Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2018 14:24 - Виктор Орбан за Европа
Автор: freeoldmen Категория: Политика   
Прочетен: 1447 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 01.03.2018 14:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

 Унгарският министър-председател Виктор Орбан на 18 февруари прочете програмен документ – посланието „За положението на страната“. Аналогичният документ преди две години бе по-сдържан в оценките и напомняше на лекция по геополитика. В настоящата година тоналността бе по-рязка (и по образец на тръмповската "America First", бе издигнат слоганът "Hungary First"), защото годината в Унгария е предизборна, изостри се вътрешната борба срещу Сорос и водените на издръжка при него, а също така нарасна натискът от страна на ЕС и на ООН по повод миграцията. Преразказваме някои любопитни моменти:

По повод мрачните перспективи на Европа с отчет на миграцията е притеснително това, че заплахата от абстрактна стана математически измерима. И според оценките делът на мигрантите в европейските страни западно от Унгария ще расте и занапред, при това с ускорени темпове. Например в Бавария вече се изразходват повече средства за предоставяне на убежище и интеграция на мигрантите, отколкото съвкупния бюджет на провинцията за развитието на икономиката, околната среда и здравеопазването. Във Виена броят на първокласниците от мюсюлмански произход превиши прогнозите и бе изненада за властта. Според оценките на НАТО до 2020 г. в Европа ще пристигнат 60 млн. души.

А по-нататък ситуацията ще зависи от Африка. Към 2050 г. населението ѝ ще се удвои до 2,5 млрд. души. Младите африканци ще бъдат 10 пъти повече от младите европейци. И тогава Африка ще има два варианта за бъдещето си. При късмет, Африка ще повтори впечатляващия ръст на Азия, където страни като Китай, Индия, Индонезия и Виетнам успяха да се измъкнат от нищетата и скоро ще претендират за водещи роли в световната икономика. А вторият вариант ще се случи, ако на Африка не ѝ провърви в развитието, като Азия, и новото поколение няма да живее в приемливи условия. И ако тази маса от няколко стотин милиони млади хора успее да се придвижи на север, Европа ще се откаже под тежък натиск. Още повече, че повечето мигранти ще пристигнат от мюсюлмански страни. При настоящите тенденции, големите градове в Европа ще имат мюсюлманско мнозинство – и Лондон няма да е изключение, а първи пример. Това значи, че нашата, европейска култура, нашата идентичност и нашите нации ще изчезнат. Западът пада – Европа попада под окупация, без дори да осъзнава това. Възможно е това да е потвърждение на моята гледна точка, че цивилизациите не гинат от външни причини, а се самоубиват. Мнозина смятат, че ако това се случи, то няма да е скоро. Въпреки това до 2050 г. нашето поколение ще доживее да види със собствени очи, да съзре съдбата на Запада – да не говорим за децата и внуците.

И тук е добре да отбележа разминаването между Западна и Централна Европа. Изглежда, че пътищата в развитието на тези две части на Европа са се разминали. Разбира се, остават демокрацията, пазарната икономика, върховенството на правото. Но тази основа, на която те се основават е вече различна. Политиците засега не говорят открито за това, но всеки и сам може да види. Страните от Западна Европа станаха страни на мигранти. Ден след ден техните културни основи се трансформират, делът от населението, възпитавано в християнска традиция намалява, а големите градове претърпяват ислямизация. Трябва да кажа, че не виждам коя политическа сила може да спре тези процеси, да не говорим да си обърне. И дори не е важно дали първопричината за това е слабостта на либералната демокрация, дали отзвукът от колониалното и робовладелческо минало, дали циничният и користен замисъл на соросоподобното задкулисие. Така или иначе Западна Европа се е превърнала в зона на имиграция и свят със смесено население и за разлика от Централна Европа, тя се движи към съвършено ново бъдеще. И това са лоши новини за нас. Това значи, че ислямската цивилизация, която винаги е виждала мисията си в това да обърне Европа към своята вяра (единствената истинска от гледна точка на Исляма) – сега чука на нашите централноевропейски врати не само от юг, но и от запад. Ние защитихме нашите южни граници, построихме заграждения, пуснахме погранична стража. Ние няма да дадем мюсюлманския свят да ни наводни от юг. И в това направление ние сме последният форпост на латинското, западното християнството. Също така, нашите православни южни съседи Сърбия, Румъния и България също ни защитават по това направление.

Абсурдът на ситуацията е, че сега опасността идва и от Запад. Тази опасност изхожда от политиците в Брюксел, Берлин и Париж. Те искат да приемем тяхната политика, която вече е превърнала страните им в зона на миграция и откри пътя към упадъка на християнската култура и експанзията на исляма. Те искат да приемаме мигранти и да се превърнем в страни със смесено население. По-рано те просто ни говориха, че всичко чуждо е прекрасно, че смесеното население е по-добро и че истинският европеец не трябва да защитава такива средновековни понятия като родина и религия. Днес аргументацията се е изменила. Днес ни говорят, че трябва да станем като тях, защото това е изражение на европейската солидарност. Трябва ясно да заявим, че да, ние сме солидарни, но към тези западноевропейци, които искат да запазят своята родина и християнска култура. И не, ние не сме солидарни към тези, които искат да се откажат от тези понятия. Ние никак не можем да изразим солидарност с тези европейски лидери, които теглят Европа в постхристиянска и постнационална ера.

Ние не сме сами в нашата борба. Страните от Вишеградската четворка са непоколебими. Твърда също така е позицията на нашите православни съседи и изглежда, че Хърватия също е дошла към всичкия си. Австрия неотдавна направи обрат към патриотизма и християнството. В Бавария духовната и политическа съпротива зрее под ръководството на ХСС. Може би все още не е твърде късно. И ние с вълнение чакаме резултатите от изборите в Италия, които, възможно, ще означават повратен момент във завръщането към правителство на здравия разум, италианската национална и културна идентичност.

Освен това трябва да преброим тези европейски политици, които точиха зъби срещу нас – само че тези зъби сами се счупиха. Бившите австрийски канцлери Файман и Керн, италианският министър-председател Матео Ренци, безславният хърватски премиер Миланович и разбира се, Мартин Шулц, който имаше маниакалното желание да получи всичко, но в крайна сметка не получи нищо. Списъкът, разбира се не е приключил, в него има още празни места.

Но е рано да се самоуспокояваме рано. Силите, които стоят срещу нас са мрежите на Джордж Сорос и купената от него международна бюрокрация, които по никакъв начин не са се предали. Те са се настървили с отслабването на еврото. Те не искат да губят своята хранилка, пълнена от глобалисткия елит.

А също така ги има и идейните интелектуалци, които непрестанно си правят експерименти с Европа. Наскоро един унгарски активист от организация на Сорос каза следното: „Почти отвсякъде дошлите са по-добри от местното население“. Първоначално не разбрах това. Помислих си, що за глупости – очевидно е, че средно, ако се сравняваме с мигрантите, ние унгарците сме по-добре образовани, по-умели и работоспособни. Но след това един от основните соросови идеолози , комисарят на Съвета на Европа по правата на човека (Нилс Мужниекс), неотдавна каза, че преди няколко години са започнали програма за въвеждане на нова човешка раса по рецепта на Сорос, така да я наречем – „Хомо Соросенсу“с. И тук разбрах, че от тяхна гледна точка ние – коренното население, което има своя собствена страна, собствена култура и собствена религия – неща, за които ние сме готови да се борим със зъби и нокти – сме нехора, които не подлежат на трансформация. От тази гледна точка мигранттите повече подхождат като суровина за изграждането на новия човек. Унгарският народ е с душа широка и търпелив, и хората, които замислят такива планове, живеят тихо сред нас.

Разбира се, ние не трябва да гледаме спокойно на това – ние не сме овце, които спокойно стоят и чакат участта си . Ние трябва да се борим и при нужда да попълваме своя законодателен арсенал. Като начало ние внесохме законопроекта „Стоп Сорос“. Ние искаме всяка активност, свързана с миграцията и мигрантите, да бъде лицензирана от гледна точка на националната сигурност и ще вкарваме чрез данъци част от чуждестранното финансиране, което отива към промигрантските НПО-та или в организациите, имитиращи „гражданско общество“ в нашия бюджет за защита на границите. Ние искаме пълна финансова прозрачност, а ако някой не се откаже от тези опасни планове, ще го изгоним.

И ние трябва да се сражаваме на международната арена. Ще предам на министър-председателя на България, която сега председателства в ЕС, нашите законодателни предложение по пълната защита на европейските граници. Именно това е важно, защитата на границите, а не задължителните квоти за разселване на мигранти. Ако защитим границите, никой няма да влезе при нас без разрешение и няма да разселваме никого. А тези, които са пропуснали при себе си мигранти, нека се грижат сами а тях. Не трябва да бъде така, че да си подберат по-добрите, а на нас да спуснат останалите.

Следва да се обърне внимание, че се открива още едно поле за дебати. ООН е поело върху себе си отговорността да подготви до края на годината международен договор по миграцията. Черновата бе публикувана за обсъждане. САЩ вече напуснаха преговорите, защото, според тях, предложеният вариант е твърде за миграцията и против защитата на границите. Но ние сме по-самоуверени от САЩ и решихме да останем на масата за преговори, за да повлияем върху изменянето на проектодоговора. Какво иска ООН? То иска всички да признаят, че имиграцията и мерките по нейното стимулиране внасят положителен принос към икономическия ръст и процъфтяване. Това е буквален цитат от документа. От европейска гледна точка това е явен идиотизъм, все едно да се каже, че грипната епидемия е нещо добро, защото внася полза за здравето и благополучието на хората. ООН настоява в Европа да бъдат създадени сигурни и регулирани мигрантски маршрути. ООН настоява, че дълг за всеки европеец е да се помогне на мигрантите, пристигнали в страните им да се устроят и да намерят работа.

Разбираме, че условно 80% от страните-членки на ООН са източници на миграция. Но ние не сме в ООН, за да може тази организация да ни кара да правим това, което ще ни съсипе. ООН настоява за премахване на законовите и физическите бариери пред трансграничната миграция. Знаем, че това пряко засяга стената по границите ни, че е директно насочено срещу нас. Интересно е, че такова предложение внасят хора, които сами живеят под закрилата на бодигардове, возят се в бронирани лимузини, живеят в домове, които стоят зад високи огради, оборудвани със съвременни системи за сигурност. Нека първо тези хора да се откажат от оградите и от своята охрана и тогава, ако оцелеят, ще обсъдим дали експериментът им ще успее

По принцип това е явна глупост. Не е ясно защо мислят, че сме толкова луди, че да го подпишем и приложим. Разбираме, че организациите на Сорос са създали гнезда не само в Брюксел и Будапеща, но и в Ню Йорк, зад стените на ООН. Разбираме, че те харчат неизмерими суми пари, за да наложат подкрепата към миграцията на световно равнище. Разбираме, че Сорос е в конфликт не само с нас, но и с британците, с президента на САЩ Доналд Тръмп и с Израел. И навсякъде по една тема: принудено съгласие приемане на мигранти. Но те няма да минат. Ние не сме сами и ще се борим да отложим, а след това и да спрем, плана на Сорос в Брюксел и в ООН. И ако имаме достатъчно съюзници, а такива може би имаме достатъчно, сигурен съм, че ще постигнем резултат.

Превод: Поглед.инфо

..............

 Прави впечатление огромния брой бежанци, прогнозирани до 2020 г.
 Но така е и в оригинала на английски.

  
Government - The Prime Minister - The Prime Minister"s speeches

 Речта там е много по-дълга, а превода от гугъл е учудващо добър, струва си да отделите време за прочит. Да разберете как може да се управлява истински, а не бутафорията, която битува у нас.

 





Тагове:   реч,   орбан,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - www.kormany.hu/en/the-prime-minister/the-prime-minister-s-speeches/viktor-orban-s-state-of-the-nation-address
01.03.2018 14:38
Този е линка за английски, гугъл дава добър превод на български този път.
цитирай
2. kvg55 - freeoldmen,
01.03.2018 17:29
Защо ли нашият премиер не чете такива доклади?
цитирай
3. freeoldmen - 2. kvg55
01.03.2018 17:53
Триждият ни премиер го вълнуват други неща.
Например, кой ще го погали по главичката...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2680403
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031