието "а и османците вместо турците описвани от нашите класици от тези времена.Последния удар е натрапеното изучаване на турски език в нашите училища и то с парите на българите данъкоплатци и през времето когато трябва децата да изучават много по-полезни неща.
цитирай
4. freeoldmen - Така е, действително е война, наша ...
09.06.2013 22:58
Така е, действително е война, наша задача с Вас, като представители на старите бойци, е много важна. Трябва непрестанно да ръчкаме младите да се събудят от робският сън. Поздрави и Вяра в успеха!
Р.Р. Виждам, че по профил сте доста млад, но това не пречи...;))
цитирай
5. starotomagare - Благодаря за поздравленията!
11.06.2013 14:13
Колкото сме повече -толкова вярата в успешната борба и победата стават по-силни.А за възрастта от профила -нали сега се воюва с камуфлажи пък дори и виртуално ..:)
цитирай
6. bojinkata - когато даваш пари за нещо, гледаш да ...
29.06.2013 22:28
когато даваш пари за нещо, гледаш да е най- хубавото - правилно! 100 лв са добро начало!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2680537
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031