Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2023 17:01 - Ставката
Автор: levitankremlin Категория: Забавление   
Прочетен: 1359 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Доклад на Министерството на отбраната на Руската федерация за хода на специалната военна операция на територията на Украйна (27 януари 2023 г.)

💥  На 26 януари въоръжените сили на Руската федерация нанесоха масиран ракетен удар с високоточно оръжие с голям обсег на въздушно и морско базиране, както и безпилотни летателни апарати по обекти на енергийната система, осигуряващи функционирането на предприятията на военно-​промишления комплекс и транспортната система на Украйна. Целите на масираната стачка са постигнати. Всички присвоени обекти са ударени.  В резултат на удара транспортирането  на оръжия Нарушена работа производствени мощности на предприятия за ремонт и възстановяване на военна техника на въоръжените сили на Украйна.

◽️  В Купянско направление  артилерията  на групата сили „Западна“ нанесе огневи поражения по живата сила и техниката на подразделенията на 103-та бригада за териториална отбрана в района на с. Песчаное и 14-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на село Синковка, Харковска област. Унищожени са над 30  украински военнослужещи,  две  автомобила,  американска артилерийска система М-777 и гаубица Д-20 .

◽️  По посока Красно-​Лимански Удари и артилерийски огън на армейската авиация от група войски „Център“ нанесоха поражение на части от 24-та и 92-ра механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Островское, Харковска област, и Стелмаховка, Луганска народна република.

Загубите на противника възлизат на до 40  убити и ранени военнослужещи,  три  бойни бронирани машини,  три  автомобила, една  гаубица Д-20  , както и произведена в САЩ артилерийска.Освен това е  унищожен артилерийски боеприпаси на въоръжените сили на Украйна.

◽️  В донецкото направление,  по време на  успешните настъпателни действия на групата сили „Юг“ , повече от 80  украински  военнослужещи, един  танк  , три бойни машини на пехотата, три  пикапа , една  гаубица Д-20, две   гаубици една  гаубица беш унищожена за ден "MSTA-B", както и произведена в САЩ самоходна артилерийска установка M109 Paladin и произведен в САЩ контрабатареен радар AN / TPQ-50 .

◽️  В посоките Юг-Донецк и Запорожие частите на групата войски "Восток" продължиха настъпателните действия, заемайки нови изгодни рубежи и нанесоха огневи поражения на части от 72-ра механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на село Угледар, както и на 108-ма бригада на териториалната отбрана в районите на селищата Пречистовка и Новоселка на Донецката народна република.

◽️  Общите загуби на въоръжените сили на Украйна за денонощие в тези направления възлизат на 65  украински военнослужещи,  един  танк,  две  бойни бронирани машини,  гаубица Д-20,три  коли и  две контрабатарейни радари произведени в САЩ AN/TPQ-37.

◽️  В Херсонско направление в  рамките  контрабатарейна битка са унищожени РСЗО „Град“, една  артилерийска  , както и склад  с артилерийски боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна.

💥  Оперативно-тактическата авиация, ракетните сили и артилерията на групите войски (сили) на въоръжените сили на Руската федерация  поразиха на огневи позиции 79  части на въоръжените сили на Украйна, както и жива сила и военна техника в  102  района на ден. В района на село Сенково, Харковска област, е открита позиция и е унищожена радиолокационна станция на зенитно-ракетната система С-300 на Въоръжените сили на Украйна .

💥  Руски системи за противовъздушна отбрана  свалиха самолет Су-25 на украинските ВВС близо до село Въгледар в Донецката народна република .

Също така  единадесет украински безпилотни летателни апарата бяха унищожени  на денв районите на селищата Берестово в Харковска област, Пролетарка, Малая Кардашинка в Херсонска област, Мирне в Запорожка област, Кременная, Оборотновка, Баранниковка в Луганската народна република, Въгледар, Новомайорское и Николское в Донецката народна република.

Освен това  четиринадесет ракети от реактивните системи за залпов изстрел „Вилха“, „Ураган“ и „ХИМАРС“ бяха прехванати  в районите на населените места Попасная в Луганската народна република, Владимировка, Валериановка, Комсомолски в Донецката народна република и Раденск в Херсонска област.

📊  Общо  от началото на специалната военна операция унищожени: 380 самолета  , 204  хеликоптера  , 2967 безпилотни летателни апарата, 402  зенитно-  ракетни комплекса, 7644 танка и други бойни бронирани машини,  991  бойни машини за залпов огън, 3932  полеви артилерийски  единициоръдия специални военни превозни средства.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zarabotka - Яко.
27.01.2023 18:23
Обаче Путин е непредсказуем... След отстъпление от Киев и Харков - затишие. После отстъпление от Херсон. Смисълът от загубите на човешките животи, атакували Киев, Харков и Херсон?!?
Тъпо минало срещу Яко днес...
цитирай
2. levitankremlin - Като на война
30.01.2023 16:35
zarabotka написа:
Обаче Путин е непредсказуем... След отстъпление от Киев и Харков - затишие. После отстъпление от Херсон. Смисълът от загубите на човешките животи, атакували Киев, Харков и Херсон?!?
Тъпо минало срещу Яко днес...

За мен предрешена.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: levitankremlin
Категория: Забавление
Прочетен: 73377
Постинги: 39
Коментари: 51
Гласове: 69
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930