Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2015 19:58 - Иде нов губернатор
Автор: freeoldmen Категория: Политика   
Прочетен: 3756 Коментари: 14 Гласове:
19

Последна промяна: 04.12.2015 21:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image


 Още преди да е дошъл, дипломатът
заяви съвсем недипломатично:
 

Агресивна борба с руската пропаганда в България обеща да води бъдещият посланик на САЩ Ерик Сет Рубин пред Комисията по външните работи в Сената. Той намекна, че определени групи и медии в България получавали финансови стимули, за да поддържат тезата, че страната трябва да изостави евроатлантическите ценности и да се върне на естетвеното си място - близо до Русия.
"Мнозинството в парламента и сред народа обаче са наши съюзници", изтъкна Рубин пред комисията.

Ако някой се чувства озадачен от
военното комюнике на Рубин, да 
припомня 

Най-важните дати от най-новата ни история:   1991г - Република България официално и доброволно губи своят Парламентарен (законодателен) суверенитет чрез приемането на последната Конституция и особено на чл.5, ал.4, в която се изрично се казва, че приеманите закони от Парламента на Република България нямат никаква стойност, защото парламентарния ни живот се диктува от един аморфен субект наречен “международно право”, в който работят неизвестни чиновници, назначени от неизвестно кой и съответно работещи за интереса на този, който им плаща заплатата.

1997г - Република България официално и доброволно със закон губи своят финансов суверенитет и подарява на МВФ и Световната банка властта да се разпореждат с финансовият ни ресурс и финансовите ни институции (воглаве с БНБ, която от този момент е българска само по регистрация, но не и по собственост, същото става и с Банков надзор и т.н.) както намерят за добре съобразно нуждите на техният собствен интерес.
1999г - Република България губи своят реален енергиен суверенитет с подаряването на двете най-големи енергийни мощности в България за да се смени методиката на работата в енергийният сектор и да се балансира в енергийният микс евтиният ток от АЕЦ Козлодуй с две основни цели - първо: поради изкуствено завишените цени Република България да се само изключи от позицията на износител на ток и на нейно място да влезнат други оператори и второ: енергийно-финансов рекет на населението на България, който да доведе масова затрудненост и невъзможност за обслужването на сметките си за ток, а оттам произтичат още десетки и дори стотици негативни последствия за населението.
2004г - Република България губи доброволно своят военен суверенитет подарявайки доброволно цялата военна власт в страната плюс цялото въоръжение и личен състав на безименни чиновници в чужбина, които са назначени за да защитават интересите на този, който ги е назначил, но за наша сметка. Българската армия на практика спря да съществува, а военния ни бюджет служи главно за поддържане на няколко безлични подразделения, които биват командировани за разни военни мисии в качеството си на подизпълнители и под-подизпълнители на чуждестранни ЧВК (частни военни компании). Патриотизмът в БА си отиде (според мен)безвъзвратно.
2007г - Република България официално губи своят институционален суверенитет подарявайки цялата изпълнителна власт в ръцете на безименни чиновници от чужбина, които никой не е издигал с избори, а са назначени от този, чиито интереси трябва да защитава. 
Защо говоря за суверенитет? Я да видим как се тълкува това понятие -  “Българският тълковен речник го дефинира като: 1. Право на върховна власт; 2. Вътрешна и външна независимост на държавата. Терминологичният юридически речник определя суверенитета като върховенство и независимост на държавната власт, нейно най-важно качество, характеризиращо политико-правната и същност. В суверенитета се включват 2 основни понятия: 1) държавен суверенитет - върховенство на държавната власт вътре в страната, нейната пълна самостоятелност и независимост от властта на други държави; 2) народен суверенитет - пълновластие на народа като източник на властта и възможност да участва в управлението на държавата.”
Какво следва от това? Първо - виждате ли днес отнякъде да се подава понятието “Българска държавност” и “Българска държава” въобще? Второ - когато се задават избори и разни политици започнат да ви говорят и обещават звезди от небето - погледнете този списък и преценете - иска ли някой (и въобще разрешават ли му) да се бори за възстановяване поне частично на суверенитета на България или не. Ако не се засягат гореописаните обстоятелства е ясно, че без значение как се казват (ГЕРБ, БСП, ДПС и т.н.) вие избирате не кой да промени статуквото, а кой бизнесклуб от статуквото да краде по-интензивно в изпълнението на доктрината спусната му от неговите господари (тези, които на практика днес са собственици на суверенитета ни)
Ако все по-често се питате “Защо каквото и да се прави в България нищо не се получава?” - стремете се да поглеждате обстоятелствата по-отвисоко и по-отстрани за да видите цялата картинка, а не фрагментите, които ви налагат чрез медиите. А и ако главата ви си е на мястото - сами ще си отворите очите и ще бъдете горд с това. 
 
Пример - т.нар. Фалит на КТБ и лансирането на Пеевски и Василев като двама главни виновника за това. Погледнете какво пише за 1997г и сами бързо ще разберете колко е несъстоятелно това, което ви бомбардира от медиите... 
 Юлиян Димитров  

...

Толкова. Всичко е прието с вишегласие,
подпечатано, прошнуровано.

Всъщност, остава ни само да се радваме,
че пристигащият е все още губернатор,
а не валия.

Ама и това ще стане.


. 




Тагове:   губернатор,   валия,


Гласувай:
20



1. radosslav - Печеливши
04.12.2015 20:08
Вашингтон губят близкия изток, но печелят ...... България!

Честито на печелившите :)))))
цитирай
2. kvg55 - Където властват парите, няма място ...
04.12.2015 20:32
Където властват парите, няма място за патриотизъм.
Като държава България е изгубила всичко. Като изгуби
и българското си население, ще престане да е и България.
цитирай
3. freeoldmen - 1. radosslav
04.12.2015 20:37
Страхувам се, че гамбитът в Близкия Изток ще повлече към падането от
световната шахматна дъска на някои от безобидните пешки в близост.
Да виждаш друг по-твърд кандидат за тази роля от България?
цитирай
4. freeoldmen - 2. kvg55
04.12.2015 20:41
Ами то вече е станала тази загуба.

Как и да броим, само ако сметнем 3 млн. български аргати в чужбина,
2.3 млн. пенсионери на доизживяване, кои останаха българи?

Мургавите братчеди?
цитирай
5. freeoldmen - Знаете ли, че:
04.12.2015 21:15
alibaba4 е фесофил, който мисли с единствената си гънка,
и тя не му е в мозъка?
цитирай
6. injir - E, kaкво. . . Очаквам БГ - то да изч...
04.12.2015 21:49
E, kaкво... Очаквам БГ - то да изчезне скоро и от политическата карта.
цитирай
7. freeoldmen - 6. injir
04.12.2015 22:03
Това не виждат възторжените почитатели на евроатлантическите ценности...
Или пък вече са приели жертвата?

Всъщност, действително, какво толкова?
Доста време сме били без държава, може би и сега са такива години.
Пак е време разделно...
цитирай
8. mt46 - Да,
04.12.2015 22:10
България няма суверенитет, нито управниците ни защитават българските интереси... Но на мнозина не им пука, защото са интернационалисти, продажници...
цитирай
9. freeoldmen - 8. mt46
04.12.2015 22:37
Интереса клати феса, дет викат фесоманите.
цитирай
10. dedenze - България е продадена и подарена вече !
05.12.2015 10:19
Облъчените и манипулирани българи го направиха без бой !? За пореден път станаха предатели и тръгнаха вкупом с по- силния за деня - оцеляват !? Новия губернатор ще бере ядове - и тях ще предадем ! Достатъчно е да анализираме поведението на всички съседни народи за да констатираме, че няма друг такъв народ! Казват, че не сме били под робство 5 века, това не е вярно, ние и днес сме си роби, психиката ни е промита и робска ! Ако утре се появят като сила марсианци, ние ще бъдем в слугинаж с тях, като нови "стратегически" партньори !? Изглежда, истинските българи са били прилежно избити във войните и политическите борби !
цитирай
11. freeoldmen - 10. dedenze
05.12.2015 10:49
Разбира се, че ще ги предадем, като за изненада на губернатора първи ще го
сторят тези, дето сега със затаен от щастие дъх го очакват.

Освен ако те не ни преварят, ама то тогава няма да е предателство,
ами просто бизнес, нищо лично...
цитирай
12. born - Тоя педал май идва, за да провери ...
05.12.2015 20:36
Тоя педал май идва, за да провери дали последният е загасил лампата.

цитирай
13. freeoldmen - 12. born
05.12.2015 21:21
Натам вървят нещата.

Само от едно се притеснявам- този да не би верно да си верва, като казва,
че мнозинството от народа споделя антируската му мания?

Ако е така, плаши ме арогантното невежество на силите,
прекрояващи света.
цитирай
14. kvg55 - Българите ще отхвърлят евроатл...
11.12.2015 18:04
Българите ще отхвърлят евроатлантическите ценности поради тяхната непригодност и лицемерие на пропагандаторите им, а не в резултат на руската пропаганда. Българинът е доказал, че не обича много да му се казва, какво да прави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2690892
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930