Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2016 16:41 - В името на "Симеон Втори, цар на българите"!
Автор: freeoldmen Категория: Политика   
Прочетен: 6841 Коментари: 23 Гласове:
24

Последна промяна: 02.02.2016 23:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
 

image



По повод поредната "буря в чаша вода" на родния ни ФБ-"цвят на нацията", който цял ден пламенно, саможертвено и безжалостно громи "мръсните комуняги", които "в угода/по поръчка на Москва" унищожили тогавашния "цвят на нацията" ни, искам да споделя само няколко исторически факта... поне за онези, които обичат да ползват главата си не само за ядене, гледат историята като филм, а не като снимка и не считат, че подкрепата на една идея/кауза/истина задължително се постига само и единствено чрез тоталното отричане на друга такава...

1. Народният съд е част от условията за примирие със съюзниците и е стандартна клауза в капитулационните споразумения с всички бивши германски сателити.

2. В България до 1947 г. (включително в периода на Народния съд) се разпорежда Съюзническа контролна комисия СКК, която се състои от представители на всички страни от антихитлеристката коалиция и чиято задача е "мониторинг" на спазването на условията на примирието от новите власти. В тази връзка логично възниква въпросът - съществуват ли документи или неопровержими данни, от които се вижда, че американския или британския представител в СКК се е противопоставил на създаването на Народния съд или поне по някакъв начин е възразил срещу броя на смъртните присъди или срещу персоналиите на осъдените? Доказан факт, обаче, е настояването на Уинстън Чърчил за по-жестоко отношение към военнопрестъпниците и фашистите във всички бивши сателити на Райха.

3. В същия този период в България функционира институцията на регентството, състоящ се от трима регента, само един от които е "мръсен комунист".

4. Българското правителство е коалиционно на ОФ. Освен "гадните комуняги" в него участват и БЗНС "Пладне" на Никола Петков и Г.М.Димитров, БРСДП (обединена) на Кръстьо Пастухов и компания, и Народен съюз "Звено", като всеки коалиционен партньор има по 4 министри, а министър-председател е Кимон Георгиев от "Звено". И тук възниква следващия въпрос - коя от некомунистическите партии в правителството се противопоставя на Народния съд, броя присъди или персоналиите на обвиняемите и осъдените? Подсказка: подписите на всички министри стоят под "Наредба-закон за съдене от народния съд на виновниците за въвличане на България в световната война и за злодеянията, свързани с нея”, както и под "Наредбата-закон за защита на народната власт". Нещо повече, "Наредба-закон за трудово-възпитателните общежития за политически опасните лица" също е приета и подписана без забележки от всички коалиционни партньори в правителството и подписана от всички министри (без един, който е отсъствал от заседанието).

5. Чистки на фашистките елементи са извършени във всички министерства, не само в "комунистическите". При това доказан факт е, че в министерството на народното просвещение чистката става с Наредба-закон за прочистване на учителския и преподавателския персонал в народните основни и средни училища, учителски институти, университета, висшите училища и академии - това е единствения случай на такъв закон за чистка в системата на образованието. И следва въпрос - кой "мръсен комунист" е бил министър на просвещението? И отново грешка - министър е Станчо Чолаков - съпартиец на министър-председателя от Народен съюз "Звено". Впрочем, "звенари" са и други двама ключови министри - външния (отговарящ за "диалога с СССР"!) и военния (отговарящ за "прочистването на армията" и одобрявал списъците с "цвета на армията" за Народния съд!)...

Та във връзка с гореизложеното се питам, не е ли време да се замислим, помислим и престанем с черно-белите оценки? Не е ли време да престанем да се взираме в пъпа на миналото, а да мислим, как да си оправим настоящето, за да гарантираме бъдеще на държавата и народа ни? Не е ли време да престанем да търсим отговорност на предците, а да потърсим такава на съвременниците ни, които в момента унищожават държавата и народа така, както "турци/фашисти/комунисти не са го клали"?

Питам се... и отговор не чакам!

 

Леонид Шопов





Само ще добавя за незнаещите интересния факт, че присъдите се произнасят в името
на "Симеон Втори, цар на българите".



 



Гласувай:
26



1. schumpov - Гледай филма за НОРОДНИЯ ДО.
02.02.2016 17:04
Гледай филма за НОРОДНИЯ ДОМ.
цитирай
2. freeoldmen - 1. schumpov
02.02.2016 17:21
Бих го гледал, ако е трилогия за убитите от българи българи и обхваща
честно и с факти както визираният период, така и десетилетията преди него,
като трета част бъде от 1989 г.

Или още сме 9 милиона?

Инженере, поне пиши грамотно.
цитирай
3. kvg55 - Историческите факти нямат никакво ...
02.02.2016 18:27
Историческите факти нямат никакво значение в идеологическата борба, която жестоко водят в момента, включително и в блог.бг, противниците на един социален строй, който никога не е съществувал. Когато нямаш убедителни доказателства, заместваш ги със "силни" думи. Той и подходът им е такъв, да въздействат върху чувствата на читателите, а не върху умът им.
цитирай
4. freeoldmen - 3. kvg55
02.02.2016 18:44
Хубаво, ще пренапишат историята и само техните жертви ще се броят,
и какво ще постигнат?
Временно изопачение на историята, обслужваща сили, за които българите
сме сган, която, ако изчезне, светът ще стане по-хубаво място.
Надяват се отново да оцелеят като верен обслужващ персонал,
но такива измекяри като тях има много, свободнозаменяеми са.
цитирай
5. lesovski - Българомразците,
02.02.2016 19:19
са на ход да отговорят на поставените въпроси. Най- важното за тях е не помирение, а реституция- как не са били избити до крак от "мръсните комуняги" та имаше кой да получи и това което не е принадлежало на предците им?!...Предполагам, че пак ще им е виновен Сталин и ще забравят, че благодарение на него Чърчил не ни е" разпарчатосал", въпреки активното подпомагане на Хитлер от управляващите за сметка на българския отруден народ.
А, този от Мадрид беше пръв в списъка за получаване на имоти, окраде и съсипа горите на Рила. И само се биеше в гърдите, че бил подготвян за държавник...
Всички присъди трябва да са в името на ЗАКОНА и СПРВЕДЛИВОТО НАКАЗАНИЕ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ или ОПРАВДАНИЕ при невиновност, аз съм народа и не искам да ме забъркват, да отговарят законодателите, които не съм избирал и не одобрявам.
цитирай
6. freeoldmen - В нито една държава не се случи това-
02.02.2016 19:39
отговорниците за най-тежкото престъпление против човечеството,
помагачите на Хитлерова Германия да бъдат оневинени и изкарани герои.

Във всяка една страна, пострадала от фашизма, тези престъпници щяха да бъдат
осъдени.
цитирай
7. mt46 - Мда, днес постнах този текст във ФБ,
02.02.2016 20:52
мислех да го постна и тук... Щях да го озаглавя "Фактология и /или/ шматкология"...
цитирай
8. freeoldmen - 7. mt46
02.02.2016 20:58
Във ФБ има и много идиотщини, но когато човек си избере точните хора, които
да чете там, има и надежда.
цитирай
9. anonimen65 - dobre
02.02.2016 21:34
kak proletariatska darjava prilaga zakon v imeto na tsar sam zadalbava v istoriata,no izbito li e tova pravitelstvo ?shtom se gradi neshto kato se unishtojava predhodnoto nie kakvo unishtojihme sled 89 samo ikonomikata i koi ia unishtoji tezi,koito si biaha na vlast predi.a kakvo za izbitite bez sad i prisada vsiaka edna voina ubivat tsveta toi e nai nadahan nai samootverjen i ako e covekolubiv parvi si otiva vav voinata kadeto ako ne ubivash shte te ubiiat.
цитирай
10. dedenze - Най-активен ставаш когато напълно губиш позиции !
02.02.2016 21:39
Няма друга идеология, която без да иска, утвърждава и издига в култ философските теории на Маркс и идеите на комунизма, от неолиберализма ! Народния съд все пак е принудително предизвикан от победилите съюзници във ВСВ и с право, за да не се повтаря нацизма и фашизма повече и никъде, той не е измислен от българите за съжаление!
Днес обаче, в съвременните остатъци от България, се надига един друг, истински народен съд, който няма да се съобрази със защитните и престъпни механизми на Конституцията, нито с партийно назначените съдебни марионетки имитиращи разделението на властите ! Това е страшното, много по- страшно от митологичните действия на т.н. комуняги !
цитирай
11. freeoldmen - 9. brancaleon
02.02.2016 22:26
Наздраве!
цитирай
12. freeoldmen - 10. anonimen65
02.02.2016 22:36
Чети малко история, България по това време още не е "пролетарска" държава,
там на една салфетка са написани едни проценти.
САЩ и останалите западни съюзници подлъгват звенарите и другите некомунистически партии, като им обещават, че ще ги защитават, и затова с радост те им изпълняват
нарежданията по дефашизацията с този закон за народния съд.
По късно, по стар обичай, ги изоставят.
цитирай
13. freeoldmen - 11. dedenze
02.02.2016 22:40
Сами си копаят гроба, след предателството в СССР и разгрома му можеха кротко
и спокойно столетия да цицат покорения свят, ама пуста алчност да заграбят
брутално всичко, тя ще им изяде главата.
И нов Народен съд ще има!
цитирай
14. kush11 - Я малко статистика за фашистките изтърсаци, да пукнат дано, мърши противни!
02.02.2016 22:53
"ЖЕРТВИ" НА КОМУНИЗМА И ЖЕРТВИ НА "ЖЕРТВИТЕ" - проста аритметика за начинаещи!
На 1 февруари убийците почитат "жертвите" на комунизма!
Осъдените на смърт от т. нар. „Народен съд” са 2 730 души — министри, депутати, журналисти, банкери, кметове, свещеници, земевладелци, учители.
"Жертви" на комунизма: 2730!
Убити от „жертвите” на комунизма: 26070
Разликата: 23340 само убити от „жертвите”, за другото прочете по-долу!
Кога се почитат жертвите на „жертвите” които ще честваме утре?
Убити от „жертвите” на комунизма в цифри:
- 1923 г. – без съд и присъда са убити над 5000 комунисти и земеделци.
- 1924-1925 . – около 10 000 души са осъдени на различни срокове затвор.
- По нареждане лично на Иван Велков в софийските казарми са разстреляни и удушени над 500 души. За страната този брой е многократно по-голям.
- 1941 г. – 474 души са осъдени на различни срокове затвор.
- 1941-1944 г. в България са арестувани 64354 души. На 12461 е поискано смъртно наказание, а 7324 са осъдени на строг тъмничен затвор. Само военните съдии са осъдили на смърт 1570 войници и офицери, а на строг тъмничен затвор – 1133.
Убити са 9140 партизани с награда по 50 000 лв. на глава за палачите.
Убити ятаци и близки на партизаните 10 930.
31 250 интернирани.
2139 изгорени къщи на партизани и ятаци. Тяхната стойност възлиза на 195 454 225 лева по тогавашния курс.
За борба срещу антифашисткото движение са изразходвани 197 586 286 лева, като от тях 63 милиона са дадени за награда за убити партизани и ятаци.
10 милиона лева са дадени за организиране на контрачети срещу партизаните.
15 милиона лева са дадени за награда на сътрудници на полицията. В посочените разходи не влизат средствата за жандармерията, агентите, доносниците и др. те са милиарди.
Направете си изводите сами кои са жертвите и какво и защо се чества на 1-ви февруари!
Кога се чества паметта на жертвите на "жертвите" на комунизма?
цитирай
15. podvodni - Ха-ха-ха, Куш на 1 февруари тези ...
02.02.2016 23:06
Ха-ха-ха, Куш на 1 февруари тези които имат празник на 2-ри организират предпразнични чествания. Т.е. на 2-ри февруари е празник по цялото евро-атлантическо простарнанство.

Фрий, само не мога да разбера, толкоз ли са тъпи евро-атлантическите педеруги, та до ден днешен не успяха да вденат, че плитките им лъжи имат живот по-малко от една хлебарка.
цитирай
16. freeoldmen - 15. kush11
02.02.2016 23:19
Очевидно е, че малко им е било.
На оная, черната стена, дето я вдигнаха до НДК, има имена на собственоръчни убийци на деца.

Да посочат фашистките реваншисти едно дете, убито след 9-ти септември.

Тук, в блога, даже се хвалят, че баща им бил в лагерите.
Ами да го питат защо е бил там...
цитирай
17. freeoldmen - 16. podvodni
02.02.2016 23:21
Те само от лъжи живеят, друго не могат.
Но ще мине и тяхното време.
цитирай
18. didanov - здравей олдмен
03.02.2016 00:07
правилно посочва куш за жертвите на жертвите, това често се забравя или не се знае взаимовръзката на исторически събития пред годините - гледа се само в един ограничен исторически прозорец където първопричината на Каинския комплекс обикновено е размита.
Но..все пак покрай сухото е горяло и мокрото! Сред жертвите на комунизма със сигурност е имало хора, достойни българи, които не са заслужавали тази съдба, ако е имало едно обективно съдене, за жалост антифашистката борба бързо се изопачава и започват да гинат дори партизани и убедени комунисти, поради различни борби за власт и влияние -тоест човешката алчност и омраза няма партийна принадлежност.Тези хора са също жертви на криворазбраната идея за комунизъм, нещо подобно на живите опълченци и борци за свобода, които след Освобождението стават немили-недраги в родината, именно от хора заменили свободата със слободията.
Как да се прекъсне този омагьосан кръг на насилия? Като потърсим отговорността на съвременниците ни, които в момента унищожават държавата и народа така, както "турци/фашисти/комунисти не са го клали"? АКо всеки път се наказват съвременните рушители на българщината, то за следващите поколения няма да има такава натрупана карма на кръв и противоречия. поздрави

ИМаш ли обяснение защо тогава на Нюрнбергският трибунал се постановява едва 14 смъртни присъди на висши нацистки функционери, а в Япония – 9?

цитирай
19. blakcpredator - Заблудени хора винаги е имало, ти не си изключение....
03.02.2016 01:04
"17. freeoldmen - 15. kush11
02.02 23:19

Очевидно е, че малко им е било.
На оная, черната стена, дето я вдигнаха до НДК, има имена на собственоръчни убийци на деца.

Да посочат фашистките реваншисти едно дете, убито след 9-ти септември.

Тук, в блога, даже се хвалят, че баща им бил в лагерите.
Ами да го питат защо е бил там..."

само един пример знаеш ли съдбата на дъщерята на Стефан Клечков и как свършва земния си път?
цитирай
20. freeoldmen - 19. didanov
03.02.2016 01:24
Имам обяснение за Нюрнберг.
Бил е показен политически процес, уреден от съюзниците над крупните
фашистки функционери. Ти цитираш данните от първия процес, следва втори, т.нар.
Докторски процес, за престъпниците лекари, експериментирали с хора. Той е воден само под юрисдикцията на САЩ. Американското управление организира други 12 процеса в Нюрнберг и един в Дахау в периода 1945-1946. Британските власти организират процеси в Люнебург и Хамбург.

Много от военопрестъпниците са осъдени на местата, извършили зверствата,
като Полша и, естествено, Израел.
След това следват денацификационни процеси, извършени от германски съдилища.
Обхващат над 850 000 дела.

Да не забравяме, че повечето от военните фашистки престъпници са си
получили заслуженото още преди края на войната, а и много са се самоубили.
цитирай
21. freeoldmen - 20. blakcpredator
03.02.2016 01:35
Фейкче, да предположим, че дъщерята на Ст. Клечков, военен престъпник
от Беломорската окупирана зона, е убита от някой, както намекваш.
Дали е било по заповед на официалната власт?
Дай доказателства, документи, както за нея, така и за други случаи.

За шестте ястребинчета чул ли си? И само те ли са?
Имената на убийците им са на черната стена до НДК като герои...
Ти ще говориш за заблуди, нещастник, за такива като теб говори Ал. Симов.
цитирай
22. kvg55 - dedenze, Браво за написаното.
03.02.2016 01:47
dedenze,
Браво за написаното.
цитирай
23. mihala - Една смърт не може да оправдае мъ...
03.02.2016 17:13
Една смърт не може да оправдае мъченията - рязане на уши,нос,вадене на нокти, забиване на клечки ,изнасилване с кочани от царевица, вадене на очи,рязане на език.т.е. садистични изпълнения,забравени от някои.За тези мъченици даже и гробовете не им се почитат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2679942
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031