Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2014 20:05 - Послание от една туркиня
Автор: freeoldmen Категория: Политика   
Прочетен: 6608 Коментари: 26 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image

Послание от една туркиня: „Драги ми ДПС, престанете да промивате мозъците на бедните хорица. Те не са играчки.“

"Гласувайки за ДПС българските турци изгубиха надеждата да живеят спокойно в България. С вашия електорат, драги ми ДПС, насадихте изкуствена омраза между българи и турци. Лошо ли ни беше, когато българите толерираха езика ни и ни разрешиха да го изучаваме като свободно избираем? Но не, вие искате той да е задължителен. Лошо ли ни беше, когато ни отвориха джамиите и си изповядвахме религията? Но, не, вие сложихте мегафоните и ги надухте до максимум децибели да дразните християните. Лошо ли ни беше когато България призна пенсиите на двойните граждани в Турция? Какво ви пречи, драги ми ДПС, в този рахатлък? За какво използвате на митинги турския език? Защо събуждате заспалия звяр на българина? Кой ви дава право да говорите от мое име, от името на туркиня, която е против вашата въшлива политика? Кой ви даде право? Циганите, които ги купихте за 20-50 лв. или автобусите от Турция? Говорете от името на циганите и от името на турците, живеещи в Турция.

Не използвайте моята вяра и етнос за вашите кирливи дела !!! Аз съм Български Гражданин с турско потекло и вяра мюсюлманска, а не продажна сган от ДПС. Престанете да насаждате омраза между българи и турци!! Вършете си работата, за която ви плащаме с нашите данъци и с нашия труд. Оставете българските турци да живеят в мир със своите съседи и приятели! Оставете ни на мира!!!“

Публикуваме посланието на една туркиня, която нашумя със своето отворено онлайн писмо. Тя дръзна да се противопостави на ДПС. Защо? Ето какво отговори Фатош Камбешева пред екип на Lentata.com


Вие сте една от малкото туркини, които се противопоставят на машината на ДПС, защо го правите, какво ви подтикна да напишете тези редове?

Неграмотността на старите ни хора, подвеждането им под фалшиви лозунги, заплашването на селски бизнесмени с данъчни от страна на служители на ДПС, плашенето ни с партия АТАКА и манипулациите с двойните граждани на последните избори ме накараха да напиша това послание. Не съм единствения човек, който не подкрепя политиката на ДПС. Баща ми (Бог да го прости) беше един от първите членове и присъстваше на всички конференции на ДПС. Ако беше жив, щеше да бъде заедно с мен.

Какво искате да кажете на българските мюсюлмани?

ДПС се създаде, за да имаме права и да ни зачитат като част от българското общество. Браво! Те успяха. Имаме си турски имена, ходим и в джамия, имаме си Мюфтийство и права като всеки български гражданин. Работата свърши. Народът се успокои. При спокоен и мирен етнос как ще правят пари? Народът се ограмоти и вече не гласуваше. Решиха да ни събудят с нови проблеми от рода на АТАКА и тем подобни интриги. Почнаха в листите си да слагат хора, на които им плащат, а не които милеят за етнос и език. Наблягането да се учи задължително турски е с цел да насъскват хората и да се породи хаос в Държавата. Това са номерата от Босна и Херцеговина. Народът живееше в мир и се стигна до война.
Ние българските турци нямаме нужда от партия. Ние се осланяме на България. Който иска да заминава където си иска и да взема каквито си иска гражданства. Но хората, които искат да живеят в България искат спокойствие и разбирателство. Не е нужно да обичаш властта, за да обичаш родината си. Ние си имаме права и благодарим на всички българи, които ни приемат такива каквито сме.

Какво е посланието ви към ръководството на ДПС?

Драги ми ДПС, престанете да промивате мозъците на бедните хорица. Те не са играчки. Те имат право да живеят нормален живот. Получавате ужасно много пари от Българската Държава не за да ни правите глупави, а за да сме част от България. Посланието ми към Местан е: "Господин Местан, ако българите и турците в България се сбият в коя държава ще се скриете?"

Местан открито заяви, че смята за ненормално всички оратори да говорят на български, той смята това за аномалия, която няма нищо общо с ценностната система на Европейския съюз… Как ще коментирате?

Никой в Европа не говори от трибуната на майчин език по време на предизборни кампании. Във Великобритания, в Парламента им има представители от най-различен етнос. Никой не настоява в училищата да има арабски, турски...и т.н. Който иска да си изучава майчиния език отива на курсове, а и повечето нямат нужда, защото родителите им ги учат. Религията е въпрос на избор, а и храмовете са един срещу друг. След като Лютви Местан говори свободно каквото си иска означава, че е купил и Прокуратурата и ЦИК. Това своеволие, след като все още не е наказано, трябва да накара Съдебната власт да се срамува, а не българите. Ние сме правова държава и си имаме прекрасни закони. Но кой ги спазва?

Българските мюсюлмани е редно да наблягат на официалния език, за да не ги подвеждат и за да са грамотни. Защо толкова много настояват да сме изолирани от българите? Чудовища ли сме? Заразни ли сме? На ДПС не им трябва умен електорат, защото умните разбират каква им е схемата и не гласуват за тях. Проекти, строежи, работа, администрация....плъзнали са навсякъде като вирус. Една туркиня ми писа, че ме подкрепя, но не може да коментира от страх да не изгуби работата си. Който не е с ДПС - значи е против турците. Каква жалка картинка. Да поробиш етноса, заради който си бил създаден: да ги пазиш и да им защитаваш правата....ДПС вече не е етническа партия. Тя е партия за пране на пари.




В профила си Фатош Камбешева е посочила, че е от Русе, но живее и работи в Лондон. Завършила е биология в „Eskişehir Osmangazi Ьniversitesi” в Ескишехир, Турция.


Тагове:   помаци,   помъчени,


Гласувай:
28



1. анонимен - По постингите за религията се въздържах да гласувам,
15.10.2014 20:36
защото както вече казах не одобрявам, но пък "-" никога не съм слагал...
Този няма време да чета, но ще сложа "+", за да те "балансирам"
хах

/не, че ти дреме де... - за "+" и "-" иде реч, че предполагам не ти дреме/
цитирай
2. freeoldmen - 1. bryunetsnakovalnia10
15.10.2014 20:40
Мерси, френд, радвам се, че се появи!

Ама хубаво го е казала момичето, право в десетката...
цитирай
3. bliz - Да внимаваме с етническия мир - ако го загубим, процесите нямат спиране и контрол.
15.10.2014 21:53
Хубаво го е казала, но по-голяма тежест щеше да има ако е казано от чуркиня живееща в България. За първи път попадам на такава позиция, крайно време беше да се появи нещо такова.
Преценките са точни и справедливи. Достатъчно да се сложат плюсчета - значи тези думи, са липсвали на някого да се изкаже така точно, но е съгласен с позицията, а това е вече едно добро дело!
Учила в Турция, работи в Лондон...и така милее за етническия мир в България... Ако е вярно и има в действителност такава личност, то тя е достойна за уважемие..
цитирай
4. getmans1 - И днес стана ясно че още дълго време ще берем ядовете на ...
15.10.2014 22:02
... престъплението против държавата наречено „създаване и регистриране на ДПС“. А ядовете са най-малкия ни проблем.

По-правилна политика към малцинствата от „Царско време“ няма, става дума за „Третото Българско Царство“!
цитирай
5. aip55 - Комплименти за
15.10.2014 22:04
постинга ти Фрии...Рядкост са такива образователни и пропагандни мисли, които да излезнат на яве. Дано повече мюсюлмани прочетат горе описаното. Поздрав!
цитирай
6. freeoldmen - 3. blizbliz
15.10.2014 22:15
В България е много трудно обикновена жена от хората с турско самосъзнание
да стигне до такива изводи, камо ли да ги изкаже.
ДПС е чудовище, разпростряло безкомпромисната си власт над мюсюлманите...
Като ги зарича да са турци, разбира си.
И не е само насила, както се случва с огромната необразована част от това население.
Всичко читаво, което иска да учи и да се развива, е обхванато от пипалата му, и
му се предлага добра работа и кариерно израстване, стига да са лоялни.
В някои министерства, като на земеделието, официалният език е турски.

Момичето има шанс, че се е спасило в Англия, и може да има
собствено мнение...
цитирай
7. freeoldmen - 4. getmans1
15.10.2014 22:28
ДПС, въпреки разпространеното друго мнение, е създадено под натиска на нашите европейски и американски наставници.
Целта е разделение на българският народ, и създаване още една маша,
с която да натискат българина в блатото...
цитирай
8. freeoldmen - 5. aip55 Поздрави!
15.10.2014 22:30
Време е нещата да се казват в прав текст.
Белким някой се сепне.
цитирай
9. lidislidis - Kaкви права, какви свободи искат тези? Правата са еднакви.България е свободна от 1878г.
15.10.2014 22:56
Да не живеят в Африка,Сирия и другаде, където да се борят с християните за права и свободи? Турски граждани има навсякъде по света, но няма партия с такова име! Ами наистина смешна работа!!!:))))
цитирай
10. coacoa11 - Хубаво, ама една птица пролет не ...
15.10.2014 23:05
Хубаво, ама една птица пролет не прави... Не вярвам в България да се стигне до етническо напрежение между турци и българи. Макар че знае ли човек - наскоро четох за самоотвержеността на млади момичета - мюсюлманки от Австрия, които заминали в Сирия на "секс-джихад". На всички поприща значи мюсюлманките си защитават вярата:)
цитирай
11. mt46 - Разбира се,
15.10.2014 23:22
у нас има немалко мюсюлмани, които не харесват ДПС... Проблемът е, че ДПС е мафиотско-олигархична партия...
цитирай
12. freeoldmen - 9. lidislidis
15.10.2014 23:27
Не знам за какви права се борят мюсюлманите в Африка и Сирия, но действително
в цивилизована Европа е немислимо да се създаде партия на етнически признак.
Издигат се мюсюлмани на високи управленски позиции, но винаги като част от
съществуваща партия.
Само в България допуснахме този нелеп парадокс...
цитирай
13. tit - ...не знам, Старче!:(
15.10.2014 23:32
ИДИЛ и Ебола напредват, ние още умуваме и спорим върху теми от миналия век.
Петдесет и три порцента негласували + четвърт илион недействителни бюлетини - това е голямата тема на последниет избори.
Ма никой в блога не я подхваща...
Тия сите са партии на глинени крака...И да забранят ДПСто - какво от това?
Депесизмът няма да изчезне от самосебеси.
Поздравления за позицията на тази българска/британска гражданака!
Но от позици и констатации огдавна нямаме въпиюща нужда.
Сега е време за действия.
Единственият смислен разковор е - Кога и Как?:)
цитирай
14. freeoldmen - 10. coacoa11
15.10.2014 23:34
Мохамеданството е силна и жизнена религия, опираща се на семейни ценности
и устойчиви правила.
Не случайно хиляди млади хора, "интегрирани" в бели страни, поемат пътя на джихада, като реакция на твърде освободените, вече гротескни "евроатлантически ценности".
А ние сме им на пътя...
цитирай
15. getmans1 - Това вече е неспасяем удар и съм направо в „оркестъра“
15.10.2014 23:34
freeoldmen написа:
ДПС, въпреки разпространеното друго мнение, е създадено под натиска на нашите европейски и американски наставници.
Целта е разделение на българският народ, и създаване още една маша,
с която да натискат българина в блатото...


Тоталното разделение започва с НРБ, Варшавския даговор, и като се мине през „артист, спортист и турчин комунист“ а и квотата за висше образование тези и други бонуси та се стигне до преименуването та чак до ДПС.
Проклети американци ей, да не забравя еврогейците и евреите.
цитирай
16. freeoldmen - 11. mt46
15.10.2014 23:40
В България така се поставиха нещата, че обикновеният мюсюлманин няма къде да мърда- или е с тях, или е аутсайдер.
Дори и в европейските държави на последните избори секциите са били пълни предимно с турскоговорящи, не знам как го постигат...
цитирай
17. born - у нас има немалко мюсюлмани, които ...
15.10.2014 23:47
mt46 написа:
у нас има немалко мюсюлмани, които не харесват ДПС... Проблемът е, че ДПС е мафиотско-олигархична партия...

Че коя от българските партии не е мафиотско-олигархична ? Разбира се, ДПС се явява като флагман в това отношение.
цитирай
18. born - В България така се поставиха нещ...
15.10.2014 23:51
freeoldmen написа:
В България така се поставиха нещата, че обикновеният мюсюлманин няма къде да мърда- или е с тях, или е аутсайдер.
Дори и в европейските държави на последните избори секциите са били пълни предимно с турскоговорящи, не знам как го постигат...

Че то и в България е същото, след като не се издигат или появяват кандидати за които нормален човек да гласува и които поне мъничко да не приличат на вече известните маймуняци. Като че ли остава един единствен изход - да не гласуваш.
цитирай
19. freeoldmen - 13. tit
16.10.2014 00:08
Изобщо не е така.
Има огромна нужда от констатации, защото масово българинът е облъчен от пропагандата и изобщо не се трогва от положението, в което се намира.
Много малко сме хората, интересуващи се от действителните сили, стоящи зад нерадостното положение на България, а и нас сръчно ни насъскват към противопоставяне...
Но това е положението, българина се изправи неподготвен срещу огромна опитна машина, която е в състояние да прави с дребни мишоци като нас каквото си иска.
И го прави.
Та въпросите "кога и как" се отнасят към далечното бъдеще.
И отново ще бъдат функция на мощното народно антиглобалистко движение, надигащо се в европейските страни, дори в съседната ни Гърция.

Дано не съм прав.
цитирай
20. freeoldmen - 15. getmans1 Дай да не се връщаме толкова назад,
16.10.2014 00:17
ДПС е създадено от другарите Лилов, Луканов и Младенов под прекия диктат
на американските съветници.
Следващите събития доказват ангажираността на Щатите към новото отроче.
Ако ти се чете, ето нещо:
http://burgas-podlupa.com/2014/06/19/%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%BF%D1%81-%D0%B8-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7/

Но тук говорим за размислите на едно българско момиче, което не иска
тъпи продажници да определят каква да бъде.
Имаш ли нещо против?
цитирай
21. freeoldmen - 18. born
16.10.2014 00:21
Разбира се, че засега негласуването е единственият достоен начин на протест.
Докато не се появи нещо като "Сириза", да речем.
цитирай
22. getmans1 - 20. freeoldmen - Прав е човекът / американеца / беше военна организация а сега си е военнизирана корпорация ...
16.10.2014 09:18
freeoldmen написа:
ДПС е създадено от другарите Лилов, Луканов и Младенов под прекия д


... но това не означава че Родопите, Лудогорието и Добруджа трябваше да бъдат бомбардирани. Какво лошо виждаш в това че някой ти показва че пчелата освен жилото дава много повече мед.
Проблема е че някои искат освен медеца да прилапат и руските петродолари.

Не един и два пъти съм казвал че съм израснал, живял а и все още живея сред тези хора и не са ми нужни никакви писания от разни авторитети за да твърдя че с малцинствения проблем можем да се справим само като с тросъка. Това значи изкореняване на корена, тесане и поливане а корена по горе ти го показах.

Това което не ми е ясно е как ти като човек явно прекарващ доста време в нета не си прочел това писмо по рано, то в един или друг вид се появява от няколко години.
Не ти го казах по рано за да не си помислиш че се заяждам макар че какво може да попречи на един „проЗелит“ да си е наистина простак, нъл тъй!?


цитирай
23. freeoldmen - 22. getmans1
16.10.2014 14:10
Интервюто с момичето е публикувано вчера,
нещо се бъркаш с давността.

http://www.lentata.com/page_6016.html

Прозелитите са хора новообръщенци в учението и вярата и като такива са горещо преданни ученици, съмишленици и борци за новата вяра.

Какво общо има с простащината?

Всъщност, след малко ще пусна пост, нека хората
да кажат кой е простака...
цитирай
24. getmans1 - повтарям: поздрави от „прозелита“ . getmans1 14:10
16.10.2014 14:43
В момента ме интересува това което съм писал по горе, защото взех въпроса „по на вътре“ и то е защото съм патил и знам.

Колкото до новият ти пост, и по него въпрос съм патил и знам какво е.

Остани със здраве и чист елитарен поздрав от мен.
цитирай
25. kasnaprolet9999 - Страхотно го е написала, много и...
16.10.2014 19:45
Страхотно го е написала, много истини е казала без да се страхува, но турците у нас нямат този кураж да я подкрепят, което е разбираемо.
цитирай
26. freeoldmen - 25. kasnaprolet9999
16.10.2014 20:44
Веднага почнаха да я заплашват, виж коментар:

OSMAN
15 October 2014
Фатмагюл Камбешева, ти си просто една неблагодарница. Завърши висшето си образование с парите на ДПС които те изпратиха там да учиш за сметка на много по кадърни от теб. Изоставила си си семейството и децата на село и се занимаваш с глупосто. Каква туркиня си ти. Никаква. Боклук. Ние турците не сме предатели. А ти си точно такава.Най- добре вземи си смени името и религията. И без това вместо в джамия влизаш в църквите. Мърша!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2680083
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031