Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2014 15:20 - Пак замириса на...страх
Автор: freeoldmen Категория: Технологии   
Прочетен: 3822 Коментари: 24 Гласове:
27

Последна промяна: 06.06.2014 15:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image
„На 23 април следобед изтребител „Сухой 27″ прехвана разузнавателен самолет RC-135U на ВВС на САЩ, който изпълняваше рутинна мисия в международното въздушно пространство над Охотско море“, в руския Далечен изток”, обясни полковник Стивън Уорън. 

Руски медии обаче припомнят решението на ООН от март тази година, според което Охотско море е изцяло руско и въздушното пространство над него не може да се счита за международно.


image

Руски изтребител е прехванал американски разузнавателен самолет и е профучал в опасна близост от него, призна говорител на Пентагон, цитиран от АП и АФП.

Руският самолет преминал на 30-ина метра пред носа на американския и демонстративно показал на пилотите му, че е въоръжен.

Според newsru.com Пентагонът е укривал информацията за нанесеното „оскърбление“ и е признал за случката едва след като журналисти са раздухали историята.

The Washington Free Beacon първи е съобщил за инцидента „невиждан от времето на студената война“. Самолетът-разузнавач е бил на 60 мили (96 километра) от руска територия, когато преследващият го Су-27 е прелетял на 30 метра от RC-135U, нервирайки американския екипаж. Опасното сближаване е било заснето на видео.

По думите на Уорън, командването на САЩ е изразило своето недоволство пред руските военни. В Пентагона са посочили, че извършеното прехващане е „безумно и представлява най-опасната въздушна среща за самолет-разузнавач на САЩ от времето на студената война“.

„Президентът Путин вижда слабостта на днешното американско ръководство и се опитва да ни сплаши. Но това, както се вижда, явно не притеснява администрацията на Белия дом“, коментира инцидента генерал Томас Макинерни, бивш командир на подразделение от ВВС на САЩ, базирано в Аляска.

Полетът на RC-135U е част от плана на ВВС на САЩ по изграждането на шпионска мрежа в Азия. В рамките на този план през май в Япония бяха прехвърлени два безпилотни самолета Global Hawk, а разузнавателните самолети увеличиха броя на полетите си.

image

Този план трябва да способства създаването в Азия на антикитайска коалиция, за която САЩ и Япония обявиха преди дни, пише The Washington Free Beacon.

По данни на Bloomberg, американският самолет-разузнавач е бил прехванат по време на визитата на Барак Обама в Япония.
„Избраният момент свидетелства, че това е бил сигнал по повод американо-японския съюз. Русия иска да се запази дистанцията между САЩ и Япония.

Русия често прибягва към военен натиск. Но това не означава, че студената война се завъръща“, коментира Тецуо Котани, старши научен сътрудник на Японския институт за международни отношения за Bloomberg.

Председателят на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси и министърът на отбраната Чък Хейгъл са изразили пред руските си колеги безпокойство във връзка с инцидента, съобщава Global Post.

Изданието отбелязва, че американското командване е било особено възмутено от факта, че руският летец по време на опасната маневра е обърнал корема на изтребителя с окачените на него ракети „въздух-въздух“ към американския самолет.

Този въпрос, твърди CNN, е бил поставен директно на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, но няма информация за реакция от негова страна.

Американските СМИ припомнят, че това е вторият подобен инцидент от началото на украинската криза и нарастването на напрежението между Москва и Вашингтон.

На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетя на малка височина близо до американския ескадрен миноносец „Доналд Кук“ в международни води в Черно море.

image

След това 27 моряци от екипажа на бойния кораб подадоха оставки заради преживения стрес. Тогава Пентагонът осъди действието на „Сухой 24″ като „провокационно и непрофесионално“.

 

Източник: http://vchas.net







 Какви юнаци имаме за съюзници,
не можем да им насмогнем
на тоалетна хартия...



Тагове:   хартия,   тоалетна,   страх,


Гласувай:
29



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pravda - Эти ужасные русские!
06.06.2014 16:02
Ирландската пастирка ще помага на съюзниците,когато стане напечено като вдигне стария Кугър/ако разбира се в този момент е ясно и безоблачно/
цитирай
2. freeoldmen - 1. pravda
06.06.2014 16:25
Направо да товарим фрегатата колкото може с тоалетна хартия и да бързаме на помощ...:-)
цитирай
3. kostas - Това ми дава повод да ви подсетя за едни френски разузнавачи -парашутисти и каква случка им се случи
06.06.2014 18:04
в териториални български ниви ! След като опознаха в близък план особеностите на обикновеният български селянин и бяха "обрижени " подобаващо по нахалните мутри , то нашите национални предатели побързаха да ги върнат във Франция и да потулят случая в медиите . Единствената достойна постъпка бе ,техният генерал подаде оставка ! Но в случая от поста се разбира ,че американските "висши офицери" са най обикновени - лайкучки !
цитирай
4. bojinkata - "Русия често прибягва към ...
06.06.2014 18:07
"Русия често прибягва към военен натиск." Това е грубо нарушение на м/те закони. Само сащ имат право на военен натиск!!! Нагли!!!
цитирай
5. freeoldmen - 3. kostas
06.06.2014 19:12
американските "висши офицери" стават все по-жалки, отломки нищожни от минало величие...
Преди десетина години се чувстваха господари на света, недосегаеми богоравни.
цитирай
6. freeoldmen - 4. bojinkata
06.06.2014 19:14
Както обикновено са арогантни, само че вече все по- малко им се връзват, загубиха много престиж...
цитирай
7. freeoldmen - Не знам защо Tuco Ramirez коментира в своят пост, а не тук,
06.06.2014 21:33
но така или иначе пак не разбрах какво иска да каже с това:


Фриолдмен:
су-24 който атакува самолетоносача -> надписа по него означава разрушител, а нищожното състояние в което го е поставил - означава само технологична немощ!

?
цитирай
8. f873 - Преди повече от месец се посмях на ...
06.06.2014 23:13
Преди повече от месец се посмях на маса за друга история не разказана официално от ВВС.
Та дремят нашите като еврограничари и гледат на радара ... ”тоца” навлиза с бесна скорост в Нашето небе, вдигат два ”изтребителя” а скороста на чудото и радарите не засичат. Но според наш Лазар с часовник и мозък калкулатор, ако от навлизането във въздушната ни граница стига до София и се връща покрай същите радари за около 4-ри минути а накрая го определили за руски откъм двигателите .... Историята със самолетоносача довлякъл се уж за учения,също бе интересна, как пикирайки суто първо заглуши системите - включително и на оръдията.
Имаше и други, например как се изравнява с наши изтребители и на два от тях показва с жестомимика че ще спрат комуникациите им, а с третия почва да води непринуден разговор, накрая му казва че само е заглушил натовските честоти и ще освободи връзката им. Следва помахване от кабината и нашите останали като с трабанчета по магистралата.
:)
цитирай
9. freeoldmen - 8. f873 Интересна информация имаш, завиждам благородно...:-)
06.06.2014 23:28
И аз чувам оттук-оттам, че руснаците имат почти извънземна бойна технология, то си проличава и от внезапната плахост на големият не чак толкова бял баща от Вашингтон...
цитирай
10. анонимен - Здраво, Френд?!
07.06.2014 00:05
Видя ли какво направи - "принуди ме" да активирам блога, за да ти драсна едно кратко НАЧАЛО на коментар.
Прибрах се току що скапан и реших да мерна к'во ново в блог-а, за да ми се оправи настроението /винаги нещо ме провокира да се усмихна тук - жалко, че вече половин година нямам време да се усмихвам/

Та:
1-во: 30 метра е абсолютно невъзможно да е преминаването /както всъщност и 300 - особено пък ПРЕД/.
Няма да се впускам сега в подробности защо.
Просто и двата флота щяха да са вече с по един самолет по-малко.
/съответно няколко стотици милиона щяха да разкажат играта на няколко стотици ВВО/

2-ро: УС използват Ауакс, а не това е на втората снимка.
Споменатото засича 700 км /вече/ в диаметър всяко РИ, обработва което е с приоритет /примерно за LZ РИ по 789/ още на място, а и предава на наземна или спътникова ТОЕ.

3-то: Рашите са напред, да, но... без да съм американофил - УС са маалко по-.
/но го няма /ли?!/ фанатизма и действието под заплаха за близките/
Естествено ВР и на двете страни са в течение /почти изцяло/ на БТОР на противника и копират ли копират.

Мога да пиша и 4-то, 5-то и така мей би до 10-то, но...
Не разбирам!!!
Не разбирам ЗАЩО Ви привежда в еуфория /или антиеуфория/ каквото и да е подобно действие.
Както казвам в края на втория си коментар примерно тук:
http://krutata.blog.bg/politika/2013/04/02/severna-koreia-privede-v-boina-gotovnost-raketite-si-nasoche.1070616
при една "игра" - победителят ще е... неподвижният перитрих! - хах

ПС: Дразни ме следното:
Когато РАП Дългорукий беше на ръба на наши ТВ - нищо не излезе в пресата.
Целостта на четвъртин БГ беше застрашена тогава.
А сега?! - някакви си два самолета...
Бааси Територията дето сме!

Поздрави!
цитирай
11. анонимен - 8. f873 - Преди повече от месец се посмях на ...
07.06.2014 00:10
f873 написа:
Преди повече от месец се посмях на маса за друга история не разказана официално от ВВС.
Та дремят нашите като еврограничари и гледат на радара ... ”тоца” навлиза с бесна скорост в Нашето небе, вдигат два ”изтребителя” а скороста на чудото и радарите не засичат. Но според наш Лазар с часовник и мозък калкулатор, ако от навлизането във въздушната ни граница стига до София и се връща покрай същите радари за около 4-ри минути а накрая го определили за руски откъм двигателите .... Историята със самолетоносача довлякъл се уж за учения,също бе интересна, как пикирайки суто първо заглуши системите - включително и на оръдията.
Имаше и други, например как се изравнява с наши изтребители и на два от тях показва с жестомимика че ще спрат комуникациите им, а с третия почва да води непринуден разговор, накрая му казва че само е заглушил натовските честоти и ще освободи връзката им. Следва помахване от кабината и нашите останали като с трабанчета по магистралата.
:)


А ти направо ме разсмя на глас с повечето от написаното в този коментар!
За което БЛАГОДАРЯ и се надявам да не те обидя.

ПС: Именно ти щеше да си един от липсващите /Боже опази/ сега, в следствие на споменатото за Дългорукий, морски.
Поздрави и на теб и... не вярвай много-много на новините.
Може би ще си "поговорим" с факти и ТТ данни.
хах

http://bryunetsnakovalnia10.blog.bg/photos/166791/original/SmeeH.jpg
цитирай
12. freeoldmen - 10. bryunetsnakovalnia10
07.06.2014 00:49
Здрасти!
За 30-те метра го твърдят американските ни съюзници, те си знаят защо.
На снимката е RC-135U, който е бил обиден от поведението на Су-27.

За еуфорията...винаги е приятно, когато някой силен и арогантен изпадне в смешно положение.
цитирай
13. анонимен - 12. freeoldmen - 10. bryunetsnakovalnia10
07.06.2014 01:47
freeoldmen написа:
За 30-те метра го твърдят американските ни съюзници, те си знаят защо.


Ето това вече е приказка!
RC-135 са базирани в УС бaзaтa Офът в Небрaскa.
/Ривит Джойнт/
В средата на 90-те обаче УС СВК беше закрито и те бяха пренасочени към УС БВК
/основно Комбaт Сент/
УС от тогава напъват по програмата Бърнинг спрямо Русия и Китaй по отношение Тихия океaн.

freeoldmen написа:
На снимката е RC-135U, който е бил обиден от поведението на Су-27.


Именно де!
RC-135 /Терa и Сент/ изпълнявaт мисии зa локализиране нa специaлизирани РИ.
В Охотско море?!
С този радиус на покритие?!
СмЕх!

freeoldmen написа:
За еуфорията...винаги е приятно, когато някой силен и арогантен изпадне в смешно положение.

Дали?!
Щото, ако се помисли разумно...

Но тук иде реч и за друго /визирам плоскостъпието на евентуална еуфория/:
Военна модификация на Боинг 707 /разузнавателен самолет/ спрямо многоцелеви изтребител 4-то /+/ поколение...
Да не говорим, че СУ е предвиден /по доктрина/ и работи /тоест е работил И в случая/ съвместно с... няма сми да изброявам /поне в момента/.

Лека!

цитирай
14. freeoldmen - 13. bryunetsnakovalnia10
07.06.2014 10:35
Като помислим разумно, фактът си остава- господарите на света, обявили края на историята под тяхно владичество, вече никой не ги ебава...
Или обратното: всички ги ебават?
цитирай
15. injir - Успокой янките. :) Не са били руски, ...
07.06.2014 12:43
Успокой янките.:) Не са били руски, а извънземни.
цитирай
16. freeoldmen - 15. injir :-)))
07.06.2014 13:37
Те на това се надяват, ама тц...
цитирай
17. iztrebitel747 - @ 14. freeoldmen
07.06.2014 14:25
Ми че те янките отдавна са на края на опашката но продължават да си мислят че определят нещо в този свят.
Не само всички ги ебават но и най-скоро ще ги...................
цитирай
18. iztrebitel747 - @ 13. bryunetsnakovalnia10
07.06.2014 14:29
Ми като са базирани в Небраска да си бяха стояли там а не да ходят в Охотско море. Не откривам съкращенията ти в интернет но това не е и важно. Същественото тук е че руснаците са им показали фюзелажите и ония проплакаха -;)
Ти пък откъде знаеш че СУто е работило съвместно и с кого имаш в предвид. Според мен това е неподготвено изказване колкото да се намираш на приказка..............
цитирай
19. asthfghl - ...
07.06.2014 16:05
И след цялата тази дезинформация, нека научим какво ВСЪЩНОСТ се е случило.

http://www.stopfake.org/en/lies-the-crew-of-the-us-destroyer-ship-got-scared-by-the-russian-fighter-aircraft/

Нямало е никакви оставки на военни, никакви психоанализи след инцидента и никакви напълнени гащи.

Но някои хора явно доста навътре се нагълтали кукичките, които Путин им подава.
цитирай
20. freeoldmen - 19. asthfghl
07.06.2014 16:45
Е, тези вече решиха случая, стабилен сайт, и в други случаи ще се консултирам с тях...
Все пак не отричат облитането...
цитирай
21. asthfghl - 19.
07.06.2014 20:41
Изборът на източници е решаващ за крайната форма на изложението, нали? ;)

Особено когато са селективно подбрани източници, които удобно показват само твоята предпочитана и предварително намислена страна на случая.

По-просто казано: манипулацията е най-лесното нещо на света. А една лъжа, повторена 100 пъти, се превръща в истина.

Естествено, че ще споменат за облитането, след като това е единственият истинен елемент в цялата тази история.
цитирай
22. freeoldmen - 21. asthfghl
07.06.2014 21:57
Но все пак, двадесет и няколко воина, напуснали с писъци безполезното корито на първото пристанище, е доста завладяваща гледка, за да се лишим така бързо от нея...:-)))
цитирай
23. asthfghl - 22.
07.06.2014 23:41
Без съмнение! Звучи като перфектния сценарий за някой долнопробен "руски филм за войната" (то има ли друг тип руски филми...)
цитирай
24. djem - Тази техника, която си показал на снимката вече остаря
08.06.2014 08:39
с всяка минута руснаците подновяват технологиите си особено във въздуха. Днес самолетите им приличат на извънземни сателитни чинии, могат да прелитат бързо и безшумно, освен това и "седят" на едно място сякаш са замръзнали. На парада в Русия само една малка част от тази технология беше показана.
цитирай
25. freeoldmen - 24. djem
08.06.2014 10:55
Чух и аз тези градски легенди, но не издържат на критика.
Та нали за това се правят военните паради, като се канят всички легални и нелегални шпиони на противници и приятели, за да демонстрираш каква мощ притежаваш?
Какъв е смисълът, да имаш фантастично оръжие, но никой да не знае?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2679584
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031